03312023Παρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 11:14

Ανάβαση Ριτσώνας 2015: Με 109 συμμετοχές


Προ των πυλών βρίσκεται η δημοφιλέστερη ανάβαση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, η Ανάβαση Ριτσώνας, η οποία θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Μαρτίου. Ο αγώνας που διοργανώνει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.), έχοντας την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.),  συγκέντρωσε 109 συμμετοχές, αριθμό αρκετά ικανοποιητικό για την εποχή. Η Ριτσώνα είναι ο εναρκτήριος γύρος τόσο του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αναβάσεων, όσο και του αντίστοιχου Ιστορικών αυτοκινήτων και η δυναμική παρουσία των οδηγών προσδίδει μια νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Η ιστορικότερη ανάβαση της χώρας που διεξάγεται από το 1956 αποτελεί πόλο έλξης για τους οδηγούς, με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου να δίνουν το παρών στη …«μητέρα των μαχών».
Υπενθυμίζεται πως η διαδρομή είναι η κλασική, μήκους 3.1 χιλιομέτρων. Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου στις 08.00, θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων, ενώ στις 10.30 θα ξεκινήσουν τα τρία σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών. Την Κυριακή 22 Μαρτίου, με ώρα έναρξης 10.30, το μενού περιλαμβάνει τα δύο αγωνιστικά σκέλη, όπου οι οδηγοί θα ριχτούν στη μάχη με το χρονόμετρο.
Στο πλαίσιο του αγώνα, το ΑΣΜΑ, δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, θα τοποθετήσει κουμπαρά στην έξοδο των πιτς στη Μηχανική, προκειμένου όποιος μπορεί να συνεισφέρει και να στηρίξει τον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, «ΦΛΟΓΑ». Παράλληλα, με την υποστήριξη της Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ., θα προσφερθούν χρήσιμα χαρτικά αναλώσιμα στα παιδιά του συλλόγου.
Η αγαπημένη ανάβαση τόσο των οδηγών, όσο και των φιλάθλων, υπόσχεται πλούσιο θέαμα στους χιλιάδες θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν τη διαδρομή. Εσείς θα λείπετε;

Συμμετοχές

Αφίσα Αγώνα

Last modified on Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 15:32