03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Κυριακή, 06 Μαϊος 2018 14:10

3η Ανάβαση Βλάστης: Δοκιμές υπό βροχή

 

Όταν δεν σε θέλει ο καιρός οι προθέσεις περισσεύουν. Σάββατο πρωί, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Πτολεμαΐδας, στον ήσυχο τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου δρόμο που οδηγεί στο χωρίο Βλάστη οι προετοιμασίες για τα δοκιμαστικά περάσματα του πρώτου αγώνα του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος ξεκίνησαν.

Αθλητές, μηχανικοί και αγωνιστικά έρχονται και παρατάσσονται σε έναν παράπλευρο δρόμο που έχει οριστεί ως service area. Μαζί τους έρχεται όμως η βροχή, λίγες σταγόνες στην αρχή, πιο δυνατά μετά άλλα ως εκ θαύματος σταματά πριν την εκκίνηση του 1ου περάσματος. Όχι μόνο σταματά αλλά στεγνώνει σε μεγάλο βαθμό την ασφάλτινη επιφάνεια.

Ο αλυτάρχης επιθεωρεί την ειδική και λίγα λεπτά μετά το βουνό ηχεί από γνώριμους ήχους. Οι αθλητές ανηφορίζουν την ειδική των 4.700 μέτρων, άλλοι επιφυλακτικά άλλοι χωρίς να δείχνουν τον ελάχιστο οίκτο στο χρονόμετρο. Το καραβάνι των αγωνιστικών κατηφορίζει συνοδεία του αλυτάρχη για το δεύτερο πέρασμα.

Η πρωτύτερη αισιοδοξία όμως εξαφανίζεται όταν αρχίζει και πάλι η βροχή αυτήν την φορά λίγο πιο έντονα. Τα αγωνιστικά ξεκινούν αλλά η δυσκολία γίνετε εμφανής σε όσους δεν έχουν ή δεν έχουν βάλει βρόχινα ελαστικά. Η βροχή προκαλεί εξόδους και καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να βγάλει το πρόγραμμα εκτός αναγκάζοντας την οργανωτική επιτροπή να ακυρώσει το τρίτο πέρασμα.

Η απογοήτευση στα πρόσωπα των αθλητών αλλά και στους ανθρώπους της οργάνωσης είναι έκδηλη, ανανεώνουν όμως το ραντεβού για το πρωινό της Κυριακής 06 Μαΐου, με τον αγώνα να εκκινεί στις 11 π.μ. την ειδική διαδρομή να κλείνει στις 10 π.μ. και την μετεωρολογική υπηρεσία να επιμένει στην πρόβλεψη πως ο καιρός θα είναι άστατος.

Πάρα ταύτα οι θεατές που παρακολουθούν μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν πτοούνται και θα ανηφορίσουν στο βουνό για να χειροκροτήσουν τους αθλητές οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα του χρονομέτρου.

Η οργανωτική επιτροπή δεν θα πάψει να τονίζει πως οι άνθρωποι που αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό κάνουν την διαφορά εμπράκτως επιδεικνύοντας τον αθλητικό πολιτισμό τον οποίον διαθέτουν. Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας εύχεται σε όλους καλό τερματισμό και υπενθυμίζει πως η ασφάλεια υπερέχει όλων.

Αποτελέσματα: Χρονομετρημένες Δοκιμές 1

Αποτελέσματα: Χρονομετρημένες Δοκιμές 2

Last modified on Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 13:40