03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 13:02

1ος Αγώνας D-Cup: Αποτελέσματα

  

Η αυλαία του D-Cup άνοιξε την Κυριακή 24 Απριλίου στην πίστα καρτ Αφιδνών "Kartodromo", με τον 1ο γύρο του θεσμού για το 2016 να συγκεντρώνει 34 οδηγούς.

Την ευθύνη της οργάνωσης του εναρκτήριου αγώνα του δημοφιλούς θεσμού Karting ανέλαβε το Σωματείο "Start Line", με τους αθλητές να χωρίζονται σε 3 επιμέρους κατηγορίες.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, η Κατηγορία Senior συγκέντρωσε 18 οδηγούς και περιλάμβανε δύο αγωνιστικά σκέλη 24 γύρων, πριν από τον τελικό που είχε ίδια διάρκεια. Ο Στέλιος Σαγανάς (Birelart/Rotax-Zorri Motorsport) ξεκίνησε από την πρώτη θέση και επικράτησε τόσο στο Α' όσο και στο Β' Σκέλος του αγώνα. Ο Γιώργος Βασιλόπουλος (Tonykart/Iame-PRT Motorsport) ήταν δεύτερος και στα δύο σκέλη, ενώ τη τρίτη θέση άλλαξε χέρια, αφού στο Α' σκέλος τη θέση αυτή κατέλαβε ο Φώτης Θωμάς (FA/Rotax) και στο δεύτερο σκέλος ο Αλέξανδρος Καψής (Birel/IAME X30-BRT). Στον τελικό, ο Στέλιος Σαγανάς επιβεβαίωσε την κυριαρχία του φτάνοντας στη νίκη, εμπρός από τον Μανώλη Αχλάδη (Tonykart/Rotax) και τον Αλέξανδρο Καψή. 

Στην Super συμμετείχαν 8 οδηγοί, με τον Παύλο Ξυνό (Tecno/Iame-Athens Kart Shop) να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα και να επικρατεί τόσο στο Α' όσο και στο Β' Σκέλος. Στο Α' Σκέλος, τον Ξυνό ακολούθησαν οι Φώτης Σωτηρόπουλος (EVO Kart/TM KZ10-Abloy FS Kart Racing) και Θανάσης Χατζόγλου (FA/TM-PRT Motorsport), με τον Σωτηρόπουλο να ολοκληρώνει και το Β' Σκέλος στη δεύτερη θέση, τη στιγμή που το βάθρο συμπλήρωσε ο Σέρκος Μοβσεσιάν (Maranello/TM-Maranello Kart Hellas).

Στην Κατηγορία 4-Stroke, ένα νέο και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ξεκίνημα, όπου όλοι οι αθλητές χρησιμοποίησαν τετράχρονα καρτ της Maranello με σασί Extreme,  κινητήρα RK1 και προσέλκυσε αρκετούς νέους αθλητές, τον ταχύτερο γύρο των χρονομετρημένων δοκιμών σημείωσε ο Σίμος Καμπουρίδης, ενώ στην πρώτη σειρά της εκκίνησης τον συνόδευσε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Στο Α' Σκέλος οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Ιωαννίδη να επικρατεί του Καμπουρίδη, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Βασίλης Παπαβασιλείου. Στο δεύτερο και καταληκτικό σκέλος η σειρά παρέμεινε ίδια, με τον Ιωαννίδη να επικρατεί και τους Καμπουρίδη, Παπαβασιλείου να συμπληρώνουν το βάθρο.

Ο δεύτερος γύρος του D-Cup έχει προγραμματιστεί για τις 4-5 Ιουνίου, στα Βραχνέϊκα Πατρών. 

Αποτελέσματα

  

Last modified on Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 16:26