03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 17:53

Ντότσικας ENEOS 34ο Ράλλυ Φθιώτιδος

Μετά από σειρά ετών με μικτή ή αμιγώς χωμάτινη μορφή, ο φετινός αγώνας θα είναι ασφάλτινος και  θα σηματοδοτήσει τη συνέχεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ! 

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, η περιοχή της Φθιώτιδας θα αποτελέσει το επίκεντρο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα των αγώνων ράλλυ. Η αρχή θα γίνει με το Ράλλυ Φθιώτιδος, η 34η εκδοχή του οποίου θα διοργανωθεί από το Αθλητικό Σωματείο "Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας"  (Α.Λ.Α.Λ.) και θα αποτελέσει τον 2ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2017.

Το 34ο Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας του φετινού Πρωταθλήματος Ράλλυ, που ως γνωστόν είναι μικτό, με 3 αγώνες να διεξάγονται σε χώμα και ισάριθμους σε άσφαλτο. Αν και πέρυσι το Ράλλυ Φθιώτιδος ήταν χωμάτινο, φέτος η επιφάνεια του αγώνα θα αλλάξει, γεγονός που μπορεί να διαφοροποιεί τη φυσιογνωμία του, ωστόσο δε δυσκολεύει ιδιαίτερα το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής, αφού η περιοχή της Λαμίας είναι γνωστό πως διαθέτει ποικιλία από όμορφες και ενδιαφέρουσες, για αγωνιζόμενους και θεατές, διαδρομές σε κάθε είδους επιφάνεια. Το επίκεντρο του αγώνα θα στεγαστεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου θα βρίσκονται ο Χώρος Εκκίνησης και Τερματισμού, η Ανασυγκρότηση και το Service Park, ενώ η Γραμματεία θα στεγάζεται κατά τη διάρκεια του αγώνα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ντότσικας-ΕΤΑΣΕ ENEOS, που είναι για ακόμη μια φορά δίπλα στις διοργανώσεις της Α.Λ.Α.Λ., όντας μάλιστα Χορηγός Ονομασίας του αγώνα. 

Η διάρκεια του ράλλυ θα είναι διήμερη, καθώς το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου 6 Μαΐου περιλαμβάνει την εναρκτήρια Ειδική Διαδρομή του αγώνα, που είναι η γνωστή διαδρομή "Μπράλος-Σκαμνός" μήκους 15,6 χιλιομέτρων, η οποία χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα τόσο στο 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας" όσο και στο Ράλλυ Λαμίας. Έπειτα, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη Λαμία για ανασυγκρότηση και θα προετοιμαστούν για το δεύτερο σκέλος, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου και περιλαμβάνει 2 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές. Ο λόγος για την Καλοσκοπή μήκους 13,17 χιλιομέτρων και τη Νέα Παύλιανη, η οποία έχει μήκος 19,05 χιλιομέτρων και διαφοροποιείται από ότι είχαμε συνηθίσει, καθώς θα διασχίζει το χωριό Σκαμνός με κατεύθυνση προς Λαμία και θα τερματίζει μετά από 3 χιλιόμετρα. Με αυτόν τον τρόπο, διαμορφώνεται ένας αγώνας 5 Ειδικών Διαδρομών και μήκους 80,04 αγωνιστικών χιλιομέτρων, μέσα από τα οποία θα κριθούν οι τελικοί νικητές.

Από το πλευρό των ανθρώπων της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ο Δήμος Λαμιέων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, που για ακόμη μια φορά στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια, όντες ταυτόχρονα και συνδιοργανωτές ενός αθλητικού γεγονότος που θα θέσει για ακόμη μια φορά τη Λαμία στο κέντρο του ενδιαφέροντος.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη Εγγραφών Συμμετοχής: Τρίτη 18 Απριλίου (Λαμία)

Λήξη Εγγραφών Συμμετοχής: Παρασκευή 28 Απριλίου, ώρα 21:00 (Λαμία)

Δημοσίευση Πίνακα Συμμετεχόντων: Τετάρτη 3 Μαΐου, ώρα 12:00 (Γραμματεία/www.alal.gr)

Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος: Σάββατο 6 Μαΐου, ώρα 12:30-15:30 (Skoda Καρέλλης, 2ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας-Αθηνών)

Εκκίνηση: Σάββατο 6 Μαΐου, ώρα 17:30 (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας)

Τερματισμός: Κυριακή 7 Μαΐου, ώρα 14:47 (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας)

Απονομή Επάθλων: Κυριακή 7 Μαΐου, ώρα 17:00 (Πολυχώρος Πολιτεία, Άγιος Λουκάς, Λαμία)

 

Δήλωση Συμμετοχής

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Πρόγραμμα

Ωράριο

Χάρτης (Σάββατο)

Χάρτης (Κυριακή)

Προσβάσεις Θεατών (Μπράλος-Σκαμνός)

Χάρτης Προσβάσεων Θεατών (Μπράλος-Σκαμνός)

Προσβάσεις Θεατών (Καλοσκοπή)

Χάρτης Προσβάσεων Θεατών (Καλοσκοπή)

Προσβάσεις Θεατών (Νέα Παύλιανη)

Χάρτης Προσβάσεων Θεατών (Νέα Παύλιανη)

Λογότυπο

Αφίσα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 13:47