06132021Κυρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Με 39 “πιλότους”, οι οποίοι θα παλέψουν για την νίκη στην εκάστοτε κατηγορία στο “KARTODROMO” Αφιδνών, θα διεξαχθεί στις 13 Ιουνίου ο πρώτος γύρος Karting για τον θεσμό του Rotax Max Challenge Κεντρικής Ελλάδας.

Στην απαιτητική πίστα “KARTODROMO” Αφιδνών, οι 5 κατηγορίες του αγώνα, υπόσχονται πλούσιο θέαμα και μοναδικές συγκινήσεις! Την αγωνιστική δράση θα ανοίξει η κατηγορία Micro Max, η οποία συγκεντρώνει 4 συμμετοχές.

Την σκυτάλη θα πάρει η κατηγορία Mini Max, η οποία συγκεντρώνει 9 συμμετοχές, με τους νεαρούς “πιλότους”, να θέλουν να ξεκινήσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα στον 1ο γύρο του συγκεκριμένου θεσμού!

Η επόμενη κατηγορία που θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε στο “KARTODROMO” Αφιδνών, είναι αυτή της Junior Max. Οι 9 συμμετοχές που συγκέντρωσε, εγγυώνται πως θα παρακολουθήσουμε μεγάλες μάχες μεταξύ των “πιλότων”.

Στην κατηγορία Senior Max, συναντάμε 7 συμμετοχές, με τους πρωταγωνιστές να θέλουν να δώσουν την δική τους παράσταση στον πρώτο γύρο του θεσμού.

Την αγωνιστική γιορτή του Rotax Max Challenge Κεντρικής Ελλάδας, θα κλείσει η πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, αυτή της DD2 Max. Οι 10 συμμετοχές, θα μας προσφέρουν σπουδαίες μονομαχίες, με στόχο την κατάκτηση της νίκης!

[Γραφείο Τύπου Start Line]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Στις 19-20 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος & Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος. Το Αθλητικό Σωματείο της Α.Λ.Α.Λαμίας "οδηγώντας" τις εξελίξεις, μαζί με την FORD Ντουλάκης σχεδίασε έναν εντελώς καινούργιο αγώνα με Ειδικές Διαδρομές που έχουν γράψει την δική τους Ιστορία, τόσο στο Ράλλυ Ακρόπολις όσο και στους Ελληνικούς αγώνες, προς τέρψη των αγωνιζόμενων!

Στην φετινή του εκδοχή ο αγώνας περιλαμβάνει τις κλασικές Ακροπολίκες Ειδικές Διαδρομές «ΠΑΥΛΙΑΝΗ» και «ΔΑΦΝΗ», οι οποίες θα διεξαχθούν από δύο φορές και θα δώσουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο 38ο FORD Ντουλάκης Ράλλυ Φθιώτιδος. Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει με την Ε.Δ. «ΠΑΥΛΙΑΝΗ».

Με μήκος 24,47 χιλιόμετρα αποτελεί μια από τις αγαπημένες Ε.Δ. οδηγών και θεατών, γρήγορη και τεχνική, απαιτεί προσήλωση από το πλήρωμα, συγχρόνως μαγεύει με την χάραξη της και δίνει έναν άλλον τόνο στον αγώνα καθώς τα πληρώματα περνούν μέσα από τα έλατα της περιοχής χαρίζοντας μας μοναδικές εικόνες.

Στη συνέχεια το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την Ε.Δ. «ΔΑΦΝΗ», μήκους 21,37 χιλιομέτρων. Τυπική "Ακροπολική" Ε.Δ., με πολύ καλή ποιότητα οδοστρώματος, προσφέρει εμπιστοσύνη στο πλήρωμα για να κινηθεί ταχύτατα στο μεγαλύτερο μέρος της. Κατηφορίζοντας στενεύει σε κάποια σημεία της, για να καταλήξει στα 8 πολύ γρήγορα τελευταία χιλιόμετρα, με τις άριστες σημειώσεις και το "δέσιμο" του πληρώματος να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για να επιτευχθεί ένας ανταγωνιστικός χρόνος.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου loop, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για το μοναδικό ενδιάμεσο service του αγώνα και συγχρόνως τον τερματισμό για όσους συμμετέχουν στον αγώνα του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος. Τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο Π.Π.Ρ.Χ., θα συνεχίσουν πραγματοποιώντας το δεύτερο πέρασμα τους από τις προαναφερθείσες Ε.Δ. και αφού διανύσουν συνολικά 91,68 αγωνιστικά χιλιόμετρα θα επιστρέψουν στην Λαμία και συγκεκριμένα στην Π.Ε.Λ. για τον τερματισμό του αγώνα.

Για ακόμη μια φορά, δίπλα στην Α.Λ.Α.Λαμίας, βρίσκεται σύσσωμη η Τοπική κοινωνία αποδεικνύοντας εμπράκτως την υποστήριξή της στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Ο Δήμος Λαμιέων, που είναι ο Μεγάλος Οικοδεσπότης του αγώνα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Δήμος Δελφών και ο Δήμος Μακρακώμης, βρίσκονται δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, έχοντας μάλιστα τον πολύ σημαντικό ρόλο του συνδιοργανωτή.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων - ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) και γίνονται δεκτές μέχρι τη Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 23:59.

38o FORD Ντουλάκης ΡΑΛΛΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Λήξη Εγγραφών Συμμετοχής: Παρασκευή 11 Ιουνίου, ώρα 23:59 ΣΔΔΑ
Διανομή Βιβλίου Διαδρομής (Road Book): Σάββατο 12 Ιουνίου, ώρα 09:00 Γραμματεία
Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων: Τρίτη 15 Ιουνίου, ώρα 14:00
Λήξη αναγνωρίσεων: Σάββατο 19 Ιουνίου, με τη δύση του ηλίου
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο 19 Ιουνίου, 14:00-18:00 FORD Ντουλάκης
Διοικητικός έλεγχος: Σάββατο 19 Ιουνίου, 14:00-18:00 FORD Ντουλάκης
Αρχικός Τεχνικός έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo: Σάββατο 19 Ιουνίου, 14:00-18:00 FORD Ντουλάκης
1η Συνεδρίαση αγωνοδικών: Σάββατο 19 Ιουνίου, 30 Λεπτά μετά το πέρας του Δ.Ε., Γραμματεία
Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν/ωράρια εκκίνησης: 30 Λεπτά μετά το πέρας της 1ης Συνεδρίασης Αγωνοδικών, Πίνακας ανακοινώσεων
Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 20 Ιουνίου, ώρα 09:00 ΣΕΧ 0 – Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Τερματισμός αγώνα: Κυριακή 20 Ιουνίου, ώρα 12:00/15:50ΣΕΧ 2Α/4Α- Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 20 Ιουνίου, ώρα 12:30/16:30 Parc Fermé
Ανακοίνωση προσωρινής τελικής Κατάταξης: Κυριακή 20 Ιουνίου, 15′ μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου, Πίνακας Ανακοινώσεων
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 20 Ιουνίου, ώρα 18:00, ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΕΙΟ

Λίγες μόνο ημέρες μας χωρίζουν από το Διεθνές Historic Acropolis Regularity Rally που θα διεξαχθεί το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου! Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συνεχίζει την προετοιμασία του όγδοου γύρου του FIA Historic Regularity Rally Trophy, ενός αγώνα που θα έχει ως επίκεντρο την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 33% των νικητών του αγώνα θα πάρει αυτομάτως την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό του θεσμού, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Πολωνία τον Νοέμβριο. Παράλληλα, το Διεθνές Historic Acropolis Regularity Rally προσμετράει στο Πρωτάθλημα Αγώνων Regularity της ΟΜΑΕ με τον ανώτερο συντελεστή 2! Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ, με τη διακριτική στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Ο αγώνας θα είναι διήμερος, με τους συμμετέχοντες να παίρνουν εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 11.30! Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούν προς όμορφες τοποθεσίες της Αττικής και όχι μόνο! Μετά, λοιπόν, την Ακρόπολη, θα διέλθουν από τη Βαρυμπόμπη, τον Άγιο Μερκούριο, τις Αφίδνες, τη Δροσοπηγή, το Καπανδρίτι, το Σέσι, τον Κάλαμο και την Αμφιάρειο. Έπειτα από μικρή ξεκούραση στον Ωρωπό, οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν στο Βαθύ και θα συνεχίσουν την πορεία τους διερχόμενοι από τη Ριτσώνα, την Αυλώνα, τη Σφενδάλη και τον Άγιο Μερκούριο. Στις 20.00 θα ολοκληρωθεί το πρώτο από τα δύο σκέλη του αγώνα, με τα αυτοκίνητα να διανυκτερεύουν στο ΟΑΚΑ.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, τα πληρώματα θα εκκινήσουν στις 08.30 από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με προορισμό τον Ασπρόπυργο και εν συνεχεία θα διέλθουν από τη Φυλή, την Πύλη, τη Δάφνη, τις Ερυθρές, τις Πλαταιές, τη Λεύκτρα, την Ξηρονομή, την Αλυκή, τον Άγιο Νικόλαο, τη Δόμβραινα, τη Θίσβη, την Αγία Άννα, το Μαυρομμάτι, την Οινόη, την Πάνακτο, τη Στεφάνη και τη Φυλή. Ενδιάμεσα, θα κάνουν στάση για ανασυγκρότηση δυνάμεων στην Αλίαρτο. Ο τερματισμός του αγώνα θα πραγματοποιηθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 18.00. Συνολικά, ο αγώνας αποτελείται από 18 ειδικές Regularity συνολικής απόστασης περίπου 190 χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του ανέρχεται περίπου στα 520 χιλιόμετρα. Ο αγώνας χωρίζεται σε 2 σκέλη και σε 4 τμήματα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί βάσει των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ. Η χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί με τις πιο σύγχρονες ηλεκτρονικές μεθόδους, όπως συστήνεται από την FIA και θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω ίντερνετ.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στον αγώνα έχει ξεκινήσει! Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο Διεθνές Historic Acropolis Regularity Rally, πρέπει είτε να κάνει Δήλωση μέσω ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) ή να στείλει τη δήλωση συμμετοχής του στη γραμματεία του αγώνα στα γραφεία του ΑΣΜΑ, Αχαρνών 70 Κηφισιά 14561 ή με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ο Οργανωτής πρέπει να έχει λάβει τις δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 23:59 την Παρασκευή 4/6/2021. Σημειώνεται πως ο συνοδηγός πρέπει να έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του.

Δεκτά γίνονται ιστορικά οχήματα τα οποία διαθέτουν κάρτα ιστορικότητας (HRCP) που έχει εκδοθεί από την ΕΟ ΦΙΛΠΑ και την ΟΜΑΕ. Επίσης επιτρέπονται τα αυτοκίνητα της ΕΛΠΑ που έχουν εκδοθεί έως 31/12/2019, σύμφωνα με την εν ισχύ ΚΥΑ. Γίνονται δεκτά επίσης, εκτός συναγωνισμού, αυτοκίνητα κατηγορίας young timer ή νεότερα.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι 4Τροχοί και το gocar.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, μπορείτε να καλείτε στο 2108087267. Ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα του αγώνα, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣΜΑ

Ιστοσελίδα αγώνα:
https://agonistiko.gr/index.php/historic-acropolis-rally/historic-acropolis-regularity-2021

Γραφείο Τύπου - Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ)

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα CROSS CAR 2021, μπορεί να «άργησε» να κάνει πρεμιέρα, αφού ο πρώτος επίσημος αγώνας που ήταν προγραμματισμένος ακυρώθηκε, όμως η πρεμιέρα ήταν εντυπωσιακή από πλευράς θεάματος και συναγωνισμού. Δυστυχώς οι συνθήκες και ορισμένες παράμετροι δεν επέτρεψαν στον πίνακα συμμετοχών να είναι γεμάτος, συμπληρώνοντας μόλις 10 οδηγούς σε όλες τις κατηγορίες.

Ο πρώτος γύρος πραγματοποιήθηκε στην πίστα “Dirt Park” στην Χαλανδρίτσα Αχαίας, με την διοργάνωση να αναλαμβάνουν η ΦΙΛΜΠΑ και το ΑΣΜΑ Πάτρας. Συν διοργανωτής ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Αντιπεριφέρεια Περιφερειακής Ενότητας Αχαίας Αθλητισμού – Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, ενώ υποστηρικτής του Αγώνα ήταν ο Δήμος Ερυμάνθου.

Όπως προαναφέραμε ο αγώνας είχε λίγες συμμετοχές με την κατηγορία Cross Car έως 600 να είναι η μοναδική που συμπλήρωσε και θα προσμετρήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Νικητής και κυρίαρχος ήταν ο Πιτσής Ραφαήλ – Δημήτριος, που ξεκίνησε τις εμφανίσεις του με το δεξί στον θεσμό, εντυπωσιάζοντας πραγματικά τους συναθλητές του, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Δεύτερος στο βάθρο ήταν ο Μπράτσος Γιώργος, που άφησε για λίγο το τιμόνι του Peugeot 205 που οδηγεί στην άσφαλτο, για να πάρει μια πρώτη γεύση από χώμα. Το τρίτο σκαλί, γέμισε και παράλληλα ομόρφυνε, η πολύ γρήγορη Μπράτσου Κατερίνα, δείχνοντας πως το χώμα είναι και γυναικεία υπόθεση. Άτυχος στάθηκε ο Γιάννης Σουλάνης που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, αφού εγκατέλειψε μετά από μηχανική βλάβη.

Στην κλάση Cross Car από 601 έως 700 ο Μυλωνάκος Θόδωρος κατάφερε να επικρατήσει του Γεωργιάδη Μιχάλη μετά από μια όμορφη μάχη. Τα πλεονεκτήματα των δύο οδηγών ήταν ένα ένα, αφού ο Μυλωνάκος ήξερε την πίστα, αλλά δεν είχε ποτέ ξανά επαφή με το συγκεκριμένο Cross Car, ενώ η εμπειρία του Γεωργιάδη δεν τον βοήθησε και τόσο, αφού οι γύροι του στην πίστα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.

Ο Χεκιμιάν Ιωάννης ήταν η μοναδική συμμετοχή στην OPEN, γράφοντας όμως τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο ημέρας στην άτυπη γενική.

Στα αυτοκίνητα ο Σταυρόπουλος Δημήτρης ευχαριστήθηκε πραγματικά το Toyota Yaris του, που «πυροβολούσε» μέσα στην πίστα για την κατηγορία έως 1400cc. Ο Παρασκευόπουλος Αναστάσιος στην 1401 έως 1600 πρόσφερε θέαμα με το Citroen SAXO του, ενώ ο Βασίλης Ντέρμας μετά τον δεύτερο γύρο υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη από μικρή μηχανική βλάβη, κάτι που στενοχώρησε τους λίγους τυχερούς που παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Χορηγοί Αγώνα: ΚΑΛΕΝΤΖΩΤΗΣ GROUP, ΚΡΕΑΤΑ ΠΑΝΙΤΣΑΣ, Ανθοπωλείο Η ΤΟΥΛΙΠΑ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ, Αρτοποιεία ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, SUBARU ΜΥΛΩΝΑΚΟΣ και KELEPOYRI.GR
Χορηγοί Επικοινωνίας : 4troxoi, Εφημερίδα Πελοπόννησος, patrasevents.gr και automotopatra.gr

Με τη συμμετοχή 41 αγωνιζόμενων, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πρωταγωνιστώντας σε συναρπαστικές μάχες με φόντο το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του IAME Series Greece 2021!

Και στις τρεις κατηγορίες του αγώνα που έλαβε χώρα στο «Kartodromo» και συνδιοργανώθηκε από τα αθλητικά σωματεία «Artemis Auto Club» και «Α.Λ.Α.», είχαμε συγκλονιστικές μονομαχίες ρόδα με ρόδα αλλά και συνεχείς αλλαγές θέσεων, στο πολυαναμενόμενο ξεκίνημα μίας σεζόν που άρχισε με καθυστέρηση, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19.

Στην κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) είχαμε sold out των διαθέσιμων κινητήρων, καθώς συμμετείχαν 15 αθλητές! Οι 13 εξ αυτών ανήκαν στην Κλάση X30 MINI B (ηλικία 8-10 ετών) και από αυτή προέκυψε και το Top-3! Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον Τελικό ανέβηκε ο Αθανάσιος Ζάχος (#62, Praga Zahos Karting, Praga), με τους Αντώνη Βούρο (#71, Praga Zahos Karting, Praga) και Παναγιώτη Αλεξόπουλο (#99, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) να τον πλαισιώνουν!

Σε ότι αφορά στη βαθμολογία, ο Ζάχος έχει 41 βαθμούς, με τον Βούρο στους 33 ενώ 30 έχει ο Στυλιανός Κολοβός (#38, Kaitatzis Racing, Kart Republic) που είχε πρωτεύσει στα δύο Προκριματικά Σκέλη αλλά τέθηκε εκτός μάχης στον Τελικό.

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη 9 αθλητές, με τον περυσινό επαθλούχο Βασίλη-Γαβριήλ Μιχαηλίδη (#144, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) να βλέπει πρώτος την καρό σημαία σε όλες τις διαδικασίες και να αποκτά βαθμολογικό προβάδισμα έναντι των Ηλία Καλλιακμάνη (#165, Kalliakmanis Athanasios, Formula K) και Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο (#126, Praga Zahos Karting, Praga) που ακολούθησαν.

Τέλος, στην X30 SENIOR (από 14 ετών) είχαμε φοβερές μάχες, με 17 οδηγούς να προσφέρουν άφθονο θέαμα. O Χρήστος Σαγανάς (#231, Σαγανάς Χρήστος, Birelart) ήταν ο νικητής της κατηγορίας, με τον Δημήτρη Βασιλέρη (#221, PRT Motorsport, Sodi) και τον Αλέξανδρο Ντάρσυ (#233, PRT Motorsport, Tony Kart) να συμπληρώνουν το βάθρο!

Σε ότι αφορά στη βαθμολογία, έχουν κατά σειρά 47, 35 και 33 βαθμούς, με ορίζοντα όχι μόνο τον τίτλο αλλά και τα εισιτήρια των Παγκόσμιων Τελικών IAME που θα διεξαχθούν στο Adria International Circuit της Ιταλίας (18-23 Οκτωβρίου).

Στην Κλάση Master (άνω των 30 ετών), πρώτευσε ο Γιώργος Κατσίνης (#319, Κατσίνης Γιώργος Κ., Kart Republic), μπροστά από τους Αλέξανδρο Καψή (#350, KR Μπουριώτης, Kart Republic) και Βασίλειο Τζανουδάκη (#316, KR Μπουριώτης, Kart Republic).

Ο επόμενος γύρος του IAME Series Greece 2021 θα λάβει χώρα στην πίστα Kartmania, στην Πάτρα, στις 27 Ιουνίου! Και είναι τόσο κοντά που η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής σε αυτόν έχει ήδη ανοίξει!