03242023Παρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 16:54

5ος γύρος Π.Π. Karting 2017: Οι μάχες των τίτλων με 40 συμμετοχές

Στην τελευταία του στροφή για την αγωνιστική σεζόν του 2017, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting υποδέχεται το διήμερο 25-26 Νοεμβρίου στο Kartodromo των Αφιδνών 40 οδηγούς, για τις συναρπαστικές μονομαχίες που θα αναδείξουν τους φετινούς Πρωταθλητές Ελλάδας!

Ο 5ος αγώνας του θεσμού, που -όπως και οι τέσσερις προηγούμενοι- έχει την οργανωτική σφραγίδα του Σωματείου «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), θυμίζουμε ότι έχει αυξημένο συντελεστή βαθμολόγησης. Η απόφαση αυτή ελήφθη, στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς, με σκοπό να διατηρηθεί το ενδιαφέρον για την ανάδειξη των πρωταθλητών μέχρι τέλους! Κι έτσι ακριβώς συνέβη: την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στα 1,090 μέτρα του «Kartodromo», θα κριθούν οι τίτλοι σε όλες τις κατηγορίες: Mini 60 A και B, Junior, Senior, KZ2 και Club.

Στην κατηγορία ΜΙΝΙ 60 Α και Β, όπου αγωνίζονται οι «βενιαμήν» του αθλήματος ηλικίας 8-12 ετών, κάθε σκέλος έχει 8 γύρους και ο τελικός 12. Στη ΜΙΝΙ Α, που περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές της κατηγορίας, ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-TM) είναι επικεφαλής της βαθμολογίας με 190 βαθμούς έχοντας κερδίσει τον πρώτο και τον τέταρτο αγώνα της σεζόν, και τον καταδιώκει με 159 β. ο Στυλιανός Πετρίτσης (Chatzis Racing Team, FA-TM), νικητής της τρίτης φετινής συνάντησης, στη Σπάρτη. Συνολικά η κατηγορία έχει συγκεντρώσει 7 συμμετοχές, και ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σημαντικός για τους διεκδικητές του τίτλου: από τον Ιωάννη Θεολόγο Ντάφο (Praga Zahos Karting, Praga-TM) που έχει τρεις θέσεις βάθρου σε τέσσερις αγώνες φέτος, τον πρωταθλητή του 2016 Μάριο Αγγελόπουλο (Speed Force, Exprit-TM), καθώς και τους συνεχώς εξελισσόμενους Γιώργο Στυλιανό (Speed Force, Exprit-TM), Στέλιο Μεντή (Maitos Koscic Kart, Kosmic-TM) και Γιώργο Θεοδωρακόπουλο (Chatzis Racing Team, FA-TM).

Η κατηγορία MINI B περιλαμβάνει 11 οδηγούς ηλικίας 8-10 ετών, που ως γνωστόν θα αγωνιστούν μαζί με τους συναθλητές τους της ΜΙΝΙ Α σε κοινούς αγώνες. Στην κατηγορία αυτή οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου είναι ο Γρηγόρης Κρίκης (Speed Force, FA-Lenzo, 138 βαθμοί) και ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-ΙΑΜΕ, 134,5 β.), που έχουν μία και δύο νίκες αντίστοιχα φέτος. Την τέταρτη νίκη της χρονιάς που απομένει είχε κατακτήσει στη Σπάρτη ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-Lenzo), που είναι τρίτος στη βαθμολογία. Οι τρείς τους θα πρέπει να αναμένουν πολύ ενδιαφέρουσες μάχες με τους ταχύτατους Γιάννη Ζησιμόπουλο (Zorri Motorsport, Birel Art-LKE) και Νίκο Λύκο (Ray Motorsport, FA-IAME), Γιώργο Ντεντόπουλο (Tecno-IAME) και Χρήστο Καραβαγγέλη (FA-Lenzo) της ομάδας Athens Kart Shop, Χρήστο Χατζή (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo), Γιώργο Καφαντάρη (Ray Motorsport, Formula K), Βασίλη Αποστολίδη (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-ΤΜ) και τον Γιώργο Καμπύλη (Praga Zahos Karting, Praga-Lenzo) που εξακολουθεί να συλλέγει εμπειρίες, στα πρώτα του βήματα στο Kart.

Μια βαθμίδα πιο πάνω, στην κατηγορία Junior, οι αθλητές ηλικίας 12-14 ετών έχουν μπροστά τους σκέλη των 10 γύρων και τελικό 15 γύρων. Ο τελευταίος αγώνας της κατηγορίας έχει συγκεντρώσει 7 συμμετοχές, εκ των οποίων των δύο διεκδικητών του τίτλου, Κωνσταντίνου Κομνηνού (Speed Force, Exprit-IAME) που έχει 90 βαθμούς με δύο νίκες φέτος, και Ανδρέα Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-IAME) που έχει μία νίκη και 82 βαθμούς. Θα τους συναγωνιστούν πέντε αξιόλογοι οδηγοί - δύο της ομάδας Athens Kart Shop, με σασί Tecno και κινητήρα IAME, ο Γιώργος Πλούμος και ο Γιάννης Καρδαμάκης, οι Γιάννης Λάντζης και Χρήστος Ντέκας της Dekas Chatzis Racing Team με καρτ FA-IAME και ο Γιάννης Περιστεράς της Kaitatzis Racing με Energy-IAME.

Η κατηγορία Senior, με οδηγούς 14 ετών και άνω και τα ταχύτερα Καρτ χωρίς ταχύτητες, μετρά 5 συμμετοχές. O Αλέξανδρος Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-IAME), που κέρδισε τον Μάιο στη Σπάρτη, θα αντιμετωπίσει τον -δεύτερο σ’ εκείνο τον αγώνα- Στράτο Γαλανόπουλο (Chatzis Racing Team, FA-IAME), καθώς και τον Δημήτρη Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Tecno-IAME), την Μαριαλένα Παυλή (Rally Art Technology, Techno-IAME) και τον νεαρό Δημήτρη Τάτση (Chatzis Racing Team, FA-Rotax) που τον υποδέχεται η οικογένεια του Καρτ στα πρώτα του αγωνιστικά βήματα.

Στην κατηγορία ΚΖ2, που περιλαμβάνει τα πλέον γρήγορα Καρτ του πρωταθλήματος, 6 ταχυτήτων, τα πράγματα είναι σχετικά ξεκάθαρα. Στην εκκίνηση θα παραταχθούν 4 αγωνιζόμενοι. Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) έχει κερδίσει και τους τρεις αγώνες της ΚΖ2 που έχουν διεξαχθεί φέτος, και έχει 72 βαθμούς. Οι δύο πλησιέστεροι αντίπαλοί του στη βαθμολογία δεν θα λάβουν μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα, και ο Σωτηρόπουλος θα αντιμετωπίσει τον Κωνσταντίνο Ρουμελιώτη (Exprit-TM) της Speed Force, τον Φώτη Τσιδώνη και τον Ραφαήλ Πίτση. Οι δύο τελευταίοι θα αγωνιστούν με σασί CRG, αλλά με μοτέρ ΤΜ και Maxter αντίστοιχα.

Οι επικρατέστεροι για τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία Club, ο νικητής των δύο τελευταίων αγώνων Ανδρέας Βαρσάμης (Abloy F.S. Racing Team, Kosmic-TM) με 146,5 βαθμούς και ο Κωνσταντίνος Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax) με 132 βαθμούς, είναι δύο από τους έξι οδηγούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή σ’ αυτή την πιο ελεύθερη κατηγορία Επάθλου, στην οποία φέτος διεξάγεται ένα Time Attack και δύο τελικοί 12 γύρων. Απέναντί τους θα βρεθεί ο νικητής του δεύτερου αγώνα της χρονιάς, Περικλής Παΐζης (Speed Force, Exprit-ΤΜ), ενώ ανάμεσα στους άκρως ανταγωνιστικούς οδηγούς της κατηγορίας βρίσκονται τα κορίτσια του πρωταθλήματος, Άννα Μαρία Φλώρου (Speed Force, Exprit-TM) και Εύη Σταφυλοπάτη (Praga Zahos Karting, Praga-Rotax), καθώς και ο Γιώργος Καλογερόπουλος (Nitro Kart Team, CKR-Rotax Max).

Η αγωνιστική δραστηριότητα του 5ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2017 στην πίστα των Αφιδνών θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, από τις 09:00 το πρωί που ξεκινούν οι Ελεύθερες Δοκιμές μέχρι τις 17:30 που αναμένεται να ολοκληρωθούν οι Τελικοί. Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο που θα ανακοινωθεί. Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου, θα λάβουν χώρα στο Kartodromo ο Διοικητικός Έλεγχος και η Ενημέρωση των οδηγών από τον Αλυτάρχη.

Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2017 πέφτει, και υπόσχεται μια σειρά συγκλονιστικών προκριματικών και τελικών στη μεγάλη γιορτή της ανάδειξης των Πρωταθλητών Ελλάδας!

Συμμετοχές

Ωράριο

Last modified on Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 11:59