08232019Παρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το 4ο Rally Regularity Σικυωνιών 2019, 3ου φετινού αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Rally, που θα γίνει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στην Κορινθία. Οργανωτής είναι η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκίνητου Κορινθίας με την αρωγή της Scuderia Triskelion και την στήριξη του Δήμου Σικυωνίων.

Την Κυριακή το πρωί, ο Διοικητικός-Τεχνικός έλεγχος (08:00-9:00) θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της αφετηρίας, στο Δημαρχείο του Κιάτου. Στις 10.00 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα και οι συμμετέχοντες θα κάνουν μια νέα όμορφη διαδρομή προς Λίμνη Δόξα, όπου θα ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος.

Από εκεί θα οδεύσουν μέσω Τρικάλων στο Ξυλόκαστρο, όπου θα γίνει φέτος ο Τερματισμός στην όμορφη μαρίνα της πόλης. Το μήκος της διαδρομής του 4ου Rally Regularity Σικυωνιών είναι 142 χλμ., με 8 Regularity Ειδικές Διαδρομές. Ο αγώνας χωρίζεται σε 2 σκέλη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Fax 2741072998.

Για περισσότερος πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Α.Λ.Α. Κορινθίας,www.alak.gr και στο τηλέφωνο 6947814171 Σωτηρόπουλος Γιώργος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, 10:00: Έναρξη εγγραφών
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, 21:00: Λήξη εγγραφών
Κυριακή 8 Σεπτεμβριου:
08:00-9:00: Διοικητικός Έλεγχος & Παραλαβή Υλικού / Τεχνικός Έλεγχος οχημάτων
09:00: Λήξη δηλώσεων συμμετοχής ομάδων
09:30: Ανακοίνωση λίστας εκκινούντων
10:00: Εκκίνηση Δημαρχείο Δήμου Σικυωνίων (Κιάτο)
14:30: Τερματισμός, Μαρίνα Ξυλοκάστρου
15:00: Ανακοίνωση προσωρινής κατάταξης
15:30: Τελετή απονομής (Καφέ- Ρεστοράν MARE Ξυλόκαστρο)

Τα νούμερα συμμετοχής τα έντυπα και το roadbook θα διανεμηθούν στους αγωνιζόμενους κατά τη διάρκεια του διοικητικού ελέγχου.

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Χάρτης: Σκέλος Α

Χάρτης: Σκέλος Β

Η οικογένεια του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού έγινε φτωχότερη με τον πρόωρο χαμό του διακεκριμένου αγωνιζόμενου Θανάση Ασίκη, ο οποίος σε ηλικία 47 ετών, και έπειτα από πολυετή και γενναία μάχη με την επάρατη νόσο, άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019.

Οι αξιοπρόσεκτες οδηγικές ικανότητες του Θανάση Ασίκη ξεχώρισαν από τους πρώτους του αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης, και του χάρισαν αρκετές διακρίσεις στους αγώνες Αναβάσεων και Ταχύτητας τα τελευταία χρόνια. Πέραν αυτών, διακρινόταν και για το σπάνιο ήθος του, εντός όσο και εκτός αυτοκινήτου.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είπαν στο Θανάση Ασίκη -που αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και δυο παιδιά- το τελευταίο «αντίο» τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την απώλεια ενός τόσο σπουδαίου αγωνιζόμενου και ανθρώπου, καθώς και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Θανάση Ασίκη.

[Ευχαριστούμε για την παραχώρηση των φωτογραφιών: Κεντρική φωτογραφία: Photo R Press / Κάτω φωτογραφία: Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α./

Ο Νικόλας Τομπάζης, ο πλέον διακεκριμένος Έλληνας αεροδυναμιστής της Formula 1 και τώρα κεντρικό πρόσωπο στο σχεδιασμό των μελλοντικών κανονισμών του σπορ, μιλά για το μονοθέσιο του 2021 και τις προκλήσεις της νέας μεγάλης αλλαγής κανονισμών της F1.

Καθώς το 2014 υπήρξε για τη Formula 1 το κομβικό σημείο της μεγαλύτερης αλλαγής των τελευταίων δεκαετιών στον τομέα του κινητήρα, με το πέρασμα στην εποχή των υβριδικών μονάδων ισχύος, το 2021 θεωρείται ένα αντίστοιχης σημασίας κομβικό σημείο για την αεροδυναμική - καθώς μελετάται η μερική -και, πλέον, επίσημη - επαναφορά του «ground effect» για να λυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών.

Το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει με την απώλεια της αεροδυναμικής στήριξης που αντιμετωπίζει ένα μονοθέσιο πίσω από τον στροβιλιζόμενο («βρώμικο») αέρα του μπροστινού του - απώλεια που του στερεί σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα να επιχειρήσει την προσπέραση. Η επίλυση αυτού του προβλήματος, τουλάχιστον σε ένα ποσοστό, θεωρείται κρίσιμη για να πετύχει η Formula 1, από το 2021, πιο ‘κλειστό’ συναγωνισμό στην πίστα, περισσότερες μάχες τροχό-με-τροχό, κι έτσι συναρπαστικότερο θέαμα.

Από τη θέση του Επικεφαλής Τεχνικών Θεμάτων Μονοθεσίων (Formula 1, F2, F3 και F4) της FIA που ανέλαβε το Μάρτιο του 2018, ο Νικόλας Τομπάζης είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα αυτής της διεργασίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο στη νέα ενότητα ΟΜΑΕ Features: Ιστορίες πίσω από τους αγώνες, πατώντας ΕΔΩ

Στη Θεσσαλονίκη «μετακομίζει», δύο μήνες μετά το Ηπειρωτικό Ράλλυ, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, για το 52ο Ράλλυ ΔΕΘ που θα διεξαχθεί στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2019 με επίκεντρο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον 4ο φετινό γύρο του Πρωταθλήματος, και παράλληλα τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βόρειας Ελλάδας.

Με μικρές διαφορές σε σχέση με την περσινή σχεδίαση του, που σκοπό έχουν τη διευκόλυνση θεατών, μηχανικών και αγωνιζομένων και την αύξηση της προβολής πληρωμάτων και χορηγών, ο ΑΟΘ και τα στελέχη του προετοιμάζουν έναν συναρπαστικό και, πάνω από όλα, ασφαλή αγώνα που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος αξιόλογων συμμετοχών.

Ο τεχνικός έλεγχος θα διεξαχθεί στη νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. από τις 14:00 έως τις 18:00 από όπου θα δοθεί και η εκκίνηση του αγώνα στις 20:30. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα κινηθούν προς την πλατεία Αριστοτέλους όπου θα διανυκτερεύσουν το βράδυ του Σαββάτου.

Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα αφήσει το πλακόστρωτο της πλατείας στις 7:50 το πρωί της Κυριακής όπου περίπου 1 ώρα και 25 λεπτά μετά θα ξεκινήσει το καθαρά αγωνιστικό σκέλος του αγώνα με την πρώτη ειδική διαδρομή «Γαλάτιστα-Πετροκέρασα» μήκους 9,81 χιλιομέτρων να ξεκινά στις 9:16.

Το servicepark του αγώνα θα βρίσκεται έξω από το χωριό Γαλάτιστα με τα αυτοκίνητα να επιστρέφουν εκεί αμέσως μετά από το κάθε loop των ειδικών διαδρομών. Μετά τις 5 ειδικές διαδρομές τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στη νότα πύλη της Δ.Ε.Θ. όπου το πρώτο αγωνιστικό αναμένεται να δει την σημαία του τερματισμού στις 16:39

Ο Όμιλος θα ήθελε να ευχαριστήσει για την στήριξη τους:
• Τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Θέρμης, Πολυγύρου και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους και των τμημάτων του οδικού δικτύου των ειδικών διαδρομών.
• Τη Δ.Ε.Θ. για την έμπρακτη και διαχρονική της στήριξη όλων των αγώνων και των λοιπών δραστηριοτήτων του ομίλου.
• Τους χορηγούς του αγώνα χωρίς τους οποίους η τέλεση του αγώνα δε θα ήταν δυνατή
• Όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που βοηθούν την προβολή και κάλυψη του αγώνα
• Όλες τις κατά τόπους διευθύνσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής που διασφαλίζουν την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα

Ετοιμάσου να είσαι και εσύ μέσα στις συναρπαστικές εικόνες που θα γεμίσουν την 52η σελίδα του αγώνα!

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν στις 12 Αυγούστου μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της ΟΜΑΕ (www.e-omae-epa.gr).

Το καλοκαίρι τελειώνει, οι διακοπές για τους περισσότερους ολοκληρώνονται και το Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων ξεκινά και πάλι. Μετά από διακοπή 3 μηνών, «επιστροφή στα bucket» για τους αγωνιζόμενους στο «βουνό των Κενταύρων», το Πήλιο, για την ιστορική Ανάβαση Πορταριάς, 5ο γύρο του φετινού θεσμού.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, στα πλαίσια του αγωνιστικού προγράμματος της για το 2019 διοργανώνει το διήμερο 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2019, την 39η Ανάβαση Πορταριάς «Δημήτρης Γαρουφαλιάς», 5ο αγώνα του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, που θα διεξαχθεί στη γνωστή διαδρομή των 3.1 km, σε τμήμα της Ε.Ο. Βόλου-Πορταριάς από τη διασταύρωση Σταγιατών έως την είσοδο του ομώνυμου χωριού του Πηλίου.

Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης Ανάβασης είναι το πλήθος κόσμου που συγκεντρώνεται κάθε χρόνο για να την παρακολουθήσει, σε συνδυασμό με την υπέροχη τοποθεσία που συνδυάζεται με μία εξαιρετική εκδρομή.

Η φετινή έκδοση του αγώνα είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομα του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της ευρύτερης περιοχής του Βόλου ο οποίος έφυγε τον περασμένο Μάρτιο αναπάντεχα από κοντά μας, τον Δημήτρη Γαρουφαλιά. Η 39η Ανάβαση Πορταριάς «Δημήτρης Γαρουφαλιάς» θα γίνει φέτος χωρίς τον Δημήτρη, αλλά με τη μνήμη του ισχυρή και την παρακαταθήκη του σημαντικό κεφάλαιο για τα στελέχη και τους φίλους της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου.

Την οργάνωση του αγώνα για άλλη μια χρονιά έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου (Λ.Α.Βόλου) με την έμπρακτη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Μέγας Χορηγός του αγώνα η εταιρεία FITTO, επίσημος διανομέας της γερμανικής εταιρείας PÄX Food AG για αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, 08:00 – 11:00 θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο του Ξενοδοχείου Xenia Palace στην Πορταριά και εν συνεχεία στις 12:00 θα ξεκινήσει η διαδικασία των επίσημων χρονομετρημένων δοκιμών η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 3 σκέλη.

Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 10.00.

Ο δρόμος το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου θα κλείσει στις 11:00 από την διασταύρωση Άλλης Μεριάς έως και το πέρας των δοκιμών (περίπου στις 18:00) και για την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 το πρωί έως και το πέρας του αγώνα (περίπου στις 14:00).

Εναλλακτική διαδρομή προς τα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου, μέσω Κουκουράβας – Μακρυνίτσας – Πορταριάς ή μέσω Αγριάς – Δράκειας – Χανίων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) από την Δευτέρα 19 Αυγούστου και λήγουν την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 24.00.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα αυτοκίνητα όλων των Ομάδων (Ν,Α,Ε, Formula Saloon, Ιστορικά) που προσμετρούν στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Το πρόγραμμα της 39ης Ανάβασης Πορταριάς «Δημήτρης Γαρουφαλιάς» έχει ως εξής:
Έναρξη Εγγραφών Συμμετοχής: Δευτέρα 19.08.2019
Λήξη Εγγραφών Συμμετοχής: Παρασκευή 30.08.2019 (ώρα 24.00)
Διανομή Εντύπων και αριθμών Συμμετοχής: Σάββατο 07.09.2019 (ώρα 08.00 – 11.00)
Διοικητικός & Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 07.09.2019 (ώρα 08.00 – 11.00)
Δημοσίευση Πίνακα Εκκινούντων: Σάββατο 07.09.2019 (ώρα 11.15)
Κλείσιμο Δρόμου: Σάββατο 07.09.2019 (ώρα 11.00)
Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων: Σάββατο 07.09.2019 (ώρα 11.30)
Έναρξη Χρονομετρημένων Δοκιμών: Σάββατο 07.09.2019 (ώρα 12.00)
Κλείσιμο Δρόμου: Κυριακή 08.09.2019 (ώρα 09.00)
Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 08.09.2019 (ώρα 10.00)
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 08.09.2019 (μετά τη λήξη του 2ου σκέλους)
Δημοσίευση Αποτελεσμάτων: Κυριακή 08.09.2019 (ώρα 14.30), στο χώρο της γραμματείας
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 08.09.2019 (ώρα 15.00), Πλατεία Πορταριάς

Η Γραμματεία του αγώνα και το Γραφείο Τύπου του αγώνα θα λειτουργεί:
i) Μέχρι την Παρασκευή 06.09.2019, στα γραφεία της Λ.Α.Βόλου, Θησέως 27α , τηλ.24210-55339
ii) Το Σάββατο 07.09.2019 & την Κυριακή 08.09.2019, στην εκκίνηση του αγώνα, ενώ μετά το τέλος του αγώνα θα φιλοξενηθεί στο Portaria Hotel & Spa.
Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945853310 (Α.Σταφυλοπάτης )& 6983601734 (Γ.Μπέτας)
Πληροφορίες για όλα τα τελευταία νέα της Ανάβασης Πορταριάς, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της λέσχης καθώς και από τα social media, στις σελίδες
i) της λέσχης (ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΟΛΟΥ) και
ii) της σελίδας του αγώνα (Ανάβαση Πορταριάς)
Ιστοσελίδα αγώνα: http://www.lavolos.gr  Facebook: http://www.facebook.com/AnavasiPortarias 

Καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές, ραντεβού στην Πορταριά!

ΔΙΑΔΡΟΜΗ