07152020Τετ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Ιούνιος 2018

Ο δεύτερος αγώνας της σεζόν για το IAME Series Greece 2018 θα φιλοξενηθεί στην πίστα Kartmania στην Πάτρα την 1η Ιουλίου. Την προηγούμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός έλεγχος και το μοντάρισμα των ελαστικών ενώ η πίστα θα είναι διαθέσιμη και για δοκιμές.

Την Κυριακή, το πρόγραμμα αρχίζει από τις 9 το πρωί με την ενημέρωση των αθλητών και των διαγωνιζομένων. Στις 9.30 θα αρχίσουν οι ελεύθερες δοκιμές και στις 10.30 οι χρονομετρημένες.

Η εκκίνηση των Προκριματικών Α θα δοθεί στις 11.30 ενώ των Προκριματικών Β στις 13.10. Όσο για τους τελικούς, ο πρώτος, αυτός της κατηγορίας X30 MINI είναι προγραμματισμένος για τις 14.50, με τις υπόλοιπες κατηγορίες να ακολουθούν.

Αγαπητοί Αγωνιζόμενοι, Φίλαθλοι, μέλη των Σωματείων, Δημοσιογράφοι και Στελέχη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΑΕ στη συνεδρίαση της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018 αποφάσισε (και ανακοινώνει):

Να κάνει δεκτή την παραίτηση της κας Ανίτας Πασαλή, Προέδρου της ΕΠΑ, όπως αυτή εκφράστηκε στον πρόεδρο της ΟΜΑΕ, για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους.

Το ΔΣ ομόφωνα εκφράζει το σεβασμό και την εκτίμηση στο πρόσωπο της κας Πασαλή, καθώς και τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για τις χιλιάδες ώρες προσφοράς της από τον Ιούνιο του 2014 ως και σήμερα.

Η προσφορά της κας Ανίτας Πασαλή έτυχε ευρύτατης αναγνώρισης όλα αυτά τα χρόνια από Αγωνιζόμενους, Σωματεία και Στελέχη, όπως και από το ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση της ΟΜΑΕ.

Κατ’ εξαίρεση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης της ΟΜΑΕ να μην απαντώνται κακόβουλα δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, με αφορμή τις ανυπόστατες και ψευδείς αναρτήσεις των τελευταίων ημερών που εικάζουν την ύπαρξη αμοιβών των στελεχών της Ομοσπονδίας το ΔΣ δηλώνει ομόφωνα και κατηγορηματικά τα εξής:

Ουδέποτε η κα Α. Πασαλή ως στέλεχος της Ομοσπονδίας, από τις πρώτες εκλογές του Ιουνίου 2014 ως σήμερα, έλαβε οποιουδήποτε είδους αμοιβή για τις υπηρεσίες της στην Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) ή στην ΟΜΑΕ ή στους διεθνείς αγώνες.

Τα παραπάνω ισχύουν αυτούσια και για τον κ. Δ. Βερούτη, πρώην Αντιπρόεδρο και Ταμία της Ομοσπονδίας, όπως και για τον κ. Λ. Μελετόπουλο, μέλος της Επιτροπής Ράλλυ.

Με την ολοκλήρωση και της διαδικασίας έγκρισης των συμμετοχών από την ΟΜΑΕ και τον ορισμό της σειράς εκκίνησης o ΟΜΑΘ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει και επίσημα τις συμμετοχές του ‘’3o Rally Αλμυρός 2018’’.

Μπορεί αρχικά ο αριθμός να μην ενθουσιάζει αλλά αν κάποιος ξεπεράσει τον αριθμό και κοιτάξει τις συμμετοχές θα διαπιστώσει πως το ‘’3o Rally Αλμυρός 2018’’ είναι ένας αγώνας που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Ξεκινώντας από τις παραδοσιακές ‘’φτερούγες’’ βρίσκουμε ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει την δική του ιστορία στους ελληνικούς αγώνες το Mitsubishi Lancer Evo VI.Φυσικά το αντίπαλο δέος δεν θα μπορούσε να λείπει με ένα Subaru Impreza να δίνει το παρών ενώ ο ‘’προγονός’’ τους ένα Ford Sierra Cosworth θα παρακολουθεί διακριτικά.

Μία από τις πιο καυτές κλάσεις στους ελληνικούς αγώνες είναι η R3T με δύο αυτοκίνητα ένα Ds3 και ένα 207 να κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα στον Αλμυρό. Φυσικά δεν θα μπορούσαν από την κατηγορία C3 να λείπει η παλιά φρουρά με ένα από τα πρώτα Civic EP3 που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα να εμφανίζεται και πάλι στον Αλμυρό για να αντιμετωπίσει την ισπανική φρουρά που ακούει στο όνομα Seat Ibiza αλλά φυσικά και ένα αυτοκίνητο που είναι πάντα φαβορί στην κατηγορία ένα Renault Clio 2.0 ενώ θέαμα και χρόνους θα κυνηγήσει ένα Opel Ascona.

Μάρτυρες μιας αλλαγής είμαστε τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερα 106 να μεταπηδούν στην ομάδα Ε.Ένα από αυτά θα συμμετάσχει στο ‘’3o Rally Αλμυρός 2018’’ αλλά δεν θα έχει εύκολο έργο αφού έχει να αντιμετωπίσει τους παλιούς που εκπροσωπούν επάξια ένα 205 Rallye και ένα Corolla AE86.

Στην C5 βρίσκουμε δύο Saxo VTS που συμμετείχαν και πέρσι αλλά έχουν τελείως διαφορετικούς ανθρώπους στα καθίσματα.Στο ένα θα δούμε την πρώτη γυναίκα οδηγό του αγώνα μετά του συζύγου της στο δεξί κάθισμα και στο άλλο δύο αθλητές που επέλεξαν τον αγώνα για να κάνουν την πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνα αυτοκινήτων.Το φαβορί της κατηγορίας είναι ιαπωνικό αφού το Suzuki Swift έχει δύναμη και ταλέντο εντός καπό και καμπίνας με τον συνοδηγό να έχει γευτεί την χαρά της πρώτης θέσης γενικής το 2017

Η C6 χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο τμήματα.Στην Ν2 που κυριαρχούν τα Saxo VTS με τα τρία από τα τέσσερα αυτοκίνητα της κλάσης να είναι της συγκεκριμένης εταιρείας.Στο ένα μάλιστα θα υπάρξουν άλλοι δύο αθλητές που θα σφίξουν τις ζώνες τους για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα.Την σημαία της Peugeot θα προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά ένα από τα φαβορί της κατηγορία.Στο δεύτερο τμήμα βρίσκουμε την Α5 με δύο Yaris να έχουν δηλώσει συμμετοχή.Στο ένα θα υπάρχει ο συνδυασμός ενθουσιασμού και εμπειρίας με τον οδηγό να βλέπει πρώτη φορά σημαία και τον συνοδηγό να συμμετέχει στο τρίτο του Rally Αλμυρός.Στο άλλο θα δούμε ένα πλήρωμα μπορεί να κοιτάξει τα ύψη της κατηγορίας και εμφανίζεται πιο ορεξάτο από ποτέ.Και εδώ ένα Peugeot 106 καλείτε να υπερασπιστεί την γαλλική παράδοση στην κλάση με τον οδηγό να έχει δείξει σημάδια ταχύτητας και τον συνοδηγό να κάνει και αυτός το ντεμπούτο του στον Αλμυρό.

Στα συν του αγώνα αναμφίβολα και οι πλοηγοί του με τον οδηγό να είναι ο πιο έμπειρος δημοσιογράφος αυτοκινήτου και επιτυχημένος οδηγός αγώνων και με τον συνοδηγό να έχει αναδειχθεί ο ταχύτερος Έλληνας συνοδηγός του Rally Acropolis 2018 δεν θα μπορούσε να υπάρξει αφενός καλύτερη προθέρμανση για τους θεατές και αφετέρου καλύτερος τελικός έλεγχος των ειδικών για την οργάνωση.

Κάπως έτσι και παραλείποντας ηθελημένα τα ονόματα από την αναφορά μας με αιχμή του δόρατος τις τοπικές συμμετοχές ο Αλμυρός ,ο Ο.Μ.Α.Θ. και το ‘’3o Rally Αλμυρός 2018’’ θα φιλοξενήσει πληρώματα από την Δράμα,την Θεσσαλονίκη,την Καλαμπάκα,τα Τρίκαλα,την Λάρισα,την Λαμία,την Λειβαδιά,την Αθήνα,την Κόρινθο και την Κρήτη δίνοντας στον αγώνα μία πανελλήνια υπόσταση που ξεπερνά τα όρια του θεσμού στον οποίο προσμετρά.

Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας ευχαριστεί τα πληρώματα για την εμπιστοσύνη τους και καλεί τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να γεμίσουν το βουνό και τις παραλίες του Δήμου Αλμυρού για 23+1 πολύ σοβαρούς λόγους.

Συμμετοχές

Με τον καιρό να κάνει τα δικά του «τερτίπια» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24/6 η 47η Δεξιοτεχνία του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η ημέρα ξεκίνησε με την βροχή να κάνει την εμφάνισή της, βάζοντας σε αμφιβολία τη διεξαγωγή αγώνα. Ωστόσο, οι αγωνιζόμενοι άρχισαν να δίνουν δυναμικό παρόν και να δηλώνουν συμμετοχή - με τον τελικό αριθμό να φτάνει στις 34 αξιόλογες συμμετοχές. Ο τεχνικός έλεγχος ολοκληρώθηκε στις 10:45 παράλληλα με το τέλος της βροχής.

Στο διάλειμμα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου σκέλους ο καιρός «έδειξε τα δόντια του», αλλά τελικά η βροχή... παρέκαμψε τον χώρο της δεξιοτεχνίας με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Αποτελέσματα