03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 16:46

Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2018: Δυναμικό ξεκίνημα!

Πάνω από 1.500 θεατές παρακολούθησαν τους καλυτέρους οδηγούς Drift της Ελλάδας να μάχονται για μια θέση στο βάθρο, στον 1ο αγώνα του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift στη Σχολή Mηχανικού στο Λουτράκι.

Στον αγώνα, που διοργάνωσε η Start Line με τη συνεργασία της Proaction και τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου, τουλάχιστον 8 οδηγοί φάνηκαν ικανοί για μια θέση στο βάθρο, ενώ η πολύ εντυπωσιακή σχεδίαση της πίστας συνέβαλλε στο εξαιρετικό θέαμα που απόλαυσαν όλοι οι θεατές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην κατηγορία Street Legal, ο μοναδικός «spinner» Παναγιώτης Γρηγορίου (BMW M3 E36) οδηγώντας εξαιρετικά σταθερά κέρδισε επάξια την πρώτη θέση για πρώτη φορά στην καριέρα του - και γνώρισε την αποθέωση των θεατών!

Στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Νίκος Φίστας (Nissan 350Z), ο οποίος άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Στο μικρό τελικό μονομάχησαν ο Σωτήρης Δήμος (BMW E30) και Ματθαίος Κηπουρός (Toyota Celica) με τελικό νικητή και τρίτο στο βάθρο τον Δήμο - που πέτυχε επίσης μια ευχάριστη έκπληξη στη Legal.

Στην κατηγορία Pro πάνω απο 8 οδηγοί στόχευαν το βάθρο και όπως ήταν αναμενόμενο δόθηκαν συναρπαστικές μάχες για την κατάκτηση του βάθρου. Οι αιώνιοι αντίπαλοι Χρήστος Χαντζαράς (BMW E36) και Αναστάσιος Χάρκας (BMW 320 E30) νίκησαν όλες τις μάχες τους και βρέθηκαν στον τελικό μαζί, με αποτέλεσμα το θέαμα να «χτυπήσει κόκκινο»!

Νικητής μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό αναδείχτηκε ο Χαντζαράς με πολύ θεαματική οδήγηση. Στην δεύτερη θέση ανέβηκε ο πάντα σταθερός και εντυπωσιακός Χαρκας ο οποίος στην δεύτερη μάχη του με τον περσινό πρωταθλητή έχασε τη ευκαιρία να πάει σε «sudden death» όταν μετά από ζημιά στο αυτοκίνητο του Χαντζαρα δεν μπόρεσε να περάσει την γραμμή του τερματισμού λόγω τετ-α-κε.

Η μεγαλύτερη έκπληξη του διημέρου όμως δεν ήταν οι πρώτες δυο θέσεις αλλά η τρίτη! Εκεί ανέβηκε ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Street Legal, Νίκος Ντουφεκιάς (Toyota Corolla KE70), ο οποίος εντυπωσίασε με τη συνεχώς βελτιωμένη απόδοσή του.

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε άλλος ένας νέος οδηγός, ο Κωνσταντίνος Δρούγας (BMW Ε36), ενώ οι Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος (BMW E30) και Ηρακλής Λεοντής (Nissan 200SX) έκλεισαν την τελική εξάδα. Οι (νέοι) Αντώνης Ασμανίδης και Σεβαστός Δαγλής με την παλιά καραβανά Δημήτρη Πλουμιστό και τον Μανώλη Ασλάνη συμπλήρωσαν την πολύ δύσκολη τελική δεκάδα του πρώτου αγώνα.

Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος μετακομίζει στης Σέρρες 28-29 Απρίλιου, με οργανωτή την ΛΑΜΣ.