09302022Παρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 10:21

3 Rally Greece Offroad: Αποτελέσματα

Το 3ο Rally Greece Offroad, που πραγματοποιήθηκε στις 29-31 Μαΐου 2015 με επίκεντρο την Φλώρινα, είναι πλέον μία ωραία ανάμνηση γεμάτη από συναισθήματα χαράς για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Μέσα σε 3 ημέρες, διοργανωτές και επισκέπτες έζησαν ένα αγώνα με έντονο ανταγωνισμό, υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, εξαιρετική ατμόσφαιρα και φυσικά, την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία. Τα βουνά της Βορειοδυτικής Ελλάδας ήταν η περιοχή στην οποία 31 αγωνιζόμενοι από το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα αγωνίστηκαν σε 850 χιλιόμετρα για μια θέση στο βάθρο.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης υποστηρίχθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τους δήμους Γρεβενών και Φλώρινας, τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και την Superfast Ferries. 

Νικητές του αγώνα, πρώτοι μεταξύ των Ισραηλινών Αγωνιζομένων και πρώτοι στην κατηγορία τους, τερμάτισαν οι  Shay Shimoni-Ben Gidon, με ένα πολύ εξελιγμένο Mitsubishi L200 που προετοιμάζει η ομάδα Gatos Kolgater Team Israel. Στη δεύτερη θέση της Γενικής κατάταξης και στην πρώτη της κατηγορίας τους, ολοκλήρωσαν οι Βούλγαροι Nikolay Gochev-Todor Christov με Polaris UTV, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους μάχη για τη νίκη και αποτέλεσαν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους. Την τριάδα, συμπλήρωσαν οι Ισραηλινού Gal Shacham-Ofir Nimrod, που μοιράστηκαν ένα Mitsubishi L200 της Diadora Rally Art Team και επικράτησαν ταυτόχρονα στην T1 FIA. Ανάμεσα στα διεθνή πληρώματα που έκαναν αισθητή την παρουσία τους αλλά ατύχησαν, συγκαταλέγονται οι νικητές του 2014, Ιταλοί Valentino Bombelli-Andrea Quattro, που αντιμετώπισαν πρόβλημα με τη μετάδοση του Mitsubishi Pajero, μόλις στα πρώτα 10 μέτρα της πρώτης Ειδικής Διαδρομής του αγώνα. Όμως δεν το έβαλαν κάτω, επισκεύασαν οι ίδιοι τη ζημιά  και τελείωσαν τον αγώνα έχοντας πραγματοποιήσει καταπληκτικούς χρόνους σε αρκετές ειδικές διαδρομές. Ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη που δυστυχώς ατύχησε, ήταν αυτή των Τούρκων Erkan Birinci-Ali Toganer με Suzuki Grand Vitara, που βρίσκονταν ανάμεσα στους κορυφαίους συνδυασμούς προτού εγκαταλείψουν με πρόβλημα στον κινητήρα του αυτοκινήτου τους. 

Ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα, ταχύτεροι ήταν οι Σταύρος Δημητριάδης-Παναγιώτης Κάλφας, που τερμάτισαν στην 4η θέση της κατάταξης, επικρατώντας παράλληλα στην κατηγορία TH. Μάλιστα, το ελληνικό πλήρωμα βρέθηκε προσωρινά στη 2η θέση της κατάταξης, προτού ένα μικρό μηχανικό πρόβλημα τους περιορίσει εντέλει στην 4η θέση. Στην 5η θέση και τη 2η της κατηγορίας βρέθηκαν οι Ιταλοί Giorgio Bertoni-Paolo Catiglioni, που με ένα Mitsubishi L200 ήταν τελικό το πρώτο Ιταλικό πλήρωμα του αγώνα. Την πρώτη εξάδα, συμπλήρωσαν οι Βούλγαροι Ivailo Varbanov-Aleksander Stoyanov, που με ένα Mitsubishi Pajero αποτέλεσαν το 2ο βουλγαρικό πλήρωμα και το τρίτο της κατηγορίας T1. 

Το Rally Greece Offroad 2015 αφήνει στους Διοργανωτές τη γεύση της επιτυχίας με την ασφάλεια των αγωνιζομένων ως πρώτη προτεραιότητα και στους συμμετέχοντες τη χαρά της  οδήγησης 840 χιλιομέτρων, πάντα με Ειδικές Διαδρομές κλειστές στη κυκλοφορία και σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς !

Τις ημέρες της εκδήλωσης η Δυτική Μακεδονία έγινε το επίκεντρο στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αφού μεγάλες πόλεις όπως τα Γρεβενά και η Φλώρινα γέμισαν με επισκέπτες και οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν με την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία,

 

Επίσημη ιστοσελίδα αγώνα: http://www.rallygreeceoffroad.gr/

 

Αποτελέσματα (Γενική Κατάταξη)

Αποτελέσματα (Κατάταξη ανά κατηγορία)

Αποτελέσματα (Κατάταξη ανά εθνικότητα)

Last modified on Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 14:04