03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 16:32

Valvoline Π.Π. Drift: Πρωταθλητές Χαντζαράς και Γρηγορίου!

Ο Χρήστος Χαντζαράς στην κατηγορία Pro και ο Παναγιώτης Γρηγορίου στη Street Legal είναι οι Πρωταθλητές Ελλάδας 2018 του -ίσως- πιο συναρπαστικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift από καταβολής του θεσμού, μετά από τον «βροχερό» τελικό που διεξήχθη στη Σπάρτη.

Έπειτα από επτά συναντήσεις -που γεωγραφικά κάλυψαν όλη την Ελλάδα- και με αμέτρητες εναλλαγές στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και των δύο κατηγοριών, το Valvoline Π.Π. Drift κρίθηκε, χωρίς να «πτοηθεί» από τη βροχή, στο «Sparta Racing Circuit», σ’ έναν τελικό αντάξιό του, με συγκλονιστικές μάχες - καθώς οι τίτλοι ήταν ανοιχτοί και στην Pro και στη Street Legal.

Ο Χρήστος Χαντζαράς κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό του Πρωτάθλημα με στιλ, καθώς κέρδισε και τον αγώνα της Λακωνίας. Ήταν η τρίτη του φετινή νίκη σε επτά αγώνες, με περίτεχνη οδήγηση στο βρεγμένο τόσο από τον ίδιο όσο και από τον μεγάλο αντίπαλό του για το πρωτάθλημα, Τάσο Χάρκα, σ’ έναν συγκλονιστικό τελικό.

Τρίτος, στο βάθρο της Σπάρτης όσο και στο Πρωτάθλημα, ήταν ο σταθερότερος οδηγός του φετινού θεσμού, Κώστας Δημητρόπουλος, ενώ στην 4η θέση του αγώνα της Σπάρτης ανέβηκε ένας «γνωστός» από τα παλιά, ο Γιώργος Παναγόπουλος από την Καλαμάτα, ο οποίος μετά από χρόνια απουσίας απέδειξε ακόμα ότι κατέχει την τέχνη του Drift. Την εξάδα έκλεισε ο Θανάσης Γεωργακόπουλος και ο Κώστας Δρούγας, στο τέλος της πρώτης του χρονιάς στην Pro.

Στην κατηγορία Street Legal, ο τίτλος του Παναγιώτη Γρηγορίου (φωτό πάνω) ήταν ένα συγκλονιστικό επίτευγμα: βρισκόμενος υπό ανάρρωση, ο οδηγός από την Εύβοια κατέκτησε με αξιοζήλευτο σθένος το όνειρο να γίνει Πρωταθλητής Ελλάδας. Η 5η θέση του στη Σπάρτη ήταν αρκετή, σε σχέση με την 4η του πλησιέστερου αντιπάλου του για τον τίτλο, Νίκου Φίστα.

Τον αγώνα της Σπάρτης στην κατηγορία κέρδισε ο Φώτης Ανδρουτσόπουλος απέναντι στον Μανώλη Νταή, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Δαρζέντας, που υπερκάλυψε την σχετική έλλειψη ισχύος του αυτοκινήτου του.

Με την υποστήριξη της Valvoline, ταξιδεύοντας στο Λουτράκι, στις Σέρρες, στο Μαραθώνα, στον Πύργο, στη Ζάκυνθο, στο Ηράκλειο και τέλος στη Σπάρτη, ο κορυφαίος θεσμός του ελληνικού Drift έκανε φέτος ίσως το μεγαλύτερο άλμα σε μια περίοδο άνθησής του. Το 2019 αναμένεται συναρπαστικό!

Αποτελέσματα

Βαθμολογία