03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 12:05

IAME Series Greece 2018: Εντυπωσιακό ξεκίνημα

Με τη συμμετοχή 34 αγωνιζόμενων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πρωταγωνιστώντας σε συναρπαστικές μάχες με φόντο το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του IAME Series Greece 2018 που διοργανώθηκε από το αθλητικό σωματείο «Artemis Auto Club».

Και στις τέσσερις κατηγορίες είχαμε μονομαχίες ρόδα με ρόδα, με πολλούς αγώνες να κρίνονται ακόμα και στον τελευταίο γύρο, προσφέροντας άφθονο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην πίστα karting των Μεγάρων.

Ξεκινώντας από την κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) την οποία αφορά η καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα με την κεντρική διαχείριση κινητήρων. Συνολικά 11 αθλητές συμμετείχαν σε αυτή, με τους οκτώ εξ αυτών να ανήκουν στην κλάση X30 MINI B (ηλικία 8-10 ετών). Στον μεγάλο τελικό η πρώτη θέση άλλαξε δύο φορές χέρια στον τελευταίο γύρο, με τον Μάριο Αγγελόπουλο (Speed Force, Exprit) να πανηγυρίζει τη νίκη, τον Γιώργο Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno) να είναι δεύτερος γενικής και πρώτος στην κλάση MINI B και τον Ευάγγελο Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno) να συμπληρώνει το βάθρο.

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη 8 αθλητές, με τον Κωνσταντίνο Κομνηνό (Speed Force, Exprit) να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τους Ανδρέα Δεβετζόγλου (Galaxy Motorsport, Parolin) και Στυλιανό Πετρίση (Galaxy Motorsport, Evo Kart) να τον πλαισιώνουν.

Στην κατηγορία X30 SENIOR (από 14 ετών) πήραν εκκίνηση 9 οδηγοί, οι δύο εκ των οποίων στην κλάση MASTER (που είναι αφιερωμένη σε αθλητές άνω των 30 ετών). Και εδώ είχαμε μάχη που κράτησε άπαντες σε αγωνία μέχρι την τελευταία στροφή! Ο Θάνος Χούρλιας (PRT Motorsport, Tony Kart) επικράτησε του Αλέξανδρου Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Exprit) με τον Γιώργο Βασιλείου (CRG Maxter Hellas, CRG) να ακολουθεί, ενώ ταχύτερος στην κλάση X30 MASTER ήταν ο Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Exprit).

Στην X30 SUPER PRO (από 15 ετών) με τους εντυπωσιακούς κινητήρες των 175cc, οι μισοί εκ των έξι συμμετεχόντων ανήκουν στην κλάση MASTER, νικητής αναδείχθηκε ο Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart) με τους Βασίλη Μακρόπουλο (Gold Kart Hellas, Gold Kart) και Lazer (Ray Motorsport, Formula K) της κλάσης MASTER να ακολουθούν.

Εκτός από τη χαρά της επιτυχίας, οι οδηγοί που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα της παρθενικής σεζόν του ΙΑΜΕ Series Greece, απέκτησαν πλεονέκτημα στη διεκδίκηση των 11 εισιτηρίων πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series.

Ο δεύτερος γύρος του θεσμού θα λάβει χώρα στην πίστα Kartmania στην Πάτρα, την 1η Ιουλίου.

Αποτελέσματα: Τελικός ΜΙΝΙ

Αποτελέσματα: Τελικός Junior

Αποτελέσματα: Τελικός Senior

Αποτελέσματα: Τελικός Super

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – Νικητής κατηγορίας X30 MINI
«Νιώθω υπέροχα, ήταν μία τρομερή νίκη για εμένα. Ξεκίνησα με την pole position και μετά κατάφερα να τερματίσω πρώτος σε όλα τα σκέλη. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, ξεκίνησε πολύ ωραία η σεζόν»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ - Δεύτερος κατηγορίας X30 MINI, πρώτος κλάσης MINI B

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Είχαμε πολλές συγκρούσεις, πολλές προσπεράσεις αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για το τελικό αποτέλεσμα»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ – Νικητής κατηγορίας X30 JUNIOR
«Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας. Έχασα το δεύτερο σκέλος των προκριματικών αλλά πάλεψα ακόμα περισσότερο στον τελικό και κατάφερα να πάρω τη νίκη. Την αφιερώνω στη μαμά μου μιας και σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας»

ΘΑΝΟΣ ΧΟΥΡΛΙΑΣ – Νικητής κατηγορίας X30 SENIOR
«Είμαι χαρούμενος που από έκτος στο grid, κατάφερα να τερματίσω πρώτος. Έδωσα μεγάλη μάχη για να το πετύχω αυτό. Ελπίζω για το καλύτερο στον επόμενο αγώνα»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - Δεύτερος κατηγορίας X30 SENIOR, πρώτος κλάσης MASTER
«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη διεξαγωγή του IAME Series Greece. Νομίζω πως πήρα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ελπίζω και στην Πάτρα που είναι πιο δύσκολη πίστα, να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό»

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΛΕΣΗΣ – Νικητής κατηγορίας X30 SUPER PRO
«Ήταν ένας σχετικά εύκολος αγώνας για εμένα. Παρ’ όλα αυτά, είχαμε αρκετή προετοιμασία καθώς πάντα κυνηγάμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από την προηγούμενη φορά»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ – Δεύτερος κατηγορίας X30 SUPER PRO, πρώτος κλάσης MASTER
«Περάσαμε όμορφα. Ελπίζω στον επόμενο αγώνα να έχουμε και περισσότερες συμμετοχές στην κατηγορία για να υπάρχει και μεγαλύτερος ανταγωνισμός»

Last modified on Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 13:28