03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 12:27

IAME Series Greece, 2ος γύρος: Εντυπωσιακές μάχες στην Πάτρα!

Με τη συμμετοχή 33 αγωνιζόμενων που έδωσαν συναρπαστικές μάχες με στόχο τη νίκη στις επί μέρους κατηγορίες, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος του IAME Series Greece 2018 που έλαβε χώρα στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας και διοργανώθηκε από το αθλητικό σωματείο «ΦΙΛΜΠΑ».

Και στις τέσσερις κατηγορίες είχαμε μονομαχίες ρόδα με ρόδα αλλά με τους αγωνιζόμενους να τηρούν το fair play και να προσφέρουν άφθονο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στις κερκίδες της όμορφης πίστας της Αχαΐας.

Στην κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) όπου φέτος υπάρχει η καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα με την κεντρική διαχείριση κινητήρων, οι δέκα μικροί «warriors» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, τόσο στις δοκιμές όσο και στα προκριματικά σκέλη αλλά και τον τελικό, ήταν ο Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, Exprit) με τον Ευάγγελο Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno) να ακολουθεί και τον Γιώργο Καφαντάρη (Ray Motorsport, Formula K) να συμπληρώνει το βάθρο, όντας παράλληλα και ταχύτερος της Κλάσης MINI B. Εκεί, το Top3 συμπλήρωσαν οι Χρήστος Καραβαγγέλης (Athens Kart Shop, Tecno) και Γιώργος Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno).

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη πέντε αθλητές, με τον Κωνσταντίνο Κομνηνό (Speed Force, Exprit - κεντρική φωτογραφία) να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από μία σειρά πειστικών εμφανίσεων, με τους Στυλιανό Πετρίση (Galaxy Motorsport, Parolin) και Ανδρέα Σπανό (Praga Zahos Karting – Praga) να τον πλαισιώνουν.

Στην κατηγορία X30 SENIOR (από 14 ετών) πήραν εκκίνηση δώδεκα οδηγοί, οι πέντε εκ των οποίων ανήκαν στην κλάση MASTER (που είναι αφιερωμένη σε αθλητές άνω των 30 ετών). Δεν ήταν απλά η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές, ήταν αυτή στις οποίες είδαμε και τις περισσότερες μάχες.

Τελικός θριαμβευτής ήταν ο Αλέξανδρος Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Exprit), με δεύτερο τον Θάνο Χούρλια (PRT Motorsport, Tony Kart) και τρίτο τον Ανδρέα Βαρσαμή (Galaxy Motorsport-Kart Republic). Στη MASTER ταχύτερος ήταν ο Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Exprit) με τους οικοδεσπότες Χρίστο και Φώτη Δούβρη (BRT-Birel) να τον ακολουθούν.

Τέλος, στην κατηγορία X30 SUPER PRO (από 15 ετών) με τους εντυπωσιακούς κινητήρες των 175cc, νικητής αναδείχθηκε ο Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart) με τον teammate του Παύλο Ξυνό να τον ακολουθεί στο ντεμπούτο του στην κατηγορία. Το Top3 συμπλήρωσε ο Lazer (Ray Motorsport-Formula K) που στην Κλάση MASTER έδειξε το δρόμο στους Βασίλη Μακρόπουλο (Gold Kart Hellas, Gold Kart) και Γιώργο Βασιλόπουλο (Kartworks-Tony Kart).

Εκτός από την ικανοποίηση της επιτυχίας, οι οδηγοί που ξεχώρισαν στον δεύτερο αγώνα της παρθενικής σεζόν του ΙΑΜΕ Series Greece, έκαναν ένα σημαντικό βήμα σε ότι αφορά στη διεκδίκηση των 11 εισιτηρίων πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series.

Η συνέχεια θα δοθεί τον Σεπτέμβριο, με τον τρίτο και τελευταίο αγώνα του 2018 να διεξάγεται σε πίστα που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Αποτελέσματα: X30 MINI 

Αποτελέσματα: X30 JUNIOR

Αποτελέσματα: X30 SENIOR

Αποτελέσματα:  X30 SUPER

[Δελτίου Τύπου - Φωτογραφίες: Βασίλης Αθανασίου]

Last modified on Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 13:27