03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 14:54

48ο Rally Sprint Θερμαϊκού: Ο τολμών νικά!

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης τόλμησε να μεταμορφώσει ένα ιστορικό αγώνα και στην 48η εκδοχή του Ράλλυ Θερμαϊκού, 4ου φετινού γύρου του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βόρειας Ελλάδας, να του δώσει νέα πνοή δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες που απόλαυσαν θεατές και συμμετέχοντες.

Με την πανηγυρική εκκίνηση να λαμβάνει χώρα στο, κατάμεστο από κόσμο, κέντρο του Ωραιοκάστρου, την ειδική διαδρομή του αγώνα να βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά και σύμμαχο τον καιρό το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο εκκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Κυριακής τον αγώνα και είδε τη σημαία του τερματισμού λίγο πριν της 15:00 το μεσημέρι.

Μεγάλοι νικητές του αγώνα οι Παναγιώτης Καμπύλης και Σταμέλος Σταύρος με Skoda Fabia S2000, οι οποίοι παράλληλα εξασφάλισαν και τον τίτλο του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος για το 2019. Στη δεύτερη θέση οι Νίκος Σωτηριάδης και Θανάσης Καλίγκος με ένα MitsubishiLancer EVO IX οι οποίοι πραγματοποίησαν ανταγωνιστικότατους χρόνους αφήνοντας πίσω τους τους Ποσειδώνα Γορίτσα και Απόστολο Σπύρου με ένα ακόμα MitsubishiLancer EVO δέκατης γενιάς.

Στη δικίνητη κατηγορία F2 οι Βασίλης Καραβασίλης και Κώστας Καρλιώτης με ένα Honda Civic Type R δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης της πρώτης θέσης και παρά τις μικρές ατυχίες τους, επικράτησαν εύκολα πραγματοποιώντας εντυπωσιακά περάσματα. Η μάχη όμως για τη δεύτερη θέση κράτησε μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή με τελικούς νικητές τους Νίκο Βάτσο και Κυρλαγκίτση Μαρία οι οποίοι με ένα Renault Clio R3 επικράτησαν για μόλις 2,9 δευτερόλεπτα των Σίμου Θεοφανίδη Λευτέρη Μαύρου οι οποίοι με ένα Peugeot 207 R3 ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες οι Θεόφιλος και Σωτήρης Κατσιώνης με ένα Citroen Saxo επικράτησαν στην κατηγορία C4 ενώ στη C6 οι Pazonen και Απόστολος Κοτρώνης άφησαν πίσω τους Μπαξεβανάκη Αντώνη και Μιχάλη Ρεντζούλη αμφότεροι οδηγώντας Toyota Yaris. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Βεζύρης Χρήστος και Τάσος Βογιαντζής οδηγώντας ένα Peugeot 106.

Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε πληρώματα και θεατές σε επίπεδο οργάνωσης και ασφάλειας όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 49ο Rally Sprint Θερμαϊκού που φήμες λένε ότι δε θα αργήσει πολύ!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ