03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 23:18

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2022 στην εκκίνηση!

Μετά την επιτυχημένη επιστροφή του Κυπέλλου Ελλάδας, το προσεχές Σαββατοκύριακο (19-20/3) πατάει γκάζι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2022! Οι πιο ταλαντούχοι οδηγοί της χώρας έχουν δώσει ραντεβού για την Κυριακή, 20 Μαρτίου, με το Kartodromo να φιλοξενεί την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της νέας σεζόν.

Ο αγώνας θα έχει τη χορηγία της Autovision, ενός σπουδαίου ονόματος στο χώρο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που στέκεται πάντα κοντά στο ελληνικό karting και γενικότερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Στην πίστα των Αφιδνών θα διεξαχθούν αγώνες σε τρεις δημοφιλείς κατηγορίες: Mini, Junior και Senior. Στην κατηγορία των λιλιπούτειων αθλητών, θα χρησιμοποιηθούν κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting και μετά το σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΟΜΑΕ, οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν ελαστικά Vega. Στη Junior θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά κινητήρες Rotax, στη Senior μόνο κινητήρες IAME X30 ενώ σε αυτές τις κατηγορίες, τα ελαστικά θα προέρχονται από τη LeCont.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών κανονισμών, διατηρείται η παραδοσιακή δομή του αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει δύο σκέλη και τελικό.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως στη στελέχωση του αγώνα της πρεμιέρας, θα περιλαμβάνεται στο ρόλο του Διευθυντή Αγώνα, ο πολύπειρος Ιταλός κ. Alessandro Ferrari.

Ο αγώνας της επόμενης Κυριακής αποτελεί τον πρώτο εκ των τεσσάρων γύρων του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Γύρος 1, 20 Μαρτίου, Αφίδνες
Γύρος 2, 26 Ιουνίου, Καλαμάτα
Γύρος 3, 30 Οκτωβρίου, Σπάρτη
Γύρος 4, 27 Νοεμβρίου, Αφίδνες

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting που έχει τη χορηγία της Autovision, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team.