03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 23:54

Valvoline Π.Π. Αναβάσεων, 2ος γύρος: Τα χρονομετρημένα της Μοσχοκαρυάς

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα της Seajets 21ης Ανάβασης Μοσχοκαρυάς, 2ου φετινού γύρου του Valvoline Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2019, υποδέχτηκε το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην Ιστορική Ανάβαση για να χειροκροτήσει και να απολαύσει το φαντασμαγορικό θέαμα που πρόσφεραν οι 21 μοναμάχοι με αντίπαλο το χρονόμετρο.

Από τους 24 αγωνιζομένους που ήταν στη λίστα συμμετοχών οι 21 από αυτούς πέρασαν τεχνικό έλεγχο και θα εκκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής. Οι αγωνιζόμενοι έκαναν τις χρονομετρημένες προσπάθειες τους για τον αυριανό αγώνα, αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλες μάχες σε όλες τις κατηγορίες προσφέροντας ανεπανάληπτο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στα 3,3 χιλιόμετρα της απαιτητικής διαδρομής. Οι χρονομετρημένες δοκιμές κύλησαν ομαλά, με κάποιες μικρές καθυστερήσεις που συνέβησαν λόγω αγωνιστικών συμβάντων χωρίς να υπάρχει κάποιο αντίκτυπο στο ωράριο η στο θέαμα.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος η δράση ξεκίνησε με την κατηγορία Ν, όπου ο συναγωνισμός ήταν έντονος. Οι 6 μονομάχοι στην κλάση της Ν2 χάρισαν μοναδικό θέαμα και έντονες συγκινήσεις. Ο Ηλίας Ασημακόπουλος (Peugeot 106 S16) ήταν ταχύτερος στα δύο από τα τρία χρονομετρημένα περάσματα έχοντας από πίσω του τον Πολύδωρο Φούντα (Peugeot 106 S16) που σημέιωσε τον ταχύτερο χρόνο στα δεύτερα χρονομετρημένα, και πίσω τους οι Παναγιώτης Σμυρναίος (Peugeot 106 S16) και Κίμωνας Θέος (Peugeot 106 S16) που ήταν σε ανταγωνιστικό ρυθμό. Η μάχη στον αυριανό αγώνα αναμένεται συγκλονιστική κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Στα αυτοκίνητα της κατηγορίας Α, η μοναδική εκπρόσωπος στην Α5 Βασιλική Κουρτίδου με το (Toyota Yaris 3Door (NCP10) ) ανέβηκε και στα τρία χρονομετρημένα περάσματα σημειώνοντας αξιόλογες επιδόσεις με γνώμονα την διασκέδαση και την απόλαυση της ειδικής διαδρομής.

Στην κατηγορία Ε, ο Δημήτρης Τσούργιαννης (Opel Corsa) έκανε ένα χρονομετρημένο πέρασμα για την Ε10, προσπαθώντας να μάθει το όσο δυνατόν καλύτερα το καινούργιο γι' αυτόν αυτοκίνητο. Για την Ε11 ο Πάτροκλος Κάνσος (Volkswagen Golf) είχε κάποια μηχανικά προβλήματα που δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει τα χρονομετρημένα περάσματα του. Στην Ε12 ο Δημήτρης Νικολέττος με την πανέμορφη (Alfa Romeo 75) σημείωσε πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους δείχνοτας πανέτοιμος για τον αυριανό αγώνα.

Στην κατηγορία των ισχυρότερων αυτοκινήτων, της Formula Saloon, ταχύτερος όλων ήταν ο Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Focus ST 170) που σημείωσε και στα τρία χρονομετρημένα περάσματα τον καλύτερο χρόνο, με τον Παναγίωτη Σολδάτο (Ford Fiesta 2.0 Turbo) να βρίσκεται πολύ κοντά του. Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα δύο Ιταλικά supercars, η Ferrari 458 Challenge του Παναγιώτη Ηλιόπουλου και η εξωπραγματική Lamborghini Huracan Super Trofeo του Samino, o οποίος είχε και μια μικρή έξοδο στα δεύτερα χρονομετρημένα περάσματα. Στην FST2 ταχύτερος ήταν ο Γιώργος Περατινός (Volkswagen Golf).

Στην κατηγορία των Ιστορικών ο μοναδικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Μυλωνάς (Toyota Corolla TE30 1.6), χάρησε χαμόγελα με τα περάσματα του, δείχνοντας πως στον αγώνα θα είναι ακόμη πιο θεαματικός.

Η Α.Λ.Α.Λαμίας εύχεται σε όλους τους αγωνιζόμενους να έχουν έναν καλό αγώνα, και σας προσκαλεί στην Μοσχοκαρυά για να απολαύσετε από κοντά τις μάχες των αθλητών με το χρονόμετρο!

Seajets 21η Ανάβαση ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΑΣ - Πρόγραμμα

Διακοπή κυκλοφορίας: Κυριακή 21 Απριλίου, ώρα 11:00
Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 21 Απριλίου, ώρα 12:00
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 21 Απριλίου, μετά τη λήξη του β’ σκέλους, Parc Ferme
Δημ. Προσωρινών Αποτελ.: Κυριακή 21 Απριλίου, 10’ μετά το τέλος του β’ σκέλους, Parc Ferme / Γραμματεία
Ανακοίνωση Τελικών Αποτελ.: Κυριακή 21 Απριλίου, 30’ μετά τη δημοσίευση των προσωρινών / Γραμματεία
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 21 Απριλίου, ώρα 15:00 ,αίθουσα εκδηλώσεων Αμβρόσιος - Λιανοκλάδι