03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 12:20

Μάχες και θέαμα στον 3ο γύρο του IAME Series Greece 2019

Με τη συμμετοχή 29 αγωνιζόμενων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πρωταγωνιστώντας σε συναρπαστικές μάχες με φόντο το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος του IAME Series Greece 2019που έλαβε χώρα στο «Kartodromo».

Αυτή ήταν η πρώτη πράξη της διπλής μάχης αυτού του Σαββατοκύριακου αφού την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου διεξάγεται ο τέταρτος γύρος με τον οποίο και κλείνει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

Και στις τέσσερις κατηγορίες του αγώνα που συνδιοργανώθηκε από τα αθλητικά σωματεία «Artemis Auto Club»και «Α.Λ.Α.», είχαμε μονομαχίες ρόδα με ρόδα, που χάρισανάφθονο σε όσους βρέθηκαν στην πίστα karting των Αφιδνών.

Στην κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) συμμετείχαν έντεκα αθλητές, με τουςεννέα εξ αυτών να ανήκουν στην Κλάση X30 MINI B (ηλικία 8-10 ετών).Ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με τον Χρήστο Καραβαγγέλη (Athens Kart Shop, Tecno) και τον Βασίλη Μαλαμή (Speed Force, Exprit) να τον πλαισιώνουν. Καραβαγγέλης, Μαλαμής αλλά και ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου (Speed Force, Exprit) αποτέλεσαν την πρώτη τριάδα της MINIB.

Στη βαθμολογία της κατηγορίας ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος έχει προβάδισμα 48 πόντων από τον αδερφό του, Γιώργο, με τον Μαλαμή άλλους 6 πόντους πιο πίσω αλλά ταυτόχρονα να ηγείται στην κατάταξη της Κλάσης MINIB.

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη επτά αθλητές, με τον Στυλιανό Πετρίση (Galaxy Motorsports, Parolin) νακλείνει τόσο τους Προκριματικούς όσο και τον Τελικό στην κορυφή! Πίσω του ήταν ο περυσινός κυρίαρχος της X30 MINI, Μάριος Αγγελόπουλος (Speedforce, Exprit) που έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία. Τρίτος τερμάτισε ο Νικόλαος Λύκος (PRT Motorsport, Tony Kart). Στη βαθμολογία, ο αήττητος φέτος Πετρίσης έχει σχεδόν τους διπλάσιους πόντους από τον πλησιέστερο αντίπαλο, συνολικά 150 έναντι 78 του Λύκου.

Στην X30 SENIOR (από 14 ετών) πήραν εκκίνηση 8 οδηγοί, με τον Στράτο Γαλανόπουλο (Chatzis RacingTeam, FA) να επικρατεί πλήρως. Ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Kaitatzis RacingTeam, Tony Kart) που εδραίωσε εαυτόν στην κορυφή της βαθμολογίας αφού έχει πλέον 98 πόντους, έναντι 83 του Ανδρέα Δεβετζόγλου (Galaxy Motorsport, Parolin). Το βάθρο στον Τελικό του τρίτου γύρου της σεζόν συμπλήρωσε ο Αρμάντο Κεραμάς (PRT Motorsport, Tony Kart).

Στην Κλάση X30 MASTER ταχύτερος ήταν ο Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Exprit) που έτσι ‘έπιασε’ στην κορυφή της κατάταξης των Φώτη Δούβρη καθώς αμφότεροι έχουν μαζέψει από 50 πόντους.

Τέλος, στην X30 SUPER (από 15 ετών) με τους ισχυρούς κινητήρες των 175cc, ο Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart) μονοπώλησε τις νίκες,με τον Αλέξανδρο Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Exprit) να τον ακολουθεί – όπως άλλωστε και στη βαθμολογία.
Το Top3 της κατηγορίας συμπλήρωσε ο πρωτοεμφανιζόμενος Μάριος Γεωργάκης (Kartworks, Exprit).

Η δράση συνεχίζεται στο «Kartodromo», με την πρώτη ημέρα του Φθινοπώρου να κρίνει τις τελικές κατατάξεις ανά κατηγορία, καθώς και τα εισιτήρια πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στην πίστα karting LeMans στη Γαλλία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 3ος γύρος

Last modified on Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 13:14