03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 14:37

Valvoline Π.Π. Αναβάσεων 2019: Τα Supercars πάνε Διόνυσο!

Απ’ ευθείας από τις μονομαχίες τους στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, οι αγωνιστικές Lamborghini Huracan, Ferrari 458 Challenge και μια σειρά από άλλα εξίσου εντυπωσιακά αγωνιστικά αυτοκίνητα «μετακομίζουν» από την πίστα των Μεγάρων στην Ανάβαση Διονύσου, για την πρώτη συνάντηση του Valvoline Π.Π. Αναβάσεων 2019 την οποία διοργανώνει το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. στις 30-31 Μαρτίου.

Το παρόν στην ιδιαίτερα γρήγορη, και σε αρκετά σημεία της άκρως τεχνική, διαδρομή στην ανατολική πλαγιά της Πεντέλης αναμένεται να δώσει μια πληθώρα από αγωνιστικά supercars που εντάσσονται στην πιο εντυπωσιακή κατηγορία των πιο ισχυρών αυτοκινήτων, Formula Saloon - εκτινάσσοντας το ενδιαφέρον του συναγωνισμού σ’ αυτήν στα ύψη.

Αλλά ακόμα και στο άλλο άκρο, των λιγότερο ισχυρών αυτοκινήτων, η Ανάβαση Διονύσου έχει να προσφέρει το συναγωνισμό στα δέκατα, ή ακόμα και εκατοστά του δευτερολέπτου που μας έχει συνηθίσει τα δύο τελευταία χρόνια το ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda - στην πρώτη φετινή (διπλή) συνάντηση του θεσμού με τα Skoda Fabia 1.2 TSI. Και βέβαια, παράλληλα, τις προσπάθειες πολλών άκρως ανταγωνιστικών και θεαματικών συνδυασμών στις κατηγορίες Α, Ν, Ε και Ιστορικών αυτοκινήτων.

Καθώς η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής συνεχίζεται, και αναμένεται να λήξει -απαρέγκλιτα- τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 22/3, οι αγωνιζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Διοικητικός Έλεγχος θα γίνει υποχρεωτικά το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου, στα γραφεία του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Κύπρου 76, Περιστέρι). Αντίθετα, ο Τεχνικός Έλεγχος θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου 30/3, από τις 08:00 ως τις 10:00 π.μ., στο χώρο των πιτς της Ανάβασης στον οικισμό Ανατολή, πάνω από τη Νέα Μάκρη.

Η Ανάβαση Διονύσου διοργανώνεται για μία ακόμη φορά με την αρωγή του Δήμου Μαραθώνα, και την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών της, «Ρεκτιφιέ Σπέσιαλ» και «Seat Μακρής Motorsport». Θυμίζουμε ότι το Σάββατο και Κυριακή 30-31 Μαρτίου ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές στις 9:00 το πρωί. Την πρώτη μέρα οι Χρονομετρημένες Δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 11:00 π.μ., ενώ την Κυριακή το πρώτο σκέλος του αγώνα στις 10:30 π.μ. Σας περιμένουμε όλους εκεί, για την πρώτη Ανάβαση του 2019!