04282024Κυρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 21:19

5ο Ράλλυ Αλμυρός 2023 - Αποτελέσματα

Έπειτα από τέσσερα χρόνια το Rally Αλμυρός επέστρεψε καταφέρνοντας να δημιουργήσει μία διοργάνωση η οποία παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε έδειξε ότι τα στελέχη του Ομίλου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας κάθε άλλο παρά σκουριασμένα ήταν.

00
Άλλωστε μπορεί ο αγώνας να σημαδεύτηκε από την ωριαία καθυστέρηση λόγω ατυχήματος ενός πληρώματος αλλά παρά το γεγονός πως το αυτοκίνητο άδειασε όλα τα υγρά του το οδόστρωμα καθαρίστηκε πλήρως με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο της ειδικής χωρίς να χρειαστεί να το φυλάξουν.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι Καμπύλης – Σταμέλος με Skoda Fabia S2000 έκαναν το repeat και παράλληλα έγραψαν ιστορία καθώς είναι το μοναδικό πλήρωμα στην σύντομη ιστορία του αγώνα που έχει κερδίσει δύο φορές τον αγώνα. Μία πικρία μας αφήνει η μάχη που δεν έγινε καθώς οι Γεροδήμος – Γρηγορίου με Opel Astra H OPC ήταν ταχύτεροι στην εναρκτήρια ειδική του αγώνα αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σκέλος λόγω ημιαξονίου. Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης αλλά και όλων των ειδικών διαδρομών τερμάτισαν οι Βλάχος – Λεγαντής με Mitsubishi Lancer Evo IX που καρπώνονται τους βαθμούς της πρώτης θέσης και σε συνδυασμό με τους αντίστοιχους της Power Stage τίθενται επικεφαλής της βαθμολογία και των δύο κυπέλλων. Το πλήρωμα κέρδισε και την κατηγορία C2 ακολουθούμενοι από τους Σωτηριάδη-Καλίγκο με ίδιο αυτοκίνητο (στην πρώτη τους εμφάνιση στον αγώνα), ακολουθούμενοι από τους τοπικούς Παναγιωτόπουλο – Νταή με Subaru Impreza Sti N8.
Μπορεί η μάχη για την κορυφή να μην έγινε τελικά αλλά για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου έγινε μία πραγματική μάχη ανάμεσα σε τρία πληρώματα. Βλέπετε οι Στεργιάδης – Γαζγάζης με Peugeot 106 S16 επιτέθηκαν νωρίς παίρνοντας τους Άγιους Θεόδωρους από τους Μιχαήλ-Κορίνθιο με ίδιο αυτοκίνητο και Καραθανάση – Καραθανάση με Honda Civic Type R με αποτέλεσμα οι τρεις τους να κυνηγηθούν ανελέητα σε όλο τον αγώνα με τελικούς νικητές το πλήρωμα από την Βέροια αφήνοντας πίσω τους 4 δευτερόλεπτα τους Βολιώτες και 8 τους Αθηναίους. Χαρακτηριστικό της μονομαχίας τους ήταν πως με εξαίρεση την πρώτη ειδική του αγώνα οι τρεις τους δημιούργησαν μία σκυταλοδρομία μονοπωλώντας την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα κλείνοντας τον αγώνα με αυτή την σειρά και στην γενική κατάταξη στις θέσεις 3-4-5.
Όπως είναι φυσικό Στεργιάδης, Μιχαήλ και Καραθανάσης ήταν οι ταχύτεροι τόσο στην F2 όσο και στην C5. Στη C5 ακολούθησαν οι Ευθυμιάδης – Λαμπόγλου με Peugeot 106 S16 στον πρώτο τους αγώνα μετά από καιρό ενώ οι Αναστασίου – Βαγδούτης με Renault Clio RS, Κεχαγιάς – Ρακιτζής με Peugeot 106 S16 και οι τοπικοί Λάμπρου – Τράικος με Renault Clio RS (στον πρώτο αγώνα rally του οδηγού) ολοκλήρωσαν την κατάταξη συνεχίζοντας να εξοικειώνονται με το αυτοκίνητο τους.

352327206 572651351732119 6054938270231192727 n
Στην C3 οι Βάτσος – Κυρλαγκίτση με Renault Clio R3 έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο σκέλος με αποτέλεσμα να τεθούν επικεφαλής της κατηγορίας. Οι Κατσαρέλιας – Στεργίου με VW Golf III έδειξαν τα δόντια τους μόλις εγκλιματίστηκαν κερδίζοντας όλο το δεύτερο σκέλος αλλά οι Θεσσαλονικείς είχαν δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας την ώρα που οι Τζικόπουλος – Πανταζόπουλος με Renault Clio ΙΙΙ έδειξαν την ταχύτητα τους όντας κοντά και πιέζοντας τους πρωτοπόρους. Παρά το γεγονός πως έχασαν αρκετό χρόνο στην πρώτη ειδική οι Θεοφανίδης – Θεοφανίδης με Peugeot 207 RC R3T έδειξαν ειδικά με τους χρόνους τους στις τελευταίες ειδικές πως γνωρίζουν πώς να κινηθούν ταχύτατα στον Αλμυρό. Την κατηγορία συμπλήρωσαν οι Φυγκιώρης-Κίτσος με Opel Ascona 1,9 SR ένα αυτοκίνητο που έδωσε μία ξεχωριστή νότα στον αγώνα. Στους άτυχους του αγώνα συγκαταλέγονται οι Τρυχίδης – Καπάρας με Citroen Xsara VTS και οι Καπράλος – Καραθανάσης με Opel Astra G OPC που δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα.
Γλυκόπικρη γεύση άφησε η κατηγορία C4 καθώς οι Κατσιώνης – Θεοφανίδης με Citroen Saxo VTS παρά το γεγονός πως έμειναν νωρίς από πέμπτη ταχύτητα (και το Rally Αλμυρός την χρησιμοποιεί αρκετά την συγκεκριμένη) κυνήγησαν το βάθρο της F2 τερματίζοντας στην τέταρτη θέση αυτού ενώ στις Νηες έκαναν χρόνους γενικής αφήνοντας πίσω τους σταθερούς Διαμαντή – Μασιάλα με Toyota Corolla AE86 που έκαναν ένα αγώνα χωρίς εξάρσεις. Στους άτυχους συγκαταλέγονται οι Παρασκευάς – Μπαλωτής με Suzuki Swift Gti, οι Μαγγιδάς – Μαγγιδάς με Peugeot 106 S16 και οι Κουτσούκος – Μπόκαρης με Toyota Starlet EP91.


Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας ευχαριστεί τα πληρώματα που τίμησαν και φέτος με την εμπιστοσύνη τους το 5ο Rally Αλμυρός 2023 και τους εύχεται καλή συνέχεια στην αγωνιστική τους χρονιά.

Last modified on Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 11:41