04282024Κυρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 12:07

55ο Ράλλυ ΔΕΘ 2023 - Συνέντευξη Τύπου

st

Ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου του 55ου Ράλλυ ΔΕΘ, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2023.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν:
Ο πρόεδρος του ΑΟΘ Σωκράτης Τσολακίδης, o Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας & του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Μαρία Τουλουκτσή, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης, ενώ από τους θεσμικούς φορείς, την Ελληνική Αστυνομία εκπροσώπησε η Αστυνόμος Α', κα. Κασαπάκη.
Ο Πρόεδρος του ομίλου, Σωκράτης Τσολακίδης, προλόγισε την συνέντευξη και αναφέρθηκε στην ιστορική αξία της 55ης έκδοσης, καθώς αποτελεί τον πρώτο αγώνα που θα τελεστεί μετά το παγκόσμιο γεγονός της χώρας μας, το WRC EKO Acropolis Rally. Παράλληλα, μίλησε για τη συμβολή της HELEXPO ΔΕΘ και την έμπρακτη στήριξη που παρέχει επί 55 συναπτά έτη στον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης σε όλες τις διοργανώσεις του Ράλλυ ΔΕΘ, ενώ εξύμνησε τη συμβολή παλαιών και νέων χορηγών που στέκονται δίπλα σε κάθε εκδήλωση του ΑΟΘ.
Τη φετινή χρονιά, την έμπρακτη στήριξη τους στον αγώνα παρέχουν οι εταιρίες:
Ελληνικός Χρυσός - Hellas Gold
Βίκος - Βίκος Cola
Eurokteo
Ηλιάτορας Φωτοβολταϊκά Συστήματα
Menarini Hellas
Drop Κιοσίδης ΑΕ - Συστήματα Άρδευσης & Επεξεργασίας Νερού.
Thessaloniki Travel - Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης
Τσεκλίδης - Κέντρο Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών Peugeot Citroen Renault
Terzopoulos Cars -Εμπορία Αυτοκινήτων

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις 49 συμμετοχές του αγώνα με ειδική μνεία στα πληρώματα της Θεσσαλίας, τα οποία παρά τις δυσκολίες και τις ζημιές που υπέστησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, δηλώνουν βροντερό παρόν στον αγώνα.
Ως ανταπόδοση της στήριξης που λαμβάνει ο ΑΟΘ από τα Θεσσαλικά πληρώματα, ανακοινώθηκε ότι το 10% των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στους πληγέντες της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της παρουσίασης των πληρωμάτων και της πανηγυρικής εκκίνησης, θα τελεστεί αγιασμός από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίδειξη από την Εθνική Γυμναστική Ομάδα στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής 2024.
Κλείνοντας εξέφρασε και το προσωπικό του όραμα, που θέλει το Ράλλυ ΔΕΘ να εξελίσσεται στον καλύτερο και ασφαλέστερο ασφάλτινο Ελληνικό αγώνα με διεθνή απήχηση.
Τον λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, που συνεχάρη όλους όσους με ανιδιοτέλεια στηρίζουν τη διοργάνωση "Ράλλυ ΔΕΘ" που αποτελεί θεσμό για τη πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς στη συνέχεια εκδήλωσε την αμέριστη στήριξη της ΔΕΘ Helexpo προς τον ΑΟΘ που πρωτοπορεί παρά τις συνεχείς αντιξοότητες.
Έπειτα αναφέρθηκε στα Θεσσαλικά πληρώματα όπου ανακοίνωσε, με τη σειρά του, τη στήριξη της ΔΕΘ - Helexpo στους πληγέντες με τη διάθεση του 10% τη συνολικής φετινής διοργάνωση της ΔΕΘ.
Κλείνοντας, έκανε κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει τον φετινό αγώνα που προμηνύεται συναρπαστικός.
Το μικρόφωνο πέρασε στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού Θεσσαλονίκης, Νίκο Ζεϊμπέκη, ο οποίος άνοιξε την ομιλία του με χαιρετισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κων/νου Ζέρβα, ο οποίος απουσίασε από την εκδήλωση λόγω του φορτωμένου (ελέω Προεκλογικής περιόδου) προγράμματος του.
Συμφώνησε με την άποψη του Δ.Σ της ΔΕΘ-Helexpo ότι το Ράλλυ ΔΕΘ όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί "αγώνα-ορόσημο" για την πόλη της Θεσσαλονίκης και δεσμεύτηκε για μεγαλύτερη συνεισφορά του Δήμου στις εκδηλώσεις του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.
Στα πλαίσια της ανάδειξης της πόλης της Θεσσαλονίκης ως Αθλητική Πόλη την επόμενη χρονιά, ανέλυσε το πλάνο του Δήμου για την επικείμενη συνεργασία με την ΑΟΘ, στα πλαίσια σεμιναρίων οδικής ασφάλειας και λοιπών κοινωνικών δράσεων του Ομίλου στους πολίτες της πόλης της Θεσσαλονίκης, προκειμένου το κοινό να έρθει κοντά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ως επίλογο, κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να στηρίξουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού της πόλης και να παρευρεθούν στο φετινό "55ο Ράλλυ ΔΕΘ" το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Σεπτεμβρίου, καθώς και στο "Red Bull Show run" στις 23 Σεπτεμβρίου.
Στη συνέχεια, εκ μέρους του ΑΟΘ, ο Σάββας Μαυροματίδης πραγματοποίησε την παρουσίαση της 55ης έκδοσης του Ράλλυ ΔΕΘ, περιγράφοντας τις ειδικές διαδρομές και τις λεπτομέρειες του αγώνα.
Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, αποκάλυψε την ονοματοδοσία της τελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα που πριμοδοτεί τα πληρώματα με επιπλέον βαθμούς.
Η "Power stage - Χολομώντας 2", φέτος θα ονομάζεται "Ντίνος Γκαγκαστάθης" προς τιμήν του συνοδηγού & μέλους του ΑΟΘ που χάθηκε στις αρχές του 2021, έπειτα από πολύμηνη μάχη για την υγεία του, σε ηλικία 49 ετών.
Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις δημοσιογράφων του ειδικού τύπου και με ευχές για την ασφαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα.

Last modified on Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 12:15