03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 13:15

16η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου: Αποτελέσματα

Ακόμη και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κέρδισε το κέφι και η καλή διάθεση των αγωνιζομένων στην Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου που διοργάνωσε για 16η χρονιά η START LINE. Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε λίγο πριν το τέλος του 1ου σκέλους και κράτησε όλη τη διάρκεια του 2ου, ταλαιπώρησε μεν οδηγούς, μηχανικούς, στελέχη του αγώνα και θεατές, δεν προκάλεσε όμως κανενός είδους άλλο πρόβλημα. Κάπως έτσι παρά τις μικρές σχετικά καθυστερήσεις, η 16η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου αποτέλεσε και φέτος μια ξεχωριστή στιγμή στο πρόγραμμα των οδηγών και δεν παρέκκλινε από τον σκοπό της διασκέδασης.

Πιο σοβαρά όμως ήταν τα πράγματα στο θεσμό του Ενιαίου, ο οποίος είχε πρεμιέρα στην 16η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου και οι 15 συμμετέχοντες έκαναν τα πρώτα τους αγωνιστικά χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί πως για το Ενιαίο τα δύο σκέλη της Ανάβασης προσμέτρησαν ως διαφορετικοί αγώνες. Η πρεμιέρα αυτή κρίνεται απολύτως επιτυχημένη και οι τρεις διαφορετικοί νικητές ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για το ενδιαφέρον του Ενιαίου. Ο λόγος για τους Στράτο Κυρλαγκίτση ο οποίος επικράτησε στη Γενική του Ενιαίου αλλά και στην κατηγορία κάτω των 30 ετών, στον αγώνα του πρώτου σκέλους και τους Νίκο Ζάχο και Παναγιώτη Ρουστέμη που επικράτησαν αντίστοιχα στον 2ο αγώνα.

Κατά τα άλλα στην Ομάδα Α επικράτησε ο Χρήστος Μάντεσης με το Honda Civic Type-R ο οποίος είχε εξασφαλίσει ικανοποιητική διαφορά από το πρώτο σκέλος και δεν χρειάστηκε να ρισκάρει στο δεύτερο. Αυτό παρά την πίεση του εντυπωσιακού Παναγιώτη Κωστογιάννη με το Citroen Saxo VTS που «πήρε» το δεύτερο σκέλος, εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην Ομάδα Α και τη νίκη στην Α6. Τρίτος στη γενική της Ομάδας Α ο Δημήτρης Τσούργιαννης με το Opel Corsa που ήταν ασφαλώς και δεύτερος στην Α7 πίσω από τον Μάντεση. Στην Α5 νικητής ήταν ο Νικόλαος Μπόμπης με το Rover MG ZR, εμπρός από Κώστα Τουσούλη με το Toyota Yaris.

Στην Ομάδα Ν ο «Αμερικάνος» με το Mitsubishi EVO IX δεν συνάντησε δυσκολίες σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Επικράτησε στη γενική αλλά ήταν η μοναδική συμμετοχή της μεγάλης κλάσης της συγκεκριμένης κατηγορίας. Στις συμμετοχές της Ομάδας Ν κάτω των 2 λίτρων, νικητής αναδείχτηκε ο Κίμωνας Θέος που οδήγησε μια πεντάδα από Peugeot 106 S16.

Στην Ομάδα Ε ο Γιάννης Δρακόπουλος με το Peugeot 106 S16 πήρε τη νίκη, όπως και στην κλάση Ε10. Μια θέση πιο πίσω στη γενική της Ομάδας Ε και νικητής στην Ε11 ήταν ο Παναγιώτης Κεφαλάς, ενώ αντίστοιχα στην Ε10 και στην Ε11 δεύτεροι ήταν οι Παναγιώτης Δαραβίγκας με Toyota Starlet και Χριστόφορος Αλεξόπουλος με Opel Ascona.

Τέλος στη Formula Saloon ο Σπύρος Παπαδόπουλος με το Ford Escort MKII πήρε τη νίκη και άφησε πίσω του τον Σωτήρη Σπυρόπουλο με BMW E30 και τον Όμηρο Στρουσόπουλο με το Renault 5 GT.

Ο αγώνας διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και με την αμέριστη συμπαράσταση των τοπικών φορέων αλλά και των επαγγελματιών της περιοχής που φέτος λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε ο καιρός ανταποκρίθηκαν άμεσα και καίρια ώστε να μετριαστεί η ταλαιπωρία και για τους αγωνιζόμενους αλλά και τους επισκέπτες της γραφικής Δημητσάνας.
 

Αποτελέσματα

Last modified on Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 13:53