03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 13:11

1ο Ράλλυ Αλμυρού: Αποτελέσματα

Η περιοχή της Θεσσαλίας φιλοξένησε την πρώτη εκδοχή του ασφάλτινου αγώνα, που ολοκληρώθηκε με νικητές τους "Nikon"-Γρηγόρη Ανδριανόπουλο (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4).

Το Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Κεντρικής Ελλάδος συνεχίστηκε στις 9-10 Ιουλίου με το 1ο Ράλλυ Αλμυρού, που αποτέλεσε τον 3ο γύρο του θεσμού και διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας" (Ο.Μ.Α.Θ.). Ο αγώνας αποτελούνταν από 2 Ειδικές Διαδρομές, με τους Αγίους Θεοδώρους που είχαν μήκος 12,65 χιλιομέτρων να διεξάγονται το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου, καθώς επίσης και δύο φορές την Κυριακή 10 Ιουλίου πλαισιωμένοι από την γρήγορη Ειδική Διαδρομή "Νηές" που είχε μήκος 6 χιλιομέτρων. Αμέσως μετά την αγωνιστική έναρξη του αγώνα το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού η Πανηγυρική Εκκίνηση. 

Εκτός από την ομορφιά των Ειδικών Διαδρομών και τον έντονο συναγωνισμό μεταξύ των 28 πληρωμάτων που έλαβαν μέρος, χαρακτηριστικό στοιχείο του 1ου Ράλλυ Αλμυρού ήταν η εγγύτητα των Ειδικών Διαδρομών στη θάλασσα, που πέραν των όμορφων στιγμιότυπων που χαρίζουν στους φωτογραφικούς φακούς και τις κάμερες, επέτρεψαν στους εμπλεκόμενους να συνδυάσουν ιδανικά την αγωνιστική δραστηριότητα ενός ράλλυ με την σαφώς πιο... χαλαρωτική και δροσερή του θαλασσινού μπάνιου. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι "Nikon"-Γρηγόρης Ανδριανόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4), οι οποίοι στέφθηκαν και νικητές στη μονομαχία με τους Γιάννη Πλάγο-Άλκη Ρέντη (Honda Civic Type-R, C3-A7). Το πλήρωμα του Ιαπωνικού αυτοκινήτου που κατέκτησε τη νίκη στην Κατηγορία F2, προηγούνταν και στη γενική κατάταξη έως το πρώτο πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή "Νηές", όταν στράβωσαν τον πίσω δεξιά τροχό του αυτοκινήτου και έχασαν χρόνο, υποχωρώντας στη δεύτερη θέση. Στο βάθρο των νικητών, ανέβηκαν και οι Ανδρέας Ντόφης-Μάριος Τσαούσογλου (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2-A8) οι οποίοι τερμάτισαν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης. 

Μια θέση πιο πίσω, βρίσκονται οι Ανδρέας Μαργαρώνης-Μιχάλης Αφαλωνιάτης (Citroen Saxo, C5-A6) που κατέλαβαν τη 2η θέση στην F2 και επικράτησαν στην ανταγωνιστική Κατηγορία C5 μετά από μάχη με τους "Filon"-Γιώργο Γονάκη (Peugeot 206, C5-A6) οι οποίοι συμπλήρωσαν την τριάδα της F2 και κατέκτησαν την 5η θέση της γενικής κατάταξης. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Γιώργος Αθανασόπουλος-Σπύρος Μπαρδάκης (Citroen C2 R2, C5-R2), οι οποίοι ξεπέρασαν με μικρή διαφορά τους Βασίλη Καραθανάση-Θανάση Καραθανάση (Opel Astra, C3-E11). Τέλος, στη μάχη της C6 επικράτησαν οι Μίλτος Πλατώνης-Γιάννης Λιλλής (Toyota Yaris, C6-A5), με τους τοπικούς Σταμάτη Μιχαήλ-Γρηγόρη Κορίνθιο (Peugeot 106, C6-N2) και τους Γιάννη Σύλλα-Τάκη Κουκλιαμπή (Citroen Saxo, C6-N2) να διαμορφώνουν την τριάδα ακόμη μιας πολύ ανταγωνιστικής κατηγορίας.

Η πρώτη διοργάνωση του Ράλλυ Αλμυρού ήταν επιτυχημένη και η συνέχεια του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Κεντρικής Ελλάδος θα δοθεί μετά το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα στις 10-11 Σεπτεμβρίου, με το Ράλλυ Σπριντ Αγίου Μερκουρίου. 

Αποτελέσματα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

   

Last modified on Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 12:00