03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 10:21

Π.Π. Ράλλυ Χώματος, Rd1: 38ο «FORD Ντουλάκης» Ράλλυ Φθιώτιδος (19-20/6)

Στις 19-20 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος & Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος. Το Αθλητικό Σωματείο της Α.Λ.Α.Λαμίας "οδηγώντας" τις εξελίξεις, μαζί με την FORD Ντουλάκης σχεδίασε έναν εντελώς καινούργιο αγώνα με Ειδικές Διαδρομές που έχουν γράψει την δική τους Ιστορία, τόσο στο Ράλλυ Ακρόπολις όσο και στους Ελληνικούς αγώνες, προς τέρψη των αγωνιζόμενων!

Στην φετινή του εκδοχή ο αγώνας περιλαμβάνει τις κλασικές Ακροπολίκες Ειδικές Διαδρομές «ΠΑΥΛΙΑΝΗ» και «ΔΑΦΝΗ», οι οποίες θα διεξαχθούν από δύο φορές και θα δώσουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο 38ο FORD Ντουλάκης Ράλλυ Φθιώτιδος. Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει με την Ε.Δ. «ΠΑΥΛΙΑΝΗ».

Με μήκος 24,47 χιλιόμετρα αποτελεί μια από τις αγαπημένες Ε.Δ. οδηγών και θεατών, γρήγορη και τεχνική, απαιτεί προσήλωση από το πλήρωμα, συγχρόνως μαγεύει με την χάραξη της και δίνει έναν άλλον τόνο στον αγώνα καθώς τα πληρώματα περνούν μέσα από τα έλατα της περιοχής χαρίζοντας μας μοναδικές εικόνες.

Στη συνέχεια το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την Ε.Δ. «ΔΑΦΝΗ», μήκους 21,37 χιλιομέτρων. Τυπική "Ακροπολική" Ε.Δ., με πολύ καλή ποιότητα οδοστρώματος, προσφέρει εμπιστοσύνη στο πλήρωμα για να κινηθεί ταχύτατα στο μεγαλύτερο μέρος της. Κατηφορίζοντας στενεύει σε κάποια σημεία της, για να καταλήξει στα 8 πολύ γρήγορα τελευταία χιλιόμετρα, με τις άριστες σημειώσεις και το "δέσιμο" του πληρώματος να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για να επιτευχθεί ένας ανταγωνιστικός χρόνος.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου loop, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για το μοναδικό ενδιάμεσο service του αγώνα και συγχρόνως τον τερματισμό για όσους συμμετέχουν στον αγώνα του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος. Τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο Π.Π.Ρ.Χ., θα συνεχίσουν πραγματοποιώντας το δεύτερο πέρασμα τους από τις προαναφερθείσες Ε.Δ. και αφού διανύσουν συνολικά 91,68 αγωνιστικά χιλιόμετρα θα επιστρέψουν στην Λαμία και συγκεκριμένα στην Π.Ε.Λ. για τον τερματισμό του αγώνα.

Για ακόμη μια φορά, δίπλα στην Α.Λ.Α.Λαμίας, βρίσκεται σύσσωμη η Τοπική κοινωνία αποδεικνύοντας εμπράκτως την υποστήριξή της στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Ο Δήμος Λαμιέων, που είναι ο Μεγάλος Οικοδεσπότης του αγώνα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Δήμος Δελφών και ο Δήμος Μακρακώμης, βρίσκονται δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, έχοντας μάλιστα τον πολύ σημαντικό ρόλο του συνδιοργανωτή.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων - ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) και γίνονται δεκτές μέχρι τη Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 23:59.

38o FORD Ντουλάκης ΡΑΛΛΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Λήξη Εγγραφών Συμμετοχής: Παρασκευή 11 Ιουνίου, ώρα 23:59 ΣΔΔΑ
Διανομή Βιβλίου Διαδρομής (Road Book): Σάββατο 12 Ιουνίου, ώρα 09:00 Γραμματεία
Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων: Τρίτη 15 Ιουνίου, ώρα 14:00
Λήξη αναγνωρίσεων: Σάββατο 19 Ιουνίου, με τη δύση του ηλίου
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο 19 Ιουνίου, 14:00-18:00 FORD Ντουλάκης
Διοικητικός έλεγχος: Σάββατο 19 Ιουνίου, 14:00-18:00 FORD Ντουλάκης
Αρχικός Τεχνικός έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo: Σάββατο 19 Ιουνίου, 14:00-18:00 FORD Ντουλάκης
1η Συνεδρίαση αγωνοδικών: Σάββατο 19 Ιουνίου, 30 Λεπτά μετά το πέρας του Δ.Ε., Γραμματεία
Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν/ωράρια εκκίνησης: 30 Λεπτά μετά το πέρας της 1ης Συνεδρίασης Αγωνοδικών, Πίνακας ανακοινώσεων
Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 20 Ιουνίου, ώρα 09:00 ΣΕΧ 0 – Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Τερματισμός αγώνα: Κυριακή 20 Ιουνίου, ώρα 12:00/15:50ΣΕΧ 2Α/4Α- Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 20 Ιουνίου, ώρα 12:30/16:30 Parc Fermé
Ανακοίνωση προσωρινής τελικής Κατάταξης: Κυριακή 20 Ιουνίου, 15′ μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου, Πίνακας Ανακοινώσεων
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 20 Ιουνίου, ώρα 18:00, ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΕΙΟ