07082024Δευ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 15:21

9ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης 2024 | Πανηγυρική Εκκίνηση Featured

Με θέα στη λίμνη Παμβώτιδα και παρουσία πλήθους κόσμου δόθηκε η πανηγυρική εκκίνηση του 9ου Rally Sprint “Ι.ΚΤΕΟ Autotest” Δωδώνης το βράδυ του Σαββάτου στο Πάρκο Λιθαρίτσια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4

Η επιλογή του χώρου από τη διοργανώτρια ΕΛΕΤΑ αποδείχθηκε σωστή, καθώς έδωσε τη δυνατότητα στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο να γνωρίσουν από κοντά τα 20 πληρώματα και να συνομιλήσουν με οδηγούς και συνοδηγούς, αλλά και να φωτογραφηθούν μπροστά στα αυτοκίνητα, που αύριο Κυριακή θα δώσουν μάχη με τα χρονόμετρα για ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, αυτοί που για λίγα λεπτά κάθισαν στη θέση του οδηγού για ένα αναμνηστικό στιγμιότυπο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6

Καλό αγώνα σε όλα τα πληρώματα ευχήθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος Φωτεινή Ψαρράκου, η οποία βρίσκεται στα Γιάννενα για το 9ο Rally Sprint Δωδώνης, ενώ τις ευχές του για μια επιτυχημένη διοργάνωση εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δωδώνης Αντώνης Αθανασόπουλος.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσαν οι μίνι συνεντεύξεις που είχε ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑ Χρήστος Σαρηγιαννίδης με όλα τα πληρώματα πριν την πανηγυρική εκκίνηση, με το σύνολο των συμμετεχόντων να συγχαίρουν τα σωματείο για την όλη προσπάθεια και να υπόσχονται πως θα βάλουν τα δυνατά τους για να σημειώσουν γρήγορους χρόνους και να προσφέρουν θέαμα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5

Τη σημαία της εκκίνησης είδαν πρώτα τα πλοηγά αυτοκίνητα της City Cars Ioannina, του δεύτερου μεγάλου χορηγού του αγώνα, για να ακολουθήσουν τα 20 πληρώματα και τα οχήματα ασφαλείας στο τέλος.

Το 9ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης αποτελείται από μία ειδική διαδρομή, μήκους 12.1 χλμ., η οποία θα διεξαχθεί τρεις φορές και χαρακτηρίζεται γρήγορη, εντυπωσιακή και τεχνική. Η αφετηρία της ειδικής βρίσκεται μετά τη διασταύρωση για Κοσμηρά και ο τερματισμός στους Δραμεσιούς. Τα συνολικά χιλιόμετρα είναι 76.8, από τα οποία 40.5 απλής διαδρομής. Το πρώτο αυτοκίνητο θα πάρει εκκίνηση στην ειδική στις 9:33 το πρωί της Κυριακής, με την ειδική διαδρομή να κλείνει μιάμιση ώρα νωρίτερα για λόγους ασφαλείας. Ο αγώνας προσμετρά βαθμολογικά στο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12

Το κέντρο και η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσουν χώρο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, στην Ανατολή, και όχι στις εγκαταστάσεις της City Cars Ioannina, του δεύτερου μεγάλου χορηγού του αγώνα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και το Service Park και θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11

Last modified on Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 15:26