03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 00:58

18η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου: Χρονομετρημένες δοκιμές

Με τον Διοικητικό και Αρχικό Τεχνικό Έλεγχο να ολοκληρώνεται το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Δημητσάνα», στην πανέμορφη και φιλόξενη πόλη της Αρκαδίας, στην γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν 72 αγωνιζόμενοι για την 18η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου, 3ο φετινό γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Νότιας Ελλάδας και 7ο-8ο γύρο του Πρωταθλήματος ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda. Το Νο 1 δεν εμφανίστηκε στον Δικοιητικό και Αρχικό Τεχνικό Έλεγχο.

Η μηχανοκίνητη γιορτή της Πελοποννήσου ξεκίνησε με τις χρονομετρημένες δοκιμές στην 18η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου με πλήθος κόσμου να βρίσκεται στην διαδρομή και να απολαμβάνει το θέαμα με σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Ο παραδοσιακός καλοκαιρινός αγώνας των ελληνικών Αναβάσεων συμπληρώσε φέτος 18 χρόνια και η διάθεση εορτασμού από όλους τους παρευρισκόμενους ήταν διάχυτη κάνοντας την ατμόσφαιρα μοναδική, δίνοντας μια εικόνα για το τι θα επακολουθήσει στον αυριανό αγώνα.

Όσο αφορά τις επιδόσεις του Σαββάτου στα έως 1400cc ξεχώρισε ο Δημήτρης Τσούργιαννης (Peugeot 106 S16), σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα τρία σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών. Στα 1400 έως 1600cc καλύτερη επίδοση πέτυχεκαι στα τρία σκέλη ο Αλέξανδρος Τσιόγκας (Citroen AX Sport), πίσω του βρέθηκαν οι Ιωάννης Δρακόπουλος (Peugeot 106 S16), και Αθανάσιος Γαλανόπουλος (Citroen Saxo VTS).

Στα 1600 έως 2000cc ταχύτερος ήταν ο Γεώργιος Ντέκας (Citroen Saxo VTS), ο οποίος επικράτησε στα δυο από τα τρία σκέλη με ελάχιστη διαφορά από τον πολύ δυνατό Σταύρο Χατούπη (Opel Corsa). Την τριάδα συμπλήρωσε ο Χριστόφορος Αλεξόπουλος (Opel Ascona 200). Για τα 2000cc και πάνω, ο Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO VIII), ήταν ο κυρίαρχος επικρατώντας και στα τρία σκέλη. Πίσω του βρέθηκαν οι Χρήστος Παλαιολόγος (Mitsubishi Lancer EVO VIII), και Γιάννης Ποτουρίδης (Subaru Impreza 555).

Στην κατηγορία Formula Saloon, η οποία και περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα σε ισχύ αυτοκίνητα, ταχύτερος όλων ήταν ο Σωτήριος Σπυρόπουλος (Mitsubishi EVO IX), ο οποίος επικράτησε στα δυο από τα τρία σκέλη με τον πολύ γρήγορο Παναγιώτη Παρθένη (Mitsubishi EVO IX), να βρίσκεται ελάχιστα πίσω του κερδίζοντας και το τρίτο σκέλος των χρονομετρημένων δοκιμών. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Χρήστος Ξυνής (BMW 3 E36).

Φυσικά στην 18η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου, προσμετρά και το Πρωτάθλημα ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, με μεγάλες μάχες να σημειώνονται στις χρονομετρημένες δοκιμές. Ταχύτερος στα δυο από τα τρία σκέλη ήταν ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος (Skoda Fabia 1.2 Turbo), ελάχιστα πίσω του βρέθηκαν οι Σπυρίδων Γαλεράκης και Κωνσταντίνος Γιαννίκος με το ίδιο αυτοκίνητο, αφήνοντας υποσχέσεις για την αυριανή ημέρα του αγώνα.

Ο αγώνας διεξάγεται και φέτος με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Γορτυνίας που φιλοξενεί αγωνιζόμενους, ομάδες, στελέχη, κριτές, ΜΜΕ στην περιοχή, και δημιούργησε για μια ακόμη χρονιά ένα μοναδικό γλέντι με κέφι και καλή διάθεση στην γραφική πλατεία Ζυγοβιστίου μετά το τέλος των χρονομετρημένων δοκιμών.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές του αγώνα που στηρίζουν έμπρακτα την 18η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου καθώς και συνολικά τον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό σε όλες τις μορφές του. Συγκεκριμένα την SEAJETS και την εταιρία αναψυκτικών ΛΟΥΞ που είναι οι χορηγοί του αγώνα, καθώς και τους υποστηρικτές, Terra’sSport, Bilstein, Φάρμα Κεχαγιά, MandanisCarParts, TomazoService, TechSupport.

Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:
Εκκίνηση Αγώνα Κυριακή 21/07 ώρα 12:00
Απονομή Επάθλων Κυριακή 21/07 ώρα 16:30

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
210 9812341 - 210 9821069 - 6944 308148 - 6977 660565

Website:http://startline.gr 
Facebook: https://www.facebook.com/StartLine.gr