05262022Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 14:58

6ος Αγώνας Πρωταθλήματος Drift: Αποτελέσματα

       

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας Πλαγιολίσθησης που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη αποτελώντας μέρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift.

Για πρώτη φορά, η πόλη της Κοζάνης φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τους πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift, κατά τη διάρκεια του διημέρου 24-25 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας Drift που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης" ήταν ο 6ος γύρος του Πρωταθλήματος Drift, ενώ παράλληλα προσμετρούσε στο Έπαθλο Drift Βορείου Ελλάδος, ως ο 3ος γύρος του θεσμού. Το πεδίο... πλαγιολισθήσεων για τους 21 οδηγούς βρισκόταν σε ειδικά διαμορφωμένη, γρήγορη διαδρομή στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης στον Κασλά Κοζάνης. 

Οι οδηγοί χωρίστηκαν σε δύο Κατηγορίες, με την Pro και την Street Legal να συγκεντρώνουν από 14 και 7 συμμετοχές αντίστοιχα. Στο πλαίσιο του αγώνα που προσμετρούσε στο Πρωτάθλημα, η μάχη του Μεγάλου Τελικού είχε άρωμα... Βορείου Ελλάδος, αφού ο Αναστάσιος Χάρκας (BMW E30 V8) κατέκτησε τη νίκη, επικρατώντας στον τελικό του Γιώργου Τσιλιμπόνη (BMW E30 V8 Supercharger). Στη μάχη του Μικρού Τελικού, ο Νίκος Τούντας (Ford Escort MKII) επιβλήθηκε του Ηρακλή Λεοντή (Nissan 200 SX), κερδίζοντας την 3η θέση της κατάταξης. Όσον αφορά στην κατάταξη της Pro στο πλαίσιο του Επάθλου Drift Βορείου Ελλάδος, οι Χάρκας και Τσιλιμπόνης βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο (BMW E36) να τους συνοδεύει στο βάθρο και τον Γιάννη Λιακόπουλο (BMW E30 V8) να τερματίζει στην 4η θέση. Στην Street Legal, ο Σπύρος Μανής (BMW E36 M3) έφτασε στη νίκη, εμπρός από τους Αναστάσιο Σιδηρόπουλο (Opel Manta) και Μανώλη Εγγλεζόπουλο (BMW M3). Για το Έπαθλο Βορείου Ελλάδος, τους Μανή και Σιδηρόπουλο, ακολούθησε στο βάθρο των νικητών ο Ραφαήλ Χατζηκυριάκος (BMW E30). 

Χορηγοί του αγώνα ήταν οι Εταιρείες I ΚΤΕΟ Αυτοδιάγνωση, Πρατήρια Χλιάπας JETOIL, Divino espresso και Πρατήριο ΤΑΡΤΑΡΑΣ, ενώ συμπαραστάτης για ακόμη μια χρονιάήταν ο Δήμος Κοζάνης, παραχωρώντας ευγενικά το χώρο και συνολικά, συνδράμοντας στη διοργάνωση. 

Ο επόμενος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift έχει προγραμματιστεί για τις 15-16 Οκτωβρίου στην πίστα καρτ Αφιδνών "Kartodromo", ενώ η συνέχεια για το Έπαθλο Drift Βορείου Ελλάδος θα δοθεί στις 22-23 Οκτωβρίου, στο Νέο Ρύσιο. 

 

Αποτελέσματα  (Πρωτάθλημα)

Αποτελέσματα (Έπαθλο Drift Βορείου Ελλάδος)

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το διαθέσιμο υλικό που έχει δημοσιευθεί

  

Last modified on Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 15:06