02092023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 17:03

RMC Κρήτης, Rd1: Οι νικητές

Όταν η αξία του νικημένου δίνει μεγαλύτερη δόξα στον άξιο νικητή, μας προκύπτει η θεματική εισαγωγή στη φιλοσοφία των αξιών. Για τον πρώτο γύρο του I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 που έγινε στα Χανιά μπορούν να γραφτούν πολλά! Επανίδρυση του karting στην Κρήτη, χειροκροτήματα και πάλι στους αγώνες, εντυπωσιακός ανταγωνισμός σε μία απίστευτη πίστα και άλλα πολλά... Η Rotax Hellas πρωτοπορώντας και πάλι, επανέφερε το δίκαιο για την τιμή και την δόξα στο νικητή, δίνοντάς του στο τέλος τη σημαία του αγώνα για τον γύρο του θριάμβου!

Κατηγορία: Rotax Junior MAX

Η αξία του νικητή Βασίλη Μιχαηλίδη (Μaitos Kosmic Kart Racing) στην κατηγορία Junior MAX, είναι τεράστια. Εκτός από τους Ηλία Καλιακμάνη (Formula K) και Μανώλη Λιουδάκη (Speed Force) που η διαφορά τους χώριζε σε απόλυτο χρόνο από το νικητή ήταν λίγες γραμμές, εκατοστά του δευτερολέπτου που ατύχησαν στον τελικό, ακόμα έξι σπουδαίοι πιλότοι έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα έντονου ανταγωνισμού στον αγώνα της Junior MAX!

Τέσσερεις Junior πιλότοι, οι ομόσταυλοι, στην ομάδα του Τάσου Τσερανίδη Speed Force, αδελφοί Ζαν Πωλ και Φιλίπε Καρράς καθώς και οι Γιάριν Σουλτς (DR Racing Team) και Γιαμ Πίντο (KartWorks) έδωσαν μία ανεπανάληπτη μάχη για να πλαισιώσουν τον νικητή, Βασίλη Μιχαηλίδη στο βάθρο. Ο Zαν Πωλ Καρράς και ο Γιάριν Σουλτς ήταν τελικά οι νικητές, παίρνοντας την δεύτερη και τρίτη θέση και οι Φιλίπε Καρράς και Γιαμ Πίντο ήταν στις επόμενες, 4η και 5η θέση.

Ο Γιώργος Δασκαλάκης (RS EVO2) από τον Άγιο Νικόλαο συνδύασε την πρώτη του αγωνιστική γνωριμία με μία επική εμφάνιση, τιμώντας έτσι την εκπροσώπηση της Κρήτης στην κατηγορία Rotax Junior MAX, βελτιώνοντας από σκέλος σε σκέλος την απόδοσή του, τερμάτισε στον τελικό στη 6η θέση. Ο Χριστόφορος Μπέζας (DR Racing Team) που όλο το χειμώνα έκανε δοκιμές-προετοιμασία για την κατηγορία Μini ΜΑΧ, βρέθηκε από την μία στιγμή στην άλλη στην Junior. Παρόλα αυτά, έδειξε άμεση προσαρμογή και τερμάτισε 7ος.

Όλοι οι οδηγοί της κατηγορίας Rotax Junior MAX, που συμμετείχαν στον αγώνα των Χανίων και έδωσαν μία ξεχωριστή χροιά έντονου και καθαρού συναγωνισμού όρισαν κοινό ραντεβού στην Αθήνα για το I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 την Κυριακή 13 Ιουνίου στην πίστα καρτ των Αφιδνών.

Κατηγορία: Rotax Senior MAX

Πρώτος γύρος του I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 στα Χανιά, κατηγορία Senior MAX. Θα μπορούσε να ονομαστεί και Παγκρήτια κατηγορία αφού όλοι οι σπουδαίοι οδηγοί από την μεγαλόνησο με αγωνιστική άδεια, συμμετείχαν σε αυτή. Τιμώντας την πατρίδα τους, τον αγώνα και την προσπάθεια επανίδρυσης μετά από 17 χρόνια του karting στην Κρήτη νεαροί οδηγοί, σπουδαία ταλέντα και έμπειροι, βετεράνοι και πραγματικοί εραστές του σπορ έδωσαν το παρόν σε μία ιστορική αγωνιστική συνάντηση στην Pista Park. Στην κατηγορία Rotax Senior MAX τους Κρητικούς οδηγούς τους πλαισίωσαν μία ταλαντούχα οδηγός από το Ισραήλ και δύο εξαιρετικοί Αθηναίοι.

Η ιστορία έγραψε παράλληλα με την συμβολή τους, συμμετέχοντας στον αγώνα και το εντυπωσιακό 1-2 των τοπικών οδηγών Μανώλη Σκεπετζάκη και Ανέστη Σπάρταλη αμφότεροι της ομάδας του Γιάννη Ξιφαρά, KartWorks. Σπουδαίος ανταγωνιστής τους ο Γρηγόρης Κρίκης της DR Racing Team που ήταν τρίτος στο βάθρο των νικητών!

Ακολούθησαν οι Γιώργος Αραβανής (Speed Force) κατόπιν μιας εξαιρετικής εμφάνισης και η σπουδαία εκπρόσωπος του Ισραήλ, Γιαρντέν Οβεντ που κατέλαβαν την 4η και 5η Θέση.

Ο Λευτέρης Γιακουμάκης (Pista Park Team) που την τελευταία στιγμή από την DD2, συμμετείχε στην κατηγορία Senior MAX, έδειξε το πηγαίο ταλέντο του τερματίζοντας στην 6η θέση. Σε πρώτο χρόνο οι δύο έμπειροι νικητές Μανώλης Σκεπετζάκης, Ανέστης Σπάρταλης και σε δεύτερο οι ανερχόμενοι Λευτέρης Γιακουμάκης, Γιώργος Δασκαλάκης (Από την Junior) και ο σπουδαίος μικρός Γιώργος Ψαρουδάκης αποτελούν μία Κρητική ομάδα οδηγών που το μέλλον τους ανήκει και είναι σε θέση να διακριθεί στην ευρύτερη επικράτεια.

Οι Κρητικοί, Γιάννης Μαγουλιανός, Γιώργος Χαρίσης και Γιώργος Ζαχαριουδάκης ακολούθησαν στην τελική κατάταξη και ως πραγματικοί φίλοι του motorsport, έδωσαν τον προσωπικό τους αγώνα και ξεπερνώντας τους εαυτούς τους βγήκαν νικητές. Νικητές ήταν άλλωστε κι από την ευχαρίστηση της συμμετοχής τους σε ένα πραγματικά σπουδαίο αγώνα!

Όλοι οι οδηγοί της κατηγορίας Rotax Senior MAX, που συμμετείχαν στον αγώνα των Χανίων όρισαν κοινό ραντεβού στην Αθήνα για το I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 την Κυριακή 13 Ιουνίου στην πίστα καρτ των Αφιδνών. Η εφαρμογή δήλωσης συμμετοχής έχει ανοίξει.