03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 12:01

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το IAME Series Greece 2019

Με τη συμμετοχή 39 αγωνιζόμενων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πρωταγωνιστώντας σε συναρπαστικές μάχες με φόντο το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του IAME Series Greece 2019 που έλαβε χώρα στο «Kartodromo».

Και στις τέσσερις κατηγορίες του αγώνα που συνδιοργανώθηκε από τα αθλητικά σωματεία «Artemis Auto Club» και «Α.Λ.Α.», είχαμε μονομαχίες ρόδα με ρόδα, που χάρισαν άφθονο θέαμα στον πολύ κόσμο που βρέθηκε στην πίστα karting των Αφιδνών.

Στην κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) συμμετείχαν 13 αθλητές, με τους οκτώ εξ αυτών να ανήκουν στην Κλάση X30 MINI B (ηλικία 8-10 ετών). Ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με τον αδερφό του Γιώργο να τον πλαισιώνει στο «οικογενειακό» 1-2. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Χρήστος Χατζής (Chatzis Racing Team, FA).

Στη MINI B επικράτησε ο Νικόλας Φραγκάκης (K.R., Kosmic) με το Top-3 να συμπληρώνεται από τον Νίκο Σουβατζόγλου (GSR Team, Kart Republic) και τον Φαίδωνα Παπαφιλίππου (Speed Force, Exprit), στον μόλις δεύτερο αγώνα του!

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη 11 αθλητές, αριθμός σημαντικός για την εν λόγω κατηγορία. Κι εδώ είχαμε πρωταγωνιστή, με τον Στυλιανό Πετρίση (Galaxy Motorsports, Parolin) να κλείνει τόσο τους Προκριματικούς όσο και τον Τελικό στην κορυφή, με τους Ανδρέα Σπανό (Praga Zahos Karting, Praga) και Νίκο Λύκο (Praga Zahos Karting, Praga) να ακολουθούν από κοντά.

Στην X30 SENIOR (από 14 ετών) πήραν εκκίνηση 11 οδηγοί και σε αυτή την κατηγορία είχαμε τις μεγαλύτερες ανατροπές. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως είχαμε τρεις διαφορετικούς νικητές στους δύο Προκριματικούς Αγώνες και τον Τελικό!

Ο Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Exprit) ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία στον Τελικό που κράτησε το κοινό σε αγωνία μέχρι και τον τελευταίο γύρο, μπροστά από τον Γιάννη Καρδαμάκη (Speed Force, Exprit) και τον Τιμόθεο Δημητρίου (GSR Team, Kart Republic).

Τέλος, στην X30 SUPER PRO (από 15 ετών) με τους ισχυρούς κινητήρες των 175cc, ο Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart) μονοπώλησε τις νίκες, με τον Αλέξανδρο Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Exprit) να τον καταδιώκει.

Εκτός από τη χαρά της επιτυχίας, οι οδηγοί που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα της παρθενικής σεζόν του ΙΑΜΕ Series Greece, απέκτησαν πλεονέκτημα στη διεκδίκηση των εισιτηρίων πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series που θα διεξαχθούν το προσεχές Φθινόπωρο στην πίστα karting Le Mans στη Γαλλία.

Ο δεύτερος γύρος του θεσμού θα λάβει χώρα στην πίστα «Kartmania» στην Πάτρα, στις 21 Απριλίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Last modified on Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 14:10