02252020Τρι
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Oι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) διεξήχθησαν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Υπό την παρουσία της δικαστικής αντιπροσώπου κας Μαρίας Γιαννάκου, στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν συνολικά 35 εκπρόσωποι των Σωματείων / μελών της ΟΜΑΕ για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Για το ΔΣ εκλέχτηκαν:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Μάριος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ - START LINE)
Νικόλαος ΠΑΥΛΙΔΗΣ (ΑΟΘ)
Κορίνα ΦΑΤΟΥΡΟΥ (ΣΦΙΚΑ)
Γεώργιος ΠΟΛΥΖΩΗΣ (ΦΙΛΜΠΑ)
Μιχαήλ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΟΛΑΠ)
Χαράλαμπος ΜΠΟΥΡΟΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΛΜΑ ΑΙΓΙΟΥ)
Παναγιώτης ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
Φωτεινή ΨΑΡΡΑΚΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ)
Επαμεινώνδας ΦΑΤΟΥΡΟΣ (ΑΣΗ)
Στυλιανός ΚΑΓΙΑΦΑΣ (ΛΕΣΧΗ 4x4 ΠΑΤΡΑΣ)
Ιωάννης ΜΕΣΗΜΕΡΗΣ (ΑΣΣΟΑΑ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Αντώνιος ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΤΗΣ (ΛΑΒ)
Χρήστος ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ (ΕΛΕΤΑ)
Δημήτριος ΚΑΡΠΑΝΟΣ (ΑΟΠ)
Νικόλαος ΜΑΝΩΛΗΣ (ΑΛΑΛ)
Ευαγγελία ΠΛΟΥΜΗ (ΛΑΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)*

*Μετά από κλήρωση μεταξύ των Νικόλαου ΔΙΑΚΑΚΗ (ΦΙΜΑ) και Ευαγγελίας ΠΛΟΥΜΗ (ΛΑΜΥΤΙΛΗΝΗΣ) που ισοψήφησαν.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Σωκράτης ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
Βάγια ΖΑΧΟΥ
Ευστράτιος ΦΩΤΕΙΝΕΛΛΗΣ

Μετά τις αρχαιρεσίες της 22/2, το νέο ΔΣ της ΟΜΑΕ πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατά τη σημερινή (21/2) συνεδρίαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ αναγνωρίστηκε το δικαίωμα ψήφου των σωματείων, νομιμοποιήθηκε λίστα των Αντιπροσώπων και καταρτίστηκε ο οριστικός κατάλογος των υποψηφίων.

Καταρτίστηκε επίσης ο κατάλογος με τα σωματεία με δικαίωμα λόγου.

Επισυναπτόμενα θα βρείτε (στα παρακάτω links):

1. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ

2. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ

3. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Καλούμε όλα τα Σωματεία να συμμετέχουν προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να γυρίσουμε σελίδα "οδηγώντας στην επόμενη ημέρα" το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό στην Ελλάδα.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Το IAME Series, ο «παγκόσμιος» θεσμός που έκανε ντεμπούτο στην Ελλάδα το 2018, μπαίνει στην τρίτη και πιο συναρπαστική έως τώρα σεζόν διεξαγωγής του. Με περισσότερες κατηγορίες, μεγαλύτερη ευελιξία στη συμμετοχή αγωνιζόμενων, όπως πάντα πλούσια έπαθλα αλλά και τη διεξαγωγή ενός επιπλέον αγώνα που αλλάζει τα δεδομένα!

Ας δούμε όμως αναλυτικά πως διαμορφώνεται η σεζόν για το IAME Series Greece 2020.

ΑΓΩΝΕΣ
- Συνεχίζεται το πετυχημένο μοντέλο του IAME Series Greece με τη διεξαγωγή τριών αγώνων στην Αθήνα και την Πάτρα.
- Φέτος θα υπάρξει επέκταση στη βόρεια Ελλάδα και γενικότερα τα Βαλκάνια, με τη θέσπιση του IAME Balkans Cup! Διοργάνωση που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Ελληνικού karting μετά από χρόνια στην συναρπαστική πίστα των Σερρών.

Αναλυτικά:
Γύρος 1, 8 Μαρτίου, Αθήνα, Kartodromo
Γύρος 2, 10 Μαΐου, Πάτρα, Kartmania
Γύρος 3, 28 Ιουνίου, Αθήνα, Kartodromo
IAME Balkans Cup, 6 Σεπτεμβρίου, Σέρρες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- Συνεχίζεται το πετυχημένο μοντέλο κεντρικής διαχείρισης κινητήρων στην κατηγορία X30 MINI.
- Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη κατηγορία X30 JUNIOR.
- Στη κατηγορία X30 SENIOR επιτρέπεται πλέον η συμμετοχή αθλητών με διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ανάλογους σημαντικούς θεσμούς karting. Ωστόσο, έστω 1 από τα συνολικά 3 διαθέσιμα εισιτήρια για το IAME International Final από τη συγκεκριμένη κατηγορία, θα δοθεί σε αθλητή χωρίς τέτοιες διακρίσεις.
- Η κατηγορία X30 MASTER γίνεται ανεξάρτητη κατηγορία αν υπάρξει ενδιαφέρον από ικανό αριθμό αθλητών.
- Θεσπίζεται νέα κατηγορία για 6τάχυτα καρτ KZ-I!

ΕΠΑΘΛΑ
- Το IAME Series Greece εξακολουθεί να προσφέρει τα πιο πλούσια δώρα στο ελληνικό karting, συνολικής αξίας άνω 25.000 ευρώ!
- Οι πρωταθλητές των κατηγοριών X30 MINI, X30 JUNIOR, X30 SENIOR και KZ-I κερδίζουν από έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα!
- Οι αγωνιζόμενοι που θα ξεχωρίσουν θα κερδίσουν 11 + 3 εισιτήρια για το IAME International Final, με δωρεάν συμμετοχή και δωρεάν ελαστικά για τους πρωταθλητές των κατηγοριών X30 MINI, X30 JUNIOR, X30 SENIOR, X30 MASTER και KZ-I!

Αναλυτικά τα εισιτήρια έχουν ως εξής:
IAME Series Greece
- 3 Mini
- 3 Junior
- 3 Senior
- 1 Master
- 1 KZ-I

IAME Balkans Cup
- 1 Mini
- 1 Junior
- 1 Senior

Παράλληλα, διαθέσιμα για το IAME Series Greece 2020 είναι νέα σλικ ελαστικά Komet, που προσφέρουν καλύτερο κράτημα και μεγαλύτερη σταθερότητα.

Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε πως η ανανεωμένη, επίσημη ιστοσελίδα του IAME Series Greece είναι σε πλήρη λειτουργία και εκεί μπορείτε να βρείτε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το θεσμό.

Τέλος, εκτός από την διαρκή ενημέρωση μέσω social media, διαθέσιμη είναι ξανά μία ακόμα καινοτομία για το χώρο του ελληνικού karting: η επίσημη εφαρμογή «IAME Series Greece».

Για συσκευές Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iameseriesgreece.app 
Για συσκευές iOS:
https://itunes.apple.com/tw/app/iame-series-greece/id1449605100?l=en&mt=8 

[Δελτίο Τύπου]

Η ΕΠ.Α στην συνεδρίαση της 06 Φεβρουαρίου 2020, στο θέμα της επιτρεπόμενης σύστασης ΚΑΥΣΙΜΩΝ στους Ελληνικούς Αγώνες του 2020, εξετάζοντας:

α) Την ανάγκη εναρμονισμού των Ελληνικών Αγώνων Αυτοκινήτου με τους Διεθνείς Ισχύοντες Κανονισμούς (FIA)
β) To γεγονός ότι, εξετάζοντας τον κανονισμό χρήσης καυσίμων προδιαγραφών FIA σε σύγκριση με τον ισχύοντα αντίστοιχο Ελληνικό Τεχνικό Κανονισμό χρήσης καυσίμων, διαπίστωσε την ταύτιση των προδιαγραφών
γ) Την ανάγκη χρησιμοποίησης καυσίμου σε Διεθνείς αγώνες που θα λάβουν χώρα στην Ελληνική Επικράτεια, ίδιων προδιαγραφών με τα οχήματα που θα συμμετάσχουν από την αλλοδαπή,για την αγωνιστική εμπλοκήτων Ελλήνων αγωνιζομένων επί ‘’ ίσοις όροις’’
δ) Την διευκόλυνση των οδηγών του κράτους μας σε περιπτώσεις ενοικίασης αυτοκινήτων από ομάδες του εξωτερικού, σε σχέση με την δυσκολία αλλαγής προγραμμάτων λόγω ‘’σφραγισμένων κινητήρων’’
ε) Την σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής επιτροπής της ΕΠ.Α ΟΜΑΕ,

αποφασίζει:

Την χρησιμοποίηση καυσίμων προδιαγραφών FIA, όπως στο παρατιθέμενο Παράρτημα Άρθρων 9.1 έως και 9.4 του APENDIXJ - 252 του Διεθνούς Κανονισμού, όπως αυτός τέθηκε εν ισχύ ως FIA SPORT – Technical Department – WMSC από τις 04/12/2019 για όλους τους αγώνες αυτοκινήτου, όλων των κατηγοριών, των Προκηρύξεων 2020, με την υποχρέωση προμηθείας αυτών από το Ελληνικό εμπόριο.
Σε κάθε περίπτωση τα χρησιμοποιούμενα καύσιμα θα υπόκεινται στον έλεγχο της ΟΜΑΕ, απαγορευομένης της χρήσεως παρανόμων ουσιών ή προσμίξεων οι οποίες ενδεχομένως ανιχνευθούν σε περιπτώσεις ελέγχων, από τα αρμόδια εργαστήρια με τα οποία η Ομοσπονδία συνεργάζεται.

Για διευκόλυνση των Αγωνιζομένων, παρατίθεται στο παρακάτω link ο κανονισμός FIA και τα αντίστοιχα άρθρα που ισχύουν εφεξής, τα οποία εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος θα μεταφραστούν στην Ελληνική γλώσσα από την Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΑ /ΟΜΑΕ:

ΚΑΥΣΙΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FIA

Τα Πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων, τις Εκθέσεις της Εξελεγκτικής Επιτροπής, τους Διοικητικούς και Οικονομικούς Απολογισμούς και τους Ισολογισμούς της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) για το έτος 2019 μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

2019 - ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (01-11-2019)

2019 - ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2018

2019 - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018