03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 16:33

1ος Αγώνας Rotax Max Challenge: Αποτελέσματα

  

Η αγωνιστική χρονιά για τα καρτ ξεκίνησε την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, με τον πρώτο γύρο του Rotax Max Challenge, που έλαβε χώρα στην πίστα καρτ Αφιδνών "Kartodromo" και συγκέντρωσε συνολικά 52 οδηγούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι οδηγοί, χωρίστηκαν σε 4 επιμέρους κατηγορίες κατά τη διάρκεια μιας χορταστικής ημέρας από άποψη αγωνιστικών περασμάτων και μονομαχιών ρόδα με ρόδα, την οποία διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο  "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Ελλάδας" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). Ο καλός καιρός βοήθησε, ώστε ο αγώνας να εξελιχθεί ομαλά και με μάχες σε όλες τις κατηγορίες. 

Στην κατηγορία Micro που συγκέντρωσε 15 συμμετοχές, νικητής μετά από 12 αγωνιστικούς γύρος αναδείχθηκε ο Γιάννης Λάντζης, που ήταν ταχύτερος τόσο στην Τελικό Α όσο φυσικά και στονΤελικό Β, με τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τον Ανδρέα Σπανό, ο οποίος είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στις χρονομετρημένες δοκιμές, να ολοκληρώνει στην 3η θέση, ελάχιστα πιο πίσω από τον Μαρκογιάννη. Στην κατηγορία Junior, ταχύτερος ανάμεσα σε 7 οδηγούς τόσο στους δύο τελικούς όσο και στα χρονομετρημένα, ήταν ο Σωτήρης Αθανασόπουλος, που τερμάτισε εμπρός από τον Τούρκο οδηγό που τίμησε τον αγώνα με την παρουσία του, τον Mehmet Mert Dalkiran, με τον Βασίλη Σαλάκο να συμπληρώνει την τριάδα του βάθρου.

Στην κατηγορία Senior που είχε 15 συμμετέχοντες, νικητής στον Β' Τελικό αναδείχθηκε ο Χρήστος Σαγανάς, μετά από μάχη με τον Φίλιππο Καλέση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού ο Καλέσης ήταν ταχύτερος τόσο στα χρονομετρημένα, όσο και στον Α' Τελικό. Όμως, στον Β' Τελικό η πλάστιγγα έγειρε με μικρή διαφορά, υπέρ του Σαγανά, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Άγγελος Μαλανδρίνος. Η αναφορά στα αποτελέσματα, ολοκληρώνεται με την DD2 που συγκέντρωσε επίσης 15 οδηγούς. Εκεί είχαμε μάχη για τη νίκη μεταξύ 3 οδηγών, η οποία κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο ως το τέλος και είχε ως νικητή τον Μηνά Μπενή. Πίσω του, τερμάτισαν οι Παύλος Ξυνός και Άκης Βασιλέρης, με τον Βασιλέρη να είναι ο ταχύτερος οδηγός τόσο τον Α' Τελικό, όσο και στα χρονομετρημένα!

Με πολλές συμμετοχές και έντονο συναγωνισμό ξεκίνησε το Rotax Max Challenge 2016 και άπαντες ευελπιστούν, η συνέχεια να είναι ανάλογη. Ο δεύτερος γύρος του επιτυχημένου θεσμού, έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου 2016 στην πίστα καρτ Μεγάρων.

Αποτελέσματα

  

Last modified on Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 12:24