10222020Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Η Ανάβαση Διονύσου, παρότι συγκέντρωσε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον πολλών αγωνιζομένων, δεν θα πραγματοποιηθεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία.

Τα ειδικά περιοριστικά μέτραπου ισχύουν στην Αττική, με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού,δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή της Ανάβασης Διονύσου, η οποίαείχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου. Ο αγώνας, που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων & Ιστορικών και στο ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία εφόσον αποφασιστεί από την Επιτροπή Αγώνων της ΟΜΑΕ.

Το σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. είχε προχωρήσει στο σχεδιασμό ενός περιφραγμένου, ελεγχόμενου χώρου για τα pits της Ανάβασης, έτσι ώστε να εισέρχονται σε αυτόν μόνο οι συμμετέχοντες, οι μηχανικοί και τα στελέχη του αγώνα, διατηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους και εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα ιχνηλάτησηςτυχόν κρουσμάτων.

Όμως η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τη διεξαγωγή του αγώνα:
«Σύμφωνα με τις Οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ για τις περιοχές με ειδικά περιοριστικά μέτρα (21/09/2020) για όσο διάστημα μια περιοχή βρίσκεται στο Επίπεδο 3: Αυξημένης Επιτήρησης (όπως η Αττική, όπου το όριο συνάθροισης είναι τα 9 άτομα), δεν επιτρέπονται οι εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων αγωνιστικές δραστηριότητες».

Με τα νέα περιστατικά των τελευταίων ημερών να μην αφήνουν ελπίδες για περιορισμό της πανδημίας σε σημείο που να θέσει την Περιφέρεια Αττικής εκτός κινδύνου, η Ανάβαση Διονύσου δεν μπορεί παρά να αναβληθεί. Πλέον, αναμένουμε την απόφαση της Επιτροπής Αγώνων για τον καθορισμό νέας ημερομηνίας, με την ευχή να είμαστε όλοι υγιείς και να ξαναβρεθούμε στην αγαπημένη μας διαδρομή.

[Δελτίο Τύπου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.]

Σε μια τελετή προσαρμοσμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του covid-19, απονεμήθηκαν τα φετινά Sports Marketing Awards, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Τα βραβεία του Ελληνικού Αθλητικού Μάρκετινκ, που διοργανώνονται για τέταρτη χρονιά, έχουν στόχο να συγκεντρώσουν, να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις βέλτιστες πρακτικές, αλλά και τις καινοτόμες ιδέες που υλοποιήθηκαν για χάρη του ελληνικού αθλητισμού και απονέμονται στις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, ομάδες, σωματεία και στελέχη του αθλητικού Μάρκετινκ που διακρίθηκαν το 2019 στον συγκεκριμένο τομέα. Μεταξύ των διακρίσεων, τα EKO Racing Dirt Games κατέκτησαν το βραβείο “GOLD” στην κατηγορία Motorsports.

Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του θεσμού οι Κωνσταντίνος Σταύρου και Παύλος Αθανασούλας και εκ μέρους της ΕΚΟ, χορηγού ονόματος του θεσμού, η κ. Χριστίνα Βουρνά.

Η διάκριση αυτή αποτελεί μια τεράστια επιβράβευση της προσπάθειας που έχουν καταβάλει οι συντελεστές των EKO Racing Dirt Games για την προβολή και προώθηση του θεσμού, και ταυτόχρονα μια σημαντική εξέλιξη για τον ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, καθώς είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται θεσμός των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου στα εν λόγω βραβεία.

Το βραβείο αυτό ανήκει εξίσου σε όλους όσοι έχουν συμβάλει στην επιτυχή εξέλιξη των EKO Racing Dirt Games, από τον πρώτο αγώνα, στη Χαλκίδα το 2016, έως σήμερα. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΚΟ, που εμπιστεύθηκε να δώσει το όνομα της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών στην Ελλάδα στο θεσμό, όπως και για την ανανέωση της υποστήριξης της χορηγίας και για το 2020, μιας χρονιάς με τεράστιες δυσκολίες για όλους.

Οι ευχαριστίες μας πηγαίνουν σε όλους τους χορηγούς της σεζόν 2019: Citroen Hellas, Red Bull, Garmin Greece και Racecraft ενώ ιδιαίτερα ευχαριστούμε το περιοδικό 4Τροχοί και την Cosmote TV που συμβάλουν καθοριστικά στην προβολή του θεσμού.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους αγωνιζόμενους και τις ομάδες που στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό με τη συμμετοχή τους, την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, τα σωματεία, τα στελέχη και τους κριτές που φροντίζουν για την ασφαλή διοργάνωση των αγώνων, όπως φυσικά τους θεατές και φίλους του θεσμού, που τόσο πολύ έχουν λείψει φέτος από τις κερκίδες.

 

Όμορφο, «ασφάλτινο» συναγωνισμό σε Ειδικές Διαδρομές και πίστα υπόσχεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, 24-25 Οκτωβρίου, με το 38ο Ράλλυ Κένταυρος που επιστρέφει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου μετά από 3 χρόνια, καθώς και με τον 5ο φετινό γύρο του Πρωταθλήματος Drift στο Λουτράκι.

Παράλληλα, πάντως, υπάρχει και μια «χωμάτινη» μη πρωταθληματική δοκιμασία, το 12ο Trail Ride & Experience Trophy, ένας εκτός δρόμου αγώνας ακριβείας (regularity) που θα διεξαχθεί στην περιοχή του Ναυπλίου και μπορούν να συμμετάσχουν οι πάντες μόνο με το δίπλωμά οδήγησης.

Για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο, θυμίζουμε, στο πλαίσιο της πρόληψης για τη διάδοση του Covid19, απαγορεύεται ρητά η προσέλευση θεατών σε κάθε είδους αγωνιστική δραστηριότητα, καθώς όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν με βάση τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Π.Π. ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ / 4ος ΓΥΡΟΣ / 38ο Ράλλυ Κένταυρος
Μετά την τριετή του απουσία, η επιστροφή του Ράλλυ Κένταυρος, του αγώνα στο πανέμορφο Πήλιο, είναι μια σημαντική στιγμή για το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου. Πρόκειται για την 38η έκδοση του ιστορικού αγώνα, που διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου (Λ.Α.Β.), από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει η συγκλονιστική Ειδική Διαδρομή «Καράβωμα».

Το Service Park του αγώνα θα βρίσκεται στο Parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Αγριόλευκες, δύο χιλιόμετρα μετά τα Χάνια. Η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου 24/10 από το Πανθεσσαλικό Στάδιο και αμέσως τα πληρώματα θα ανηφορίσουν προς το Πήλιο για τη διεξαγωγή της πρώτης Ειδικής, στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων της «Ανάβασης Πορταριάς», σε νυχτερινές συνθήκες!

Η επόμενη μέρα, Κυριακή 25/10, επιφυλάσσει δύο επαναλήψεις καθεμιάς εκ των δύο ΕΔ, «Καράβωμα» (16,9 km) και «Κισσός» (9,0 km). Ο αγώνας θα τελειώσει με την Powerstage στη γνωστή «Αλυκόπετρα» (10,9 km), αλλά φέτος με κατηφορική φορά, προς Πορταριά! Ο τερματισμός του αγώνα και η απονομή θα διεξαχθούν το ίδιο μεσημέρι, στο Ξενοδοχείο Xenia Portaria.

Π.Π. DRIFT / 5ος ΓΥΡΟΣ / Λουτράκι
Στη Σχολή Μηχανικού του Λουτρακίου, σε μια τεχνικά εντυπωσιακή ανασχεδιασμένη διαδρομή, θα χτυπά η «καρδιά» του Drift αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο 5ος φετινός αγώνας του Πρωταθλήματος είναι καθοριστικός για την έκβαση των τίτλων τόσο της Κατηγορίας Pro, όσο και του Κυπέλλου Street Legal. Στις δύο κατηγορίες θα αγωνιστούν συνολικά 42 συμμετέχοντες.

Μετά τον τεχνικό και διοικητικό έλεγχο το πρωί του Σαββάτου 24/10, στις 11:00 π.μ. θα ξεκινήσουν τα Ελεύθερα Περάσματα, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 17:30. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 25/10, τα Ελεύθερα Περάσματα θα ξεκινήσουν στις 11:30 π.μ., και από τις 12:30 και έπειτα θα αρχίσει η αγωνιστική δραστηριότητα. Το απόγευμα, μετά το τέλος των μαχών, θα γίνει η απονομή στο χώρο της πίστας.

12ο TRAIL RIDE & EXPERIENCE TROPHY
Ο αγώνας 4x4 που διοργανώνει το Σωματείο Α.Λ.Μ.Α. 4Χ4 Ναυπλίου θα διεξαχθεί την Κυριακή 25/10 σε διαδρομή 110 χιλιομέτρων περιμετρικά της πόλης του Ναυπλίου. Μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε διαθέτει δίπλωμα οδήγησης και τετρακίνητο όχημα χωρίς καμία ανάγκη μετατροπή, καθώς η μέση ταχύτητα δεν θα ξεπερνά τα 33 km/h. Τόσο η εκκίνηση όσο και ο τερματισμός θα γίνουν στο Ναύπλιο, στις 10:30 το πρωί και στις 15:30 αντίστοιχα.

 

Στις 24 – 25 Οκτωβρίου, στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου θα διεξαχθεί ο 5ο γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, με 42 "μονομάχους" να θέλουν να κατακτήσουν την νίκη σε μια ριζικά ανανεωμένη διαδρομή που θα προσφέρει πλούσιο θέαμα και έντονο συναγωνισμό!

Στην κατηγορία PRO, αυτή των διπλών περασμάτων, μετά τις έντονες μάχες που μας πρόσφεραν στην Χίο, οι 11 οδηγοί που θα λάβουν μέρος θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να "γευτούν" την χαρά της νίκης. Ο πρωτοπόρος Γεώργιος Λαγός BMW E36, θα έχει το δυσκολότερο έργο από όλους τους αθλητές καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί μια κατάσταση στην οποία δεν έχει ξαναβρεθεί, καθώς με ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής έναν αγώνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Πίσω του θα υπάρξει έντονος συναγωνισμός με τους Γεώργιο Παπαγεωργίου BMW E36, Ηρακλή Λεοντή Nissan 200SX, Μανώλη Νταή Nissan 200SX, Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο BMW E36, να θέλουν να αναστρέψουν την παρούσα κατάσταση και να μπουν και αυτοί στο κυνήγι του τίτλου. Εκτός όμως από τους οδηγούς που παλεύουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, υπάρχουν στις συμμετοχές αθλητές που μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να σημειώσουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Την σκυτάλη θα πάρει η πολυπληθής κατηγορία Street Legal, αυτή των μονών περασμάτων με 31 συμμετοχές. Ο φετινός πρωταγωνιστής της κατηγορίας Παναγιώτης Ράπτης Nissan 200SX, μετά την επιτυχία του στην Χίο, έχει και πάλι ως στόχο να είναι στην πρώτη τριάδα. Για την διεκδίκηση της νίκης αλλά και ενός θετικού αποτελέσματος θα παλέψουν όλοι οι οδηγοί καθώς η ανανεωμένη διαδρομή του αγώνα θα προσφέρει πολλές μάχες και μπορεί να δούμε αλλαγές στην γενική κατάταξη. Οι Αθανάσιος Παχής BMW E36, Ευγενίδης Ιωάννης Βερνίκος Nissan 350Z, Μιχάλης Κλωνάρης BMW E30, Κωνσταντίνος Τσιάκας Opel Ascona, αλλά και οι υπόλοιποι "μονομάχοι" της Street Legal, αναμένεται να δώσουν ένα μοναδικό θέαμα στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου.

Το πολύ όμορφο αυτό αθλητικό γεγονός θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, μέσα από το κανάλι του Sportal-TV, επιπρόσθετα η Οργανωτική Επιτροπή στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στηρίζει το Drift, δίνοντας ως έξτρα δώρο τρεις δωρεάν συμμετοχές (παράβολο σωματείου) για οποιονδήποτε αγώνα του Σωματείου το 2021. Οι δύο αφορούν τους νικητές της κατηγορίας PRO και της Street Legal και η τρίτη θα κληρωθεί από όλες τις συμμετοχές.

5ος Γύρος Πανελλήνιου Πρωταθλήματος DRIFT - Πρόγραμμα
Διοικητικός & Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ώρα 09:00-10:30, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρα 08:30-09:30, Σχολή Μηχανικού
Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων: Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ώρα 10:30, Σχολή Μηχανικού
Ελεύθερα Περάσματα: Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ώρα 11:00-17:30, Σχολή Μηχανικού
Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων: Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρα 10:00-11:00, Σχολή Μηχανικού
Ελεύθερα Περάσματα: Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρα 11:30-12:30, Σχολή Μηχανικού
Βαθμολογημένα Περάσματα: Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρα 12:30-14:30, Σχολή Μηχανικού
Μάχες Μονών και Διπλών Περασμάτων PRO - SL: Κυριακή 25 Οκτωβρίου , Μετά τα βαθμολογημένα, Σχολή Μηχανικού
Απονομή: Κυριακή 25 Οκτωβρίου, Μετά το τέλος των Μαχών, Σχολή Μηχανικού

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί:
Α) μέχρι την Παρασκευή 23/10 στα γραφεία της START LINE, Φιλαδελφείας 7 και Κων/πόλεως, Ν. Σμύρνη
Β) το Σάββατο 24/10 την Κυριακή 25/10 στο χώρο του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6908.805068

Η Ανάβαση Πλατάνι-Πιτίτσα θα διεξαχθεί στις 19-20 Δεκεμβρίου 2020, έπειτα από απόφαση της ΕΠ.Α. και την έγκριση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

Ο αγώνας της Αχαΐας ήταν προγραμματισμένος για τις 17-18 Οκτωβρίου, όμως στις παραμονές της διεξαγωγής του ανεβλήθη λόγω των έκτακτων μέτρων υγειονομικού πρωτοκόλλου επιπέδου 3 για την αντιμετώπιση του Covid19.

Κατά συνέπεια, ο αγώνας που διοργανώνει το Σωματείο ΑΟΠ θα αποτελέσει τον 6ο, και τελευταίο, γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2020.