03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 15:06

7ο P.I.C.K. Λουξ Cola: Αποτελέσματα

  

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου να συρρέει στο κέντρο της Πάτρας για να παρακολουθήσει τον αγώνα που έχει γίνει θεσμός, πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά το P.I.C.K. Λουξ Cola.

Το P.I.C.K. Λουξ Cola αποκτά κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική, στοιχείο που έγινε φανερό και κατά το διήμερο 3-4 Οκτωβρίου, όταν πραγματοποιήθηκε για 7η φορά στο κέντρο της Πάτρας. Η τοπική κοινωνία και όχι μόνο, έδειξε έμπρακτα την υποστήριξή της στο γεγονός, τόσο σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και σε επίπεδο ιδιωτών, αφού οι θεατές που βρέθηκαν στις "κερκίδες" της αυτοσχέδιας πίστας καρτ στο κέντρο της Πάτρας, ήταν χιλιάδες και ενθουσιώδεις.

Τη διοργάνωση του 7ου P.I.C.K. ΛΟΥΞ COLA στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, ανέλαβαν η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών (ΑΟΠ), ενώ συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, τη στιγμή που αρωγοί αυτής της προσπάθειας στάθηκαν το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.).

Στον αγωνιστικό τομέα, οι οδηγοί που έλαβαν μέρος στην αγωνιστική εκδήλωση-γιορτή χωρίστηκαν σε 4 επιμέρους κατηγορίες. Στην Κατηγορία Rotax Micro Max, νικητής μετά από 10 αγωνιστικούς γύρους αναδείχθηκε ο Γιάννης Λάντζης, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος οδηγός του διημέρου στην κατηγορία, αφού κατέκτησε τόσο την Pole Position, όσο και τη νίκη στον ημιτελικό, ενώ παράλληλα σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο της ημέρας. Στο βάθρο, το νικητή συνόδευσαν οι Στέλιος Πετρίσης και Μάριος Αγγελόπουλος. Στην κατηγορία D Cup, η νίκη πέρασε μετά από 15 αγωνιστικούς γύρους του τελικού, στα χέρια του Χρήστου Σαγανά. Ο τελικός νικητής, επικράτησε και στον ημιτελικό αλλά συνάντησε αντίσταση από τον poleman Γιώργο Βασιλάγκο, ο οποίος τελικά ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση. Τη τριάδα συμπλήρωσε ο Ανδρέας Καλυβιώτης, μετά από μάχη στον τελικό με τον Άγγελο Μαλανδρίνο, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση της κατηγορίας. Στην κατηγορία Rotax DD2 Max, τελικός νικητής μετά από 15 γύρος ήταν ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης, που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στις χρονομετρημένες δοκιμές. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Γιαννούλης, ενώ μάχη που κρίθηκε στο νήμα είχαμε για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Τελικά, ο Νώντας Ζαφειράκης επικράτησε οριακά του Μίλτου Κύρκου (ο οποίος ήταν ο ταχύτερος οδηγός του ημιτελικού), με αποτέλεσμα να ανέβει στο βάθρο. Η αναφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του P.I.C.K. Λουξ Cola, ολοκληρώνεται με την Κατηγορία Super. Εκεί, μετά από 15 γύρους νικητής αναδείχθηκε ο Άκης Βασιλέρης, με μικρή διαφορά από τον δεύτερο Παύλο Ξυνό. Την τριάδα, συμπλήρωσε Αθανάσιος Χατζόγλου.

Σημειώνεται, ότι στον αγώνα του PICK παρευρέθηκε και εργάστηκε κλιμάκιο στελεχών του ΑΟΘ (8 άτομα) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας από τη διοργάνωση ενός τέτοιου γεγονότος, ενόψει αντίστοιχης εκδήλωσης που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, το 2016.

Όμως, η διαχρονική επιτυχία του P.I.C.K. έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει ιδανικά την αγωνιστική δράση στην πίστα μέσα στους πιο κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, με παράλληλες δραστηριότητες που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, προσελκύοντας έτσι και κοινό που δεν ανήκει στον "σκληρό πυρήνα" των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Από τις πολυάριθμες παράλληλες εκδηλώσεις, ξεχώρισαν η παρουσία Supercars στη διαδρομή μετά το πέρας των ημιτελικών, που καθήλωσαν τους θεατές, όπως και η "παρέλαση" ιστορικών αυτοκινήτων, που έφεραν σε όλους μνήμες μιας άλλης, δοξασμένης εποχής. Ακόμη, στη διαδρομή βρέθηκαν μονοθέσια Formula Gloria ενώ την παράσταση έκλεψαν τα μονοθέσια των Πανεπιστημίων Πατρών, Θεσσαλίας καθώς και του ΤΕΙ Πειραιά,  που απέδειξαν πως η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς επιστήμονες. Τέλος, ξεχωριστή ήταν και η στιγμή που εμφανίστηκαν στην πίστα, οι LANCIA Delta INTEGRALE του club «Delta Integrale Hellenic».

Ακόμη, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της ακροβατικής ομάδας "Arrepiado", ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επιπλέον ένα υψηλών προδιαγραφών Drift Show από την "Frenzy Drift Team", με τους Αποστόλη και Γιάννη Παπαλεξόπουλο να προσφέρουν άφθονο θέαμα με τα Toyota Supra και Nissan 200SX αντίστοιχα. Στη διάρκεια του διημέρου στην πλατεία Γεωργίου λειτούργησε το «Λουξ Cola in action park» το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες  να διασκεδάσουν και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια κι άλλες δραστηριότητες, ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη διοργάνωση και μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Λέσχης «ΗΔΥΦΩΣ», στο πλαίσιο έκθεσης φωτογραφίας με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις προηγούμενες διοργανώσεις του P.I.C.K.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις όμως, κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου, όταν στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου βρέθηκαν η Κατερίνα Στικούδη και οι Master Tempo, προσφέροντας μια άκρως εντυπωσιακή και ψυχαγωγική συναυλία για τους πολλούς θεατές που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο χώρο. 

Σημειώνουμε, πως ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον για τον αγώνα από τα ΜΜΕ, αφού πολλοί συντάκτες Μέσων Ενημέρωσης βρέθηκαν στην Πάτρα για να καλύψουν το event. Όπως κάθε χρόνο οι αγώνες προβλήθηκαν  ταυτόχρονα, από την πρωτοποριακή υπηρεσία Nova GO και μέσω του Web TV του www.Novasports.gr και ήταν διαθέσιμοι στους συνδρομητές Forthnet / NOVA, ενώ μεταδόθηκαν και σε επανάληψη από το Novasports 4, ενώ την παρουσίαση και μετάδοση των αγώνων, έφερε για ακόμη μια φορά εις πέρας ο  γνωστός δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης.

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, δίχως την οικονομική και ηθική υποστήριξη των χορηγών του P.I.C.K.  Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν η ΛΟΥΞ COLA, χορηγοί η EKO RACING και η MED FRIGO,  χορηγός εκκίνησης η ELITE, ενώ οι εταιρείες S/M AΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε., οι ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ  και η AVIS «φιγούραραν» στις πίστες των αγώνων. Ακόμη, η ΝOVASPORTS ήταν Official Broadcaster, ενώ η INTERAMERICAN ως υποστηρικτής της διοργάνωσης παραχώρησε ένα από τα ασθενοφόρα της για την κάλυψη των αναγκών των αγώνων. Δωροθέτες της εκδήλωσης είναι το «The Westin Resort Costa Navarino»  στην Πύλο και ο ηλεκτρικά Παναγιωτακόπουλος Ακρωτηρίου 58,  και Αθηνών 15 στο Ρίο.

Αποτελέσματα

     

Last modified on Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 16:36