03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 11:09

Π.Π. Ράλλυ Χώματος, Rd4, «myKTEO» 8ο Φθινοπωρινό Ράλλυ: 40 συμμετοχές στον τελευταίο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς!

Το myKTEO 8ο Φθινοπωρινό Ράλλυ συγκέντρωσε 40 συμμετοχές και 3 κορυφαίας τεχνολογίας αυτοκίνητα προδιαγραφών R5! Παρά τις αντιξοότητες, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με επίκεντρο την πόλη της Ιτέας και θα ρίξει την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος!

Την οργάνωση έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), ενώ ονομαστικός χορηγός είναι το myKTEO Όμιλος Θαλάσση. Χορηγοί είναι η Seajets, η Shell V-Power και ο Επίσημος Διανομέας Peugeot, Γκάλλο Α.Ε. Στο πλευρό των οργανωτών βρίσκονται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Δελφών. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της ΓΓΑ, τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα, www.agonistiko.gr.

Αν και ο φετινός πρωταθλητής Ελλάδος απουσιάζει, η λίστα συμμετοχών είναι αρκετά ποιοτική. Για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στον αγώνα ο Jourdan Serderidis, ο Έλληνας πρωταθλητής του WRC Trophy το 2017, που φέτος ακολούθησε όλο το θεσμό! Επιπλέον κίνητρο για διάκριση αποτελεί το γεγονός πως υπό προϋποθέσεις, ο συνοδηγός του, Fred Miclotte, μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής! Όπλο τους ένα Skoda Fabia Rally2 Evo!

Απουσίαζαν στον Πύργο, επιστρέφουν όμως στο myKTEO 8ο Φθινοπωρινό Ράλλυ οι Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου! Ο περσινός κάτοχος του τίτλου με νέο αυτοκίνητο, ένα Skoda Fabia Rally2 Evo, θα επιδιώξει να κλείσει τη φετινή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Με Skoda Fabia R5 θα αγωνιστούν οι Βέλγοι Filip Pyck-Peter Dehouck που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν σε αγώνες κυρίως της Κεντρικής Ευρώπης για προσωπική ευχαρίστηση!

Πρωταθλητής του 2018 και ταχύτατος, ο Γιάννης Μπαντούνας μετά τη συμμετοχή του στο Ολυμπιακό Ράλλυ τον προηγούμενο μήνα, θα βρεθεί και στην Ιτέα με το Mitsubishi Lancer Evo VI! Ο συνοδηγός του, Κωνσταντίνος Σούκουλης, έχοντας αγωνιστεί και στα τέσσερα ράλλυ της χρονιάς είναι επικεφαλής στη βαθμολογία των συνοδηγών και πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος!

Από εκεί και πέρα, ανοιχτή υπόθεση είναι ο τίτλος του Πρωταθλήματος Ν, με αρκετούς συνδυασμούς να έχουν μαθηματικές ελπίδες να τον κατακτήσουν. Επικεφαλής στη βαθμολογία είναι οι «Panagiotis Roustemis»-Κωνσταντίνος Νικολόπουλος που θα δώσουν το παρών στην Ιτέα με Mitsubishi Lancer Evo X! Για τον τίτλο ερίζουν ο Πάνος Ισμαήλος που επιστράτευσε για συνοδηγό στον συγκεκριμένο αγώνα τον πολύπειρο Allan Harryman (Mitsubishi Lancer Evo IX), οι «IAIN»-Μιχάλης Φράγκου (Mitsubishi Lancer Evo IX) και οι Νίκος Ντάβαρης-Φίλιππος Τζεφεράκος (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Μπορεί ο τίτλος στη δικίνητη κατηγορία να ανήκει στους Επαμεινώνδα Καρανικόλα-Γιώργο Βασιλάκη, ωστόσο τα 20 αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν στην κατηγορία θα έχουν ωραίες μάχες μεταξύ τους! Δεν μπορεί κανείς να ξεγράψει τον περσινό νικητή της F2 στην Ιτέα, Γιάννη Αναγνωστάκο που με τον Χρήστο Μπακλώρη αποτελούν το φαβορί για τη νίκη. Τη δική τους ξεχωριστή νότα θα δώσουν στον αγώνα τα τρία 4x4, όπως επίσης και τα δύο ιστορικά αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του αγώνα, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου από τις 16.00 έως τις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις του myKTEO που βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Άμφισσας, λίγο έξω από την Ιτέα. Δυστυχώς φέτος δε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια, πανηγυρική εκκίνηση, καθώς θα εφαρμοστεί το Ειδικό Πρωτόκολλο Υγιεινής και Ασφάλειας Αγώνων Ράλλυ.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, τα πληρώματα θα διέλθουν από πέντε αγαπημένες, ακροπολικές ειδικές διαδρομές! Το μενού περιλαμβάνει δύο περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές «Αγία Ευθυμία» και «Καρούτες» και ένα πέρασμα από την «Άμφισσα», μια διαδρομή η οποία αποτελεί την Power Stage του αγώνα και η οποία δίνει έξτρα βαθμούς στα πέντε ταχύτερα πληρώματα! Μετά από 76 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 298 συνολικά, τα πληρώματα θα τερματίσουν στην Κεντρική Προβλήτα της Ιτέας στις 15.54.

Καλό τερματισμό και στα 40 πληρώματα!

Ιστοσελίδα αγώνα: https://agonistiko.gr/index.php/rally/2020-autumn-rally 
Facebook page: https://www.facebook.com/asma.agonistiko/ 
Ζωντανά αποτελέσματα την Κυριακή 8 Νοεμβρίου: www.infomega.gr/live 

ΠΙΝΑΚΑΣ Συμμετοχών

ΩΡΑΡΙΟ Αγώνα

[Δελτίο Τύπου ΑΣΜΑ]