03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 12:14

Εις μνήμην: Βαγγέλης Ασπρόμουγγος (1978-2020)

Με ανείπωτη θλίψη η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος πληροφορήθηκε την απώλεια του Βαγγέλη Ασπρόμουγγου, ταλαντούχου συνοδηγού και ικανότατου φωτογράφου του Ράλλυ Ακρόπολις και των ελληνικών αγώνων, σε ηλικία 41 ετών.

Ο Βαγγέλης Ασπρόμουγγος με υποδειγματικό επαγγελματισμό συμμετείχε επί σειρά ετών στην επίσημη ομάδα των φωτογράφων του Ράλλυ Ακρόπολις και, μεταξύ άλλων, υπήρξε φωτογράφος και του περιοδικού «4 Τροχοί». Το 2005 κάθισε για πρώτη φορά στο δεξί μπάκετ σε αγώνα Ράλλυ, και στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας μέτρησε περισσότερες από 65 συμμετοχές.

Το ταλέντο του ίδιου όσο και αρκετών διακεκριμένων οδηγών δίπλα του έφερε σπουδαίες επιδόσεις και αποτελέσματα. Οι επιδόσεις αυτές, μάλιστα, συχνά ξεπερνούσαν τα όρια των κατηγοριών μικρού κυβισμού στις οποίες ο Βαγγέλης συμμετείχε, και αποτελούσαν εξαιρετικές διακρίσεις σε επίπεδο Γενικής Κατάταξης.

Το ήθος, η πηγαία ευγένεια και το χαμόγελο του Βαγγέλη Ασπρόμουγγου ήταν οι αρετές που τον έκαναν τόσο ξεχωριστό στο χώρο μας - χαμόγελο που, σε συνδυασμό με την αστείρευτη γενναιότητά του, κατάφερε να μην απολέσει ποτέ, ακόμα και στις σκληρότερες των μαχών του με την πολυετή του ασθένεια.

Ο Βαγγέλης, έτσι, υπήρξε κάτι πολύ περισσότερο από έναν αγαπημένο μας συναθλητή και συνεργάτη: υπήρξε ένα πρότυπο ζωής, και αγάπης για τη ζωή. Συμμετέχοντας και τερματίζοντας σε απαιτητικούς αγώνες δρόμου και τριάθλου, μέσω της δράσης «Cancel the Cancer» που εμπνεύστηκε, έδειξε με πράξεις ότι κανένα πρόβλημα δεν είναι -και δεν πρέπει να είναι- εμπόδιο στην ανάγκη για αληθινή ζωή.

Η ΟΜΑΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους συγγενείς, στους φίλους και στους οικείους του Βαγγέλη Ασπρόμουγγου. Καλό κατευόδιο, αγαπημένε μας Βαγγέλη.

Last modified on Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 16:36