03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 15:47

8ο Rally Greece Off Road: Ραντεβού στην Καστοριά στις 28-31 Μαΐου 2020

Ο διεθνής αγώνας Rally Greece Off Road για οχήματα “εκτός δρόμου” θα πραγματοποιηθεί για 8η συνεχή χρονιά και θα φιλοξενηθεί για 3η χρονιά στην όμορφη πόλη της Καστοριάς στις 28-31 Μαΐου 2020.

Οι διοργανωτές, με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Δήμου Καστοριάς, φιλοδοξούν και το 2020 να προσφέρουν σε Έλληνες και αλλοδαπούς αγωνιζόμενους μία άρτια οργάνωση, εφάμιλλη της φήμης που έχει λάβει ο αγώνας όλα τα προηγούμενα έτη.

Οι αγωνιζόμενοι που αναμένεται να συμμετάσχουν προέρχονται από την Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τουρκία, Ισραήλ, Ρουμανία και άλλες χώρες. Οι συμμετοχές κρίνονται ως υψηλού επιπέδου καθώς μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται αγωνιστικές ομάδες και οδηγοί που έχουν συμμετάσχει στο γνωστό αγώνα DAKAR.

Στον αγώνα γίνονται δεκτά οχήματα των κατηγοριών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA T1, T2, T3 καθώς και εθνικών κατηγοριών ΤΖ1, SSV (side by side).

Το 8ο RALLY GREECE OFFROAD είναι για το 2020 ο μεγαλύτερος αγώνας αυτοκινήτων που πραγματοποιείται στην Ελλάδα τόσο από άποψη χρονικής διάρκειας όσο και από το μήκος των διαδρομών.

Στις τέσσερις ημέρες του αγώνα θα διανυθούν στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Μακεδονίας συνολικά 800χλμ εκ των οποίων τα 540χλμ θα είναι Ειδικές Διαδρομές που θα κρίνουν και τη τελική κατάταξη. Πόλος έλξης για τους θεατές αλλά και τα Μ.Μ.Ε. είναι η ειδικά διαμορφωμένη “Super - Ειδική Διαδρομή” που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης της Καστοριάς αλλά και οι φαντασμαγορικές τελετές έναρξης και λήξης του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του 8ου RALLY GREECE OFFROAD και για πρώτη φορά σε αγώνα στην Ελλάδα, θα λειτουργήσει σύστημα άμεσης ειδοποίησης προσπέρασης μεταξύ αγωνιστικών οχημάτων (car-to-car alarm) όπως αυτό εφαρμόζεται στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cross Country Rally της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια των διαγωνιζομένων.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, οι Οργανωτές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία της φύσης, ενώ σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βελτιώνουν τη κατάσταση των ορεινών δρόμων προς όφελος των επαγγελματιών του δάσους.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα μεταδοθούν στιγμιότυπα του RALLY GREECE OFFROAD σε 168 χώρες μέσω της συνεργασίας των Οργανωτών με καταξιωμένη Εταιρία παγκόσμιας διανομής τηλεοπτικού υλικού. Ειδικά για την Ελλάδα και Κύπρο τα στιγμιότυπα θα μεταδοθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ, ΕΡΤ, Cosmote TV, Nova, Action24.

CNN, EuroNews, DW, ZDF, Eurovision, Reuters, SNTV, ABU είναι μερικά από τα παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα που θα λάβουν στιγμιότυπα του αγώνα προσδίδοντας το διεθνή χαρακτήρα που αρμόζει στο RALLY GREECE OFFROAD.

Χορηγοί του 8ου RALLY GREECE OFFROAD είναι οι Εταιρίες “Mare Management”, “George Moundreas & Co. SA” και“ISUZU”.

Αξίζει να σημειωθεί η ολόθερμη στήριξη του αγώνα από την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και πλήθος τοπικών φορέων.

Συνεχή ροή ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με το 8ο RALLY GREECE OFFROAD μπορείτε να διαβάζετε στην επίσημη ιστοσελίδα www.rallygreeceoffroad.gr