03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 12:14

Με 14 Έλληνες οι Παγκόσμιοι Τελικοί της IAME

Η μεγάλη ώρα των Παγκόσμιων Τελικών της IAME πλησιάζει και η Ελληνική αποστολή είναι έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση! Από τις 11 Οκτωβρίου όταν κι αρχίζουν οι επίσημες διαδικασίες, μέχρι τις τελικές μάχες της 14ης Οκτωβρίου, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην πίστα karting του Mans.

Εκεί θα βρεθούν αγωνιζόμενοι από 46 χώρες, με την Ελλάδα να έχει εκπροσώπηση από 14 οδηγούς! Οι έντεκα εξ αυτών έχοντας κερδίσει το εισιτήριο τους μέσω του IAME Series Greece και οι άλλοι τρεις, έχοντας επιλεχθεί από την IAME μέσω της διαδικασίας wildcard.

Τέσσερις αθλητές μας θα λάβουν μέρος στην κατηγορία X30 Mini. O πρωταθλητής της κατηγορίας στο IAME Series Greece 2018, Μάριος Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Ντεντόπουλος που κυριάρχησε στην Κλάση Mini B, ο τρίτος στην τελική βαθμολογία Γιώργος Καφαντάρης και ο Νικόλας Φραγκάκης, που ταξιδεύει στη Γαλλία ως wildcard.

Στην X30 Junior έχουμε εκπροσώπηση από τρεις οδηγούς. Τον πρωταθλητή Κωνσταντίνο Κομνηνό, τον νικητή στο φινάλε της Καλαμάτας Στυλιανό Πετρίση και τον Ανδρέα Δεβετζόγλου που τους πλαισίωσε στη βαθμολογία.

Στην X30 Senior συμμετέχουν οι δύο μεγάλοι μονομάχοι όλη τη σεζόν στο IAME Series Greece, ο Πρωταθλητής Αλέξανδρος Ντάρσυ και ο Θανάσης Χούρλιας.

Στην X30 Master, μοναδικός Έλληνας είναι ο πρωταθλητής στην Κλάση Master της κατηγορία X30 Senior στη χώρα μας, Δημήτρης Παπαναστασίου.

Στην X30 Super θα τρέξουν με τα ελληνικά χρώματα δύο οδηγοί. Ο κυρίαρχος της κατηγορίας στην παρθενική χρονιά διεξαγωγής του IAME Series στην Ελλάδα, Φίλιππος Καλέσης, ενώ αντί του Βασίλη Μακρόπουλου που είχε κερδίσει το εισιτήριο, θα αγωνιστεί ως επιλαχών ο Γιώργος Λαζαράκος (Lazer).

Τέλος, στην X30 Super Shifter θα έχουμε δύο Έλληνες. Αμφότεροι αγωνίζονται ως wildcards, αμφότεροι προέρχονται από μία σεζόν με σημαντικές επιτυχίες σε αγώνες εκτός συνόρων: τον Διονύση Λιβέρη και τον Φώτη Σωτηρόπουλο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

X30 Mini
836 - Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force) 
874 - Γιώργος Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop)
879 - Γιώργος Καφαντάρης (Ray Motorsport)
835 - Νικόλας Φραγκάκης (Abloy FS Kart Racing) - Wildcard

X30 Junior
113 - Κωνσταντίνος Κομνηνός (Paul Carr Racing)
94 - Στυλιανός Πετρίσης (Abloy FS Kart Racing)
96 - Αντρέας Δεβετζόγλου (Abloy FS Kart Racing)

X30 Senior
343 - Αλέξανδρος D'Arcy (Athens Kart Shop)
292 - Αθανάσιος Χούρλιας (PRT Motorsport)

X30 Master
444 - Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop)

X30 Super
671 - Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport)
619 - Γιώργος Λαζαράκος (Ray Motorsport)

X30 Super Shifter 
752 - Διονύσης Λιβέρης (DAEMS Racing Team) - Wildcard
776 - Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy FS Kart Racing) – Wildcard

Τις προσπάθειες των Ελλήνων οδηγών στους Παγκόσμιους Τελικούς, θα έχετε την δυνατότητα να τους παρακολουθήσετε μέσω live streaming στη σελίδα της IAME στο Facebook.