03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 00:02

Drift και Δεξιοτεχνία Ναυπλίου: Αποτελέσματα

Στο Λιμάνι Ναυπλίου έπεσε η αυλαία των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για το 2016, όπου διεξήχθη Αγώνας Πλαγιολίσθησης και Δεξιοτεχνίας, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Το αγωνιστικό γεγονός που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Start Line" για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πλέον γίνεται θεσμός. Στη φετινή εκδοχή του μάλιστα εμπλουτίστηκε, αφού εκτός από το άκρως θεαματικό Drift, στην ημέρα προστέθηκε και Αγώνας Δεξιοτεχνίας, με το συνδυασμό να αποδεικνύεται επιτυχής καθώς 77 οδηγοί ήταν παρόντες στο τελευταίο φετινό ραντεβού. 

Η αρχή έγινε με τη Δεξιοτεχνία, όπου οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 επιμέρους κλάσεις, ανάλογα με το μήκος του αυτοκινήτου που οδηγούσαν. Στην Κλάση Α (μεταξόνιο έως 2,4 μέτρα) νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Γιαννόπουλος (Peugeot 106 Rallye), τον οποίο ακολούθησε, εκατοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω, ο Γιώργος Καραχάλιος (Peugeot 106 Rallye), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Στέφανος Καλλίνης (Citroen Saxo VTS). Στην Κλάση Β (μεταξόνιο από 2,41 έως 2,5 μέτρα) ο ταχύτερος χρόνος επιτεύχθηκε από τον Φώτη Γεώργα (Peugeot 206), τον οποίο ακολούθησαν οι Χαράλαμπος Κόττης (Hyundai Getz) και Βασίλης Κόττης (Hyundai Getz). Τέλος, στην Κλάση Γ (μεταξόνιο άνω των 2,5 μέτρων) που για ακόμη μια Δεξιοτεχνία συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές, καλύτερος αποδείχθηκε ο Γιώργος Παναγόπουλος (BMW E30), με τους Σπύρο Γκράβα (BMW E30) και Νικήτα Μαλαπάνη (BMW E30) να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών.

Το κερασάκι στην τούρτα του θεάματος στην πόλη του Ναυπλίου, ήταν ο Αγώνας Πλαγιολίσθησης, όπου οι συμμετέχοντες οδηγοί προσέφεραν τον καλύτερο εαυτό τους, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Ο Σπύρος Γκράβας (BMW E30) πρώτευσε στην Κατηγορία Pro, εμπρός από τους Σεβαστό Δαγλή (BMW E36), Τάσο Γιαννάκαινα (Toyota Corolla SR) και Δημήτρη Ηλιόπουλο (BMW E30). Όσο για την Street Legal, ο Ηρακλής Λεοντής (Nissan 200SX) κατέκτησε τη νίκη, με τους Αποστόλη Κυριακούδη (Nissan Sylvia S14), Θανάση Κοράκη (BMW E30) και Κωνσταντίνο Δρούγα (BMW E30) να διαμορφώνουν την κατάταξη.

Ο Αγώνας Πλαγιολίσθησης και Δεξιοτεχνίας σε μια από τις πιο όμορφες και ιστορικές πόλεις της Ελλάδας, στο Ναύπλιο, αποτέλεσε τον καλύτερο δυνατό επίλογο σε μια γεμάτη αγωνιστική χρονιά και άπαντες πλέον ετοιμάζονται να γεμίσουν τις μπαταρίες τους σε μια από τις πιο αγαπημένες περιόδους για μικρούς και μεγάλους, αυτή των Χριστουγέννων.

 

Αποτελέσματα Δεξιοτεχνίας (Κλάση Α)

Αποτελέσματα Δεξιοτεχνίας (Κλάση Β)

Αποτελέσματα Δεξιοτεχνίας (Κλάση Γ)

Αποτελέσματα Drift

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί