06272022Δευ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 10:28

1η Ανάβαση Καστανιάς

Στις 25 και 26 Ιουλίου θα διεξαχθεί τελικά ο 4ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, η Ανάβαση Καστανιάς. Ο αγώνας που διεξάγεται για πρώτη φορά, συνδιοργανώνεται από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας (ΑΛΠ) και το Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης (ΣΜΑΚ). Παράλληλα, προσμετράει στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών αυτοκινήτων, καθώς και στο Κύπελλο Αναβάσεων/Ταχύτητας Βορείου Ελλάδος. Είναι, λοιπόν, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Βορειοελλαδίτες οδηγούς να έρθουν αντιμέτωποι με την αφρόκρεμα των οδηγών του πανελληνίου πρωταθλήματος. Ήδη, οι πρωταγωνιστές του θεσμού έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στην όμορφη αυτή διαδρομή της Καστανιάς, όπως είχε γίνει άλλωστε και πριν την προ εβδομάδων απόφαση αναβολής του αγώνα, λόγω των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων στη χώρα.

Η διαδρομή είναι μήκους 5.0 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει 24 στροφές με μέση κλίση 10%. Το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου στις 08:00 θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων, ενώ στις 11:30 θα ξεκινήσουν οι χρονομετρημένες δοκιμές. Την Κυριακή 26 Ιουλίου, το μενού περιλαμβάνει τα δύο αγωνιστικά σκέλη, όπου οι οδηγοί θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο. Το πρώτο σκέλος είναι προγραμματισμένο για τις 11:30, με το δρόμο να κλείνει μία ώρα νωρίτερα για τους θεατές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει και θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από επίμονες προσπάθειες των σωματείων ΑΛΠ και ΣΜΑΚ που συνδιοργανώνουν τον αγώνα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκτεταμένες βελτιώσεις στη διαδρομή (τοποθέτηση μπαριέρας, βελτίωση ασφαλτοτάπητα, κ.λπ.), οπότε η ανάβαση είναι πλέον σύμφωνη με τους κανονισμούς ασφαλείας του Πρωταθλήματος.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, καθώς και σιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ανάβασης, www.kastaniahillclimb.gr.

Last modified on Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 14:08