04202024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 12:49

Π.Π. Drift, Rd4: Λαγός και Ράπτης νικητές στην Χίο!

Στις 3-4 Οκτωβρίου, στην ηλιόλουστη πόλη της Χίου, διεξήχθη ο 4ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift και φιλικός αγώνας ατομικής χρονομέτρησης (GP). Οι οδηγοί που βρέθηκαν στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο των Ολύμπων, με τα μοναδικά περάσματα τους έδωσαν μια μοναδική "παράσταση"!

Με την αγωνιστική δράση να περιλαμβάνει τα ελεύθερα περάσματα των κατηγοριών Street Legal, Pro, καθώς και της ατομικής χρονομέτρησης το Σάββατο, οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τον κυρίως αγώνα της Κυριακής.

Με τις καιρικές συνθήκες να παραπέμπουν σε καλοκαιρινούς μήνες, και την πίστα του Στρατιωτικού Αεροδρομίου των Ολύμπων στην Χίο, να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η αγωνιστική δράση της Κυριακής ξεκίνησε με την κατηγορία Street Legal και τις "μάχες" των μονών περασμάτων.

Νικητής της Street Legal, ήταν ο Παναγιώτης Ράπτης Nissan 200SX, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει όλους τους αντιπάλους του στον δρόμο για τον μεγάλο τελικό, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Δημήτριο Σακουλά BMW E30, που ήταν και η μεγάλη έκπληξη του αγώνα. Στον μεγάλο τελικό η εμπειρία και η ανωτερότητα του Ράπτη, χάρισαν στον οδηγό από το Καρπενήσι μια μεγάλη νίκη και πολλά χαμόγελα στην ομάδα του.

Στην δεύτερη θέση ο οδηγός από την Χίο, Δημήτρης Σακουλάς BMW E30, με τρομερά περάσματα σε όλη την διάρκεια του αγώνα σημείωσε το πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα. Το βάθρο στην κατηγορία συμπλήρωσε ακόμη ένας οδηγός από το Καρπενήσι, ο Αθανάσιος Παχής BMW E36, ο οποίος με την μαχητικότητα που τον διακρίνει, κατάφερε να βρεθεί για πρώτη του φορά στις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία Street Legal.

Τέταρτος μετά από έναν πολύ αξιόλογο αγώνα, ο Μάριος Ρέλλας Toyota Starlet, δείχνοντας σημάδια οδηγικής εξέλιξης. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Ευγενίδης Ιωάννης Βερνίκος Nissan 350Z, ο οποίος δεν κατάφερε να "πιάσει", την ίδια απόδοση με τον προηγούμενο αγώνα. Στην έκτη θέση ο πολύ σταθερός Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης BMW E30, εντυπωσίασε με τα περάσματα του.

Ο Μιχάλης Κλωνάρης BMW E30, παρά την εμπειρία του δεν κατάφερε να τερματίσει ψηλότερα από την έβδομη θέση. Στην όγδοη θέση, ο Μάριος Σακουλάς BMW E30, από την Χίο, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Ο Περικλής Σαμαράς BMW E36, ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά, κάποια λάθη τον άφησαν πίσω στην ένατη θέση. Την δεκάδα της Street Legal, συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Κοκκώνης BMW E30.

Την σκυτάλη στον αγώνα πήρε η κατηγορία Pro των διπλών περασμάτων. Για ακόμη έναν αγώνα ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γεώργιος Λαγός BMW E36, ο οποίος κατέκτησε την νίκη και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. ο Λαγός, επικράτησε του Γεώργιου Παπαγεωργίου BMW E36, με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα μη μπορώντας να αγωνισθεί στον μεγάλο τελικό. Ο Παπαγεωργίου, άφησε πίσω του, τον πολύ επιθετικό και θεαματικό και τις δύο ημέρες Ηρακλή Λεοντή Nissan 200SX, με τους δύο, να συμπληρώνουν το βάθρο της κατηγορίας.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Χάρης Λυμπέρης Toyota Corolla, με τα πολύ γρήγορα περάσματα του, με τον αδερφό του Ιωάννη Λυμπέρη Toyota Corolla, να τον ακολουθεί στην πέμπτη θέση. Ο Μανώλης Νταής Nissan 200 SX, ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά δεν κατάφερε να βρεθεί στις θέσεις του βάθρου που ήταν και ο στόχος του, τερματίζοντας στην έκτη θέση. Ο Αλέξανδρος Σπονδυλίδης Nissan 350Z, δεν κατάφερε να επαναλάβει την πολύ καλή εμφάνιση του προηγούμενου αγώνα και αρκέστηκε στην έβδομη θέση. Ο Αθανάσιος Κοράκης Nissan Silvia, έκανε πολύ ωραία περάσματα τερματίζοντας στην όγδοη θέση.

Ο Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος BMW E36, είχε μηχανικό πρόβλημα κατά την διάρκεια μιας μάχης και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο πέραν της ένατης θέσης. Tην δεκάδα της κατηγορίας Prο, συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης BMW E30.

Εκτός από τις έντονες μάχες στις δύο κατηγορίες, είχαμε και τον φιλικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης GP. Οι αγωνιζόμενοι από την Χίο και την Μυτιλήνη, σημείωσαν αξιόλογους χρόνους, δίνοντας μια ευχάριστη "νότα" στον πολύ όμορφο αγώνα! Ταχύτερος όλων, ο Νικόλαος Καρατζάς Mitsubishi EVO IX, με δεύτερο τον Δούκα Κουλανδρή Citroen Saxo VTS. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Αθανάσιος Γιακουμής Toyota Celica GT4.

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών:

Κατηγορία Pro Γεώργιος Λαγός BMW E36

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και κερδίσαμε έναν πολύ όμορφο αγώνα. Είναι σημαντικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος, θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα που έκανε τόσο καλή δουλειά με την προετοιμασία του αυτοκινήτου.»

Κατηγορία Street Legal Παναγιώτης Ράπτης Nissan 200SX

«Ακόμη ένας όμορφος αγώνας για εμάς με ένα αποτέλεσμα πολύ θετικό. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα και κέρδισα τον συγκεκριμένο αγώνα μετά από μεγάλες μάχες με τους συναθλητές μου.»

Ατομική Χρονομέτρηση Νικόλαος Καρατζάς Mitsubishi EVO IX

«Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας, εμείς χαρήκαμε που λάβαμε μέρος και ελπίζουμε να καθιερωθεί. Συγχαρητήρια σε όλους.»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ