03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Νοέμβριος 2020

Οι αγώνες αυτοκινήτου και karting αναστέλλονται σε όλη την ελληνική επικράτεια, έπειτα από τη σημερινή (5/11) ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή lockdown στη χώρα μας από τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/11) και για τις τρεις επόμενες εβδομάδες.

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα όσα εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης, ο γενικευμένος περιορισμός κυκλοφορίας στη χώρα μας ισχύει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, κάθε είδους δραστηριότητα του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού αναστέλλεται για όλο το μήνα Νοέμβριο - και μέχρι νεοτέρας.

Η ΟΜΑΕ εκφράζει στην κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και σε όλους τους συμπολίτες μας θερμές ευχές για υγεία και υπομονή σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, καθώς και για τη γρήγορη βελτίωση των συνθηκών - που εκτός των άλλων θα επιτρέψει και την επάνοδο στις πίστες και στις Ειδικές Διαδρομές της χώρας μας.

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης του πρωθυπουργού για την εφαρμογή μέτρων με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του covid-19, οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar-EKO Racing Dirt Games που ήταν προγραμματισμένοι για τις 14 και 15 Νοεμβρίου, αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι σαφές πως προτεραιότητα έχει μόνο η υγεία.

Μένουμε ασφαλείς, μένουμε υγιείς και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα επανέλθουμε.

[Δελτίο Τύπου EKO Racing Dirt Games]

Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) με λύπη ανακοινώνει την αναβολή της διοργάνωσης του myΚΤΕΟ 8ου Φθινοπωρινού Ράλλυ 2020, μετά από την εφαρμογή του γενικού lockdown που ανακοίνωσε ο κ. Πρωθυπουργός.

Όλο αυτό το διάστημα η Οργάνωση δούλεψε εντατικά και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και να έχει την επιτυχία των προηγούμενων ετών. Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στον σχεδιασμό για την απόλυτη τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων που αφορά στους αγώνες ράλλυ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

Τα σαράντα (40) πληρώματα που μας εμπιστεύτηκαν και δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα.

Τον Δήμαρχο Δελφών, το Λιμενικό Ταμείο Ιτέας, το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική Άμφισσας και το ΕΚΑΒ Λαμίας για την υποστήριξη τους, καθώς και όσους εθελοντικώς συνέβαλαν στη διοργάνωση του αγώνα.

Επίσης ευχαριστούμε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, την Αστυνομική Διεύθυνση Άμφισσας, το Δασαρχείο Άμφισσας και Λιδωρικίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που βοήθησαν και αδειοδότησαν τη διοργάνωση του αγώνα.

Η ασφάλεια όλων, αγωνιζομένων, μηχανικών, στελεχών, κριτών, θεατών είναι προτεραιότητα μας. Σκοπός του κάθε αγώνα είναι η ευχαρίστηση των συμμετεχόντων και των θεατών και δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο κανέναν από τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Μετά από επαναξιολόγηση της κατάστασης, και σε συνεννόηση με την ΕΠΑ-ΟΜΑΕ, θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

[Δελτίο Τύπου Α.Σ.Μ.Α.]

Λόγω των νέων μέτρων περιορισμού της πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Οργανωτική Επιτροπή πρότεινε την μετάθεση του Seajets 41ο Ράλλυ Παλάδιο σε μεταγενέστερη ημερομηνία, κάτι που ενέκρινε η ΕΠΑ-ΟΜΑΕ.

Ως εκ τούτου η νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, με ώρα εκκίνησης 11:00 και 18:59 ώρα τερματισμού. Υπενθυμίζουμε πως οι Ειδικές Διαδρομές, «Άγιος Ιωάννης», «Αλεποχώρι», «Μελετάκι», θα πραγματοποιηθούν από τρεις φορές. Το Service Park, του αγώνα θα οργανωθεί στην φιλόξενη πλατεία Γκλιάτη, στην Μάνδρα Αττικής.

Νεότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με το Seajets 41ο Ράλλυ Παλάδιο θα ανακοινωθούν σε επόμενα Δελτία Τύπου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Σωματείου: Τηλ. 2109812341, 6908 805068
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και του Hellenic Time Trial Challenge αναβάλλεται, λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Με τους οδηγούς να ετοιμάζονται για τον 2ο φετινό αγώνα ταχύτητας, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αναβολή του. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19.

Όπως ο προηγούμενος αγώνας ταχύτητας, έτσι και αυτός θα διεξαγόταν σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΟΜΑΕ, χωρίς την παρουσία θεατών, και με το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. να μεριμνά για την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων. Όμως με την υπαγωγή της Αττικής στο «Επίπεδο Β: Αυξημένου Κινδύνου» και την υποχρεωτική αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας μετά τις 3 Νοεμβρίου, η διεξαγωγή του αγώνα είναι αδύνατη.

Το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. θέλει να ευχαριστήσει την εταιρεία ειδών γραφείου Skag για την υποστήριξή της, καθώς και τις εταιρίες Axotechniki, A. Makris A.E., Ρεκτιφιέ Original και Linea Sport. Πλέον ανανεώνει το ραντεβού της με την πίστα των Μεγάρων για τη στιγμή που οι συνθήκες θα επιστρέψουν ξανά τη διοργάνωση ενός αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και του επάθλου ατομικής χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge.

[Δελτίο Τύπου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.]