03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017 13:25

Πρωτάθλημα Ενιαίου 2017, 1ος και 2ος Αγώνας: Αποτελέσματα

Στράτος Κυρλαγκίτσης, Νίκος Ζάχος και «Roustemis Panagiotis» ήταν οι νικητές της πρεμιέρας του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο SKODA 2017 στη Δημητσάνα.

Πρεμιέρα γεμάτη από δράση, εμπειρίες και θετικές εντυπώσεις ήταν η 16η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο SKODA 2017. Ο θεσμός του Ενιαίου που αναβιώνει φέτος ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου ξεκίνησε από την εορταστική, παραδοσιακά, ανάβαση του καλοκαιριού στην περιοχή της Γορτυνίας και ξεκίνησε δυναμικά.

Τα δύο σκέλη του αγώνα προσμέτρησαν ως δύο ξεχωριστοί αγώνες, έτσι είχαμε τον 1ο και 2ο αγώνα για το φετινό SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο SKODA. Και κυρίως είχαμε την πρώτη επαφή των Skoda Fabia 1.2 TSI με το κοινό και τους ανθρώπους των ελληνικών αγώνων.
    
Έπειτα από περάσματα με ένταση, αγωνία, ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και πολύ… ψάξιμο για το καλύτερο δυνατό πάτημα, τρείς ήταν οι διαφορετικοί νικητές στις δύο κατηγορίες του θεσμού, τη γενική και την «κάτω των 30 ετών».

Ο Στράτος Κυρλαγκίτσης έγραψε ιστορία ως ο πρώτος φετινός νικητής καθώς επικράτησε και στη γενική του Ενιαίου αλλά και στην κατηγορία κάτω των 30 ετών. Ο 21χρονος Θεσσαλονικιός σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο πρώτο σκέλος της ανάβασης αφήνοντας πίσω του στη γενική το Νίκο Ζάχο, ο οποίος στις δοκιμές ήταν ο ταχύτερος οδηγός και τρίτο τον Μίλτο Κύρκο που επέστρεψε στους αγώνες έπειτα από καιρό. Στην κατάταξη των Νέων πίσω από τον νικητή Κυρλαγκίτση, βρέθηκαν ο Γιάννης Ποτουρίδης και ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.

Χαρακτηριστική της αγωνίας από τον πρώτο κιόλας αγώνα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου SKODA ήταν η διαφορά των εννέα εκατοστών με την οποία ο Κυρλαγκίτσης επικράτησε του Ζάχου, ο οποίος επίσης είχε να εμφανιστεί πολύ καιρό σε αγώνα, ενώ εξίσου κοντά ήταν και ο Κύρκος.

Στον δεύτερο αγώνα τα δεδομένα άλλαξαν λόγω της καταρρακτώδους βροχής! Ο Νίκος Ζάχος «απάντησε» σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στο βρεγμένο οδόστρωμα και παίρνοντας την νίκη, με τον Μίλτο Κύρκο να είναι και πάλι πολύ κοντά του, αυτή τη φορά στα τρία δέκατα. Εξαιρετική επίδοση όμως έκανε ο «Panagiotis Roustemis» ο οποίος ήταν τρίτος στη γενική κατάταξη του Ενιαίου και νικητής στους οδηγούς κάτω των 30 ετών ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ένα δύσκολο και κουραστικό Σαββατοκύριακο. Πίσω του ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα, Στράτος Κυρλαγκίτσης και τρίτος ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.

Οι 15 οδηγοί που έκαναν… ποδαρικό απόλαυσαν τη φιλοξενία του Δήμου Γορτυνίας και της διοργανώτριας Start Line και άφησαν πολλές υποσχέσεις για μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια σε αναβάσεις και πίστες.

Αποτελέσματα 1ου Αγώνα
Αποτελέσματα 2ου Αγώνα

Last modified on Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 14:41