04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 16:53

All Stars Drift Race / Χρονομετρημένα: Μεγάλες υποσχέσεις για έναν μεγάλο αγώνα (17/9 / 19:00)

Με την υπόσχεση ενός μοναδικού show καπνού, πλαγιολισθήσεων και ουρλιαχτών των κινητήρων που επιφυλάσσει ο αγώνας All Stars Drift Race σήμερα Σάββατο 17/9 στις 19:00 το απόγευμα, άνοιξε η μεγάλη γιορτή του Drift και του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο φιλικός αγώνας που διοργανώνει η ΟΜΑΕ στην Υπερειδική Διαδρομή του κεντρικού Σταδίου του ΟΑΚΑ, που απλόχερα παραχώρησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ξεκίνησε σήμερα το πρωί με τα ελεύθερα δοκιμαστικά, πριν διεξαχθούν τα Χρονομετρημένα ενόψει του απογευματινού αγώνα.

Και οι αγωνιζόμενοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, για να προσφέρουν το πιο εντυπωσιακό θέαμα: μπήκαν στην ασφάλτινη πίστα της αρένας του Σταδίου ορεξάτοι, και πίεσαν από νωρίς στα όρια - παρά το γεγονός ότι εδώ δεν υπάρχει η πολυτέλεια των χώρων διαφυγής, αλλά η πρόκληση των τσιμεντένιων τειχίων.

Πολλοί έξυσαν τα τειχία, αρκετοί τα έγδαραν λίγο πιο βίαια, ενώ δεν έλειπαν και οι προσκρούσεις σε αυτά. Άλλωστε, δεν προκύπτει συχνά η ευκαιρία να αγωνιστείς μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, και πολλοί οδηγοί έχουν έρθει για την ευκαιρία αυτή από τη Ζάκυνθο, την Πτολεμαΐδα και τη Θεσσαλονίκη ως και τη Χίο, τη Σάμο και την Κρήτη.

Οι αρκετές εκατοντάδες «σκληροπυρηνικοί» θεατές που αψήφησαν τον πρωινό ήλιο και τη ζέστη και βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ αναγνώρισαν αυτό το «φλερτ» των οδηγών με το όριο, και τους αντάμειψαν με το θερμό τους χειροκρότημα.

Η σημερινή ημέρα (17/9) ξεκίνησε με την ενημέρωση των αγωνιζόμενων, και ακολούθησαν τα ελεύθερα περάσματά τους. Χωρισμένοι σε τρία groups, οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για να βρουν τις γραμμές τους - και έδειξαν να προσαρμόζονται από το πρώτο τους κιόλας πέρασμα.

Μετά από μια μικρή διακοπή, ακολούθησαν τα χρονομετρημένα περάσματα. Πρώτος σε αυτά αναδείχθηκε ο Σταύρος Γρύλλης, ο ταλαντούχος 20χρονος οδηγός από τη Σάμο με την πράσινη Toyota AE86 Turbo. Τον ακολούθησε ο Γιώργος Λαγός με τη BMW 3 E36, ενώ πίσω του τέσσερις οδηγοί πέτυχαν την ίδια βαθμολογία: οι Νίκος Ζάχος, Γιάννης Λυμπέρης, Λάμπρος Πετρόπουλος και Τάσος Χάρκας.

Αυτό ήταν ένα άκρως εντυπωσιακό «ορεκτικό», για τον μεγάλο αγώνα σήμερα το απόγευμα. Θυμίζουμε ότι στις 17:30 θα ξεκινήσει η διαδικασία των ελεύθερων περασμάτων ανά ζευγάρια, που θα διαρκέσει μέχρι τις 18:45, και στις 19:00 η εκκίνηση του αγώνα. Ραντεβού λοιπόν σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ -με ελεύθερη είσοδο για όλους τους θεατές- για ένα θέαμα που μόνο το Drift και οι οδηγοί του μπορούν να προσφέρουν!