12092021Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Η ΕΠΑ και η Επιτροπή Ράλλυ της ΟΜΑΕ προσκαλούν τους αγωνιζόμενους που συμμετέχουν στις κατηγορίες των Ιστορικών αυτοκινήτων στους αγώνες Ράλλυ, σε συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, και ώρα 17:30.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση και η συζήτηση μεταξύ της ΕΠΑ και των αθλητών για θέματα που αφορούν στην αγωνιστική περίοδο του 2022 - και επικεντρώνονται στην κατηγορία των Ιστορικών αυτοκινήτων.

Στη συνάντηση θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19. Για το σκοπό αυτό, παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν εκ των προτέρων της πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη συνάντηση, αποστέλλοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Υπενθυμίζουμε ότι τα γραφεία της ΟΜΑΕ, όπου θα λάβει χώρα η συνάντηση, βρίσκονται στο Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) στο Μαρούσι (Λ. Σπύρου Λούη 1, είσοδος ΣΤ’, επίπεδο Α').

Η Επιτροπή Αγώνων ανακοινώνει τα προγράμματα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Επάθλων αυτοκινήτου για τη νέα αγωνιστική χρονιά του 2022.

Σημειώνεται ότι το 58ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2022 θα αποτελείται από 4 αγώνες σε ασφάλτινη και 4 σε χωμάτινη επιφάνεια. Οι αγώνες στις δύο διαφορετικές επιφάνειες θα αναδείξουν και ξεχωριστά και τους πρωταθλητές Ράλλυ Χώματος και Ασφάλτου για τη νέα χρονιά.

Οι λεπτομέρειες διεξαγωγής των αγώνων, όπως η προσμέτρηση του καθενός και οι Κλάσεις και οι Κατηγορίες στους διάφορους θεσμούς, θα ανακοινωθούν μέσω της Προκήρυξης και των Γενικών Κανονισμών. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν, επίσης, και τα προγράμματα των αγώνων Karting, Crosscar και 4x4.

Αναλυτικά, οι αγώνες και οι ημερομηνίες τους για κάθε θεσμό είναι οι παρακάτω:

58ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ
2-3 Απριλίου - Ολυμπιακό Ράλλυ
16-17 Απριλίου - Ράλλυ Αχαιός
21-22 Μαΐου - Ράλλυ Κορίνθου
18-19 Ιουνίου - Ράλλυ Φθιώτιδος
2-3 Ιουλίου - Ράλλυ Ευβοιωτικό
17-18 Σεπτεμβρίου - Ράλλυ ΔΕΘ
8-9 Οκτωβρίου - Ράλλυ Κρήτης
22-23 Οκτωβρίου - Ράλλυ Φθινοπώρου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ ΧΩΜΑΤΟΣ
2-3 Απριλίου - Ολυμπιακό Ράλλυ
21-22 Μαΐου - Ράλλυ Κορίνθου
18-19 Ιουνίου - Ράλλυ Φθιώτιδος
22-23 Οκτωβρίου - Ράλλυ Φθινοπώρου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ
16-17 Απριλίου - Ράλλυ Αχαιός
2-3 Ιουλίου - Ράλλυ Ευβοιωτικό
17-18 Σεπτεμβρίου - Ράλλυ ΔΕΘ
8-9 Οκτωβρίου - Ράλλυ Κρήτης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
5-6 Μαρτίου - Ράλλυ Αττικό
26-27 Μαρτίου - Ράλλυ Λιβαδειάς
4-5 Ιουνίου - Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις
2-3 Ιουλίου - Ράλλυ Ευβοιωτικό
5-6 Νοεμβρίου - Athens Rally Sprint*
19-20 Νοεμβρίου - Ράλλυ Βοιωτίας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΑΛΛΥ ΧΩΜΑΤΟΣ
26-27 Φεβρουαρίου - Ράλλυ Start Line
26-27 Μαρτίου - Ράλλυ Λιβαδειάς
7-8 Μαΐου - Ράλλυ Θερμαϊκού
1-2 Οκτωβρίου - Ράλλυ Αμαλλιάδας
19-20 Νοεμβρίου - Ράλλυ Βοιωτίας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
26-27 Μαρτίου - Ράλλυ Βέροιας
14-15 Μαΐου - Ράλλυ Κένταυρος
9-10 Ιουλίου - Ράλλυ Ηπειρωτικό
15-16 Οκτωβρίου - Ράλλυ Αλμυρός

ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
5-6 Μαρτίου - Ράλλυ Αττικό
2-3 Απριλίου - Ράλλυ Σπριντ Μπράλου
15-16 Οκτωβρίου - Ράλλυ Αλμυρός
5-6 Νοεμβρίου - Athens Rally Sprint*
3-4 Δεκεμβρίου - Ράλλυ Παλάδιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ (& HTTC)
19-20 Μαρτίου - Τρίπολη
11-12 Ιουνίου - Μέγαρα
1-2 Οκτωβρίου - Μέγαρα
10-11 Δεκεμβρίου - Μέγαρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ & ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ
9-10 Απριλίου - Ανάβαση Ομαλού*
7-8 Μαΐου - Ανάβαση Ριτσώνας
28-29 Μαΐου - Ανάβαση Κύμης
25-26 Ιουνίου - Ανάβαση Αχλαδόκαμπου
24-25 Σεπτεμβρίου - Ανάβαση Πορταριάς
29-30 Οκτωβρίου - Ανάβαση Αττικής
26-27 Νοεμβρίου - Ανάβαση Πιτίτσας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
2-3 Απριλίου - Ανάβαση Βελβεντού
11-12 Ιουνίου - Ανάβαση Νιγρίτας
2-3 Ιουλίου - Ανάβαση Παλαιάς Καβάλας
1-2 Οκτωβρίου - Ανάβαση Κορύλοβου
22-23 Οκτωβρίου - Ανάβαση Βλάστης
19-20 Νοεμβρίου - Ανάβαση Ελασσόνας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
5-6 Μαρτίου - Ανάβαση Τσακώνας
26-27 Μαρτίου - Ανάβαση Αιγείρας
21-22 Μαΐου - Ανάβαση Ζακύνθου
23-24 Ιουλίου - Ανάβαση Δημητσάνας
15-16 Οκτωβρίου - Ανάβαση Καρύστου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
9-10 Απριλίου - Ανάβαση Ομαλού*
14-15 Μαΐου - Ανάβαση Γωνιών
9-10 Ιουλίου - Ανάβαση Βραχασίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ REGULARITY RALLY
19-29 Μαρτίου - ΑΣΜΑ
7-8 Μαΐου - ΑΛΜΑ 4x4
4-5 Ιουνίου - Ιστορικό Ακρόπολις
24-25 Σεπτεμβρίου - Σικυωνιών
15-16 Οκτωβρίου - Αττικό
26-27 Νοεμβρίου - Μόντε Βοστίτσα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
12-13 Μαρτίου - Σέρρες
2-3 Απριλίου - Ξάνθη
14-15 Μαΐου - Αλεξανδρούπολη
4-5 Ιουνίου - Δράμα
25-26 Ιουνίου - Πτολεμαΐδα
24-25 Σεπτεμβρίου - Κιλκίς
15-16 Οκτωβρίου - Βελβεντό
19-20 Νοεμβρίου - Θεσσαλονίκη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DRIFT
12-13 Μαρτίου - Τρίπολη
9-10 Απριλίου - Μαραθώνας
14-15 Μαΐου - Σέρρες (μονο drift 1)
25-26 Ιουνίου - Λουτράκι
17-18 Σεπτεμβρίου - Ζάκυνθος
22-23 Οκτωβρίου - Μαραθώνας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DRAG RACING
16-17 Απριλίου - Σέρρες
14-15 Μαΐου - Αγρίνιο
11-12 Ιουνίου - Σέρρες
3-4 Σεπτεμβρίου - Αγρίνιο
1-2 Οκτωβρίου - Σέρρες
29-30 Οκτωβρίου - Αγρίνιο

*Αναμένεται η τελική τους επικύρωση.

Μετά την Κρήτη, με ιδιαίτερη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή ολοκληρώθηκε και το Σεμινάριο Νέων Κριτών στο Βελβεντό Κοζάνης - όπου συμμετείχαν ενθουσιώδεις νεοι, και μεγαλύτεροι, λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Απαράμιλλη ήταν η φιλοξενία του Σωματείου ΣΜΑΒ, που είχε αναλάβει και τη συνδιοργάνωση. Υποψήφιοι Κριτές από την Κέρκυρα, την Ξάνθη, την Κοζάνη, την Αθηνα και φυσικά το Βελβεντό ενημερώθηκαν και εξετάστηκαν, θεωρητικά και πρακτικά, με αντικείμενο τους κανονισμούς και τις πρακτικές των αγώνων αυτοκινήτου.

Με το Σεμινάριο στο Βελβεντό ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ για το 2021 - και ήδη προγραμματίζονται οι ενέργειες για το 2022!

ΕΠΕΚΕΠ/ΕΠΑ

Με νικητές τους Γιάννη Παπαδημητρίου-Νικόλαο Πετρόπουλο έπεσε η αυλαία του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ στον Πύργο. Σε ένα «επεισοδιακό», όπως αποδείχτηκε Ολυμπιακό Ράλλυ, με αρκετά πληρώματα να τίθενται εκτός μάχης από νωρίς, το δίδυμο του Skoda Fabia Rally2 Evo ήταν ταχύτερο σε όλες τις ειδικές διαδρομές και πέτυχε την τέταρτη νίκη του στη 42χρονη ιστορία του αγώνα.

Ενός αγώνα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από το αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), την Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), τον Δήμο Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Θεσμική υποστήριξη παρείχαν η ΔΗΚΕ Πύργου, το Λιμενικό Ταμείο Πύργου, το Επιμελητήριο Ηλείας και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου Ερμής.

Οι Παπαδημητρίου-Πετρόπουλος τέθηκαν επικεφαλής από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή του αγώνα, βλέποντας τους φετινούς Πρωταθλητές Ελλάδος, Αλέξανδρο Τσουλόφτα-Στέλιο Ηλία να εγκαταλείπουν νωρίς την προσπάθειά τους. Οι Κύπριοι, οδηγώντας ένα Volkswagen Polo R5 βρέθηκαν εκτός δρόμου μόλις λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό της Αλφειούσας Ι, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το απόλυτο νικών στο φετινό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι θριαμβευτές του αγώνα είχαν και αυτοί «αναίμακτη» έξοδο στο πρωινό loop ειδικών, κατάφεραν όμως να συνεχίσουν χωρίς να «λαβώσουν» το Fabia. Άλλο ένα φαβορί για επικράτηση, οι Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου είχαν και αυτοί «τη στιγμή τους» στη δεύτερη διαδρομή του Ολυμπιακού Ράλλυ, μένοντας εκτός μάχης από νωρίς. Το δίδυμο είχε έξοδο στον Λάλα Ι, πληγώνοντας με αυτό τον τρόπο το Skoda Fabia Rally2 Evo και ολοκληρώνοντας με άδοξο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα.

Δεν μας είχαν συνηθίσει σε λάθη φέτος οι Ιορδάνης Σερδερίδης-Frederic Miclotte (Skoda Fabia Rally2 Evo), οι οποίοι ήταν άλλο ένα «θύμα» του Ολυμπιακού Ράλλυ. Ένα οδηγικό λάθος είχε ως αποτέλεσμα ένα σπασμένο ψαλίδι στη δεύτερη διαδρομή, γεγονός που τους έθεσε εκτός αγώνα.

Παρά τη μικρότερη εμπλοκή τους στα ράλλυ, οι Γιάννης Μπαντούνας-Κωνσταντίνος Σούκουλης τερμάτισαν δικαίως στη δεύτερη θέση του αγώνα. Οι 3-φορές νικητές του Ολυμπιακού Ράλλυ, οδηγώντας ένα Mitsubishi Lancer Evo VI, αυτοκίνητο παλαιότερης γενιάς σε σχέση με τους θριαμβευτές, ήταν ταχύτατοι στις διαδρομές της Ηλείας, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η έκπληξη του αγώνα ακούει στο όνομα Επαμεινώνδας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης! Τι κι αν είχαν στα χέρια τους ένα δικίνητο Ford Fiesta Rally4! Το δίδυμο ήταν ταχύτατο, αλάνθαστο και κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση γενικής, εμπρός από ισχυρότερα αυτοκίνητα! Παράλληλα, ήταν ταχύτερο και στην F2, πανηγυρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο στην κατηγορία! Ένα στραβωμένο ημίμπαρο στο Mitsubishi Lancer Evo IX δεν επέτρεψε στους Κωνσταντίνο Τζέμο-Ηλία Παναγιωτούνη να γευτούν τη χαρά του βάθρου! Το πλήρωμα τραυμάτισε το Lancer στον τελευταίο Λάλα, καταφέρνοντας όμως να επικρατήσει στην Ομάδα Ν!

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Αναστάσιος Παπαδόπουλος-Ανδρέας Βασιλόπουλος με Subaru Impreza N12! Στο μόλις όγδοο ράλλυ της καριέρας του και στο πρώτο με τετρακίνητο αυτοκίνητο, ο 30χρονος οδηγός τερμάτισε στην πέμπτη θέση γενικής και στη δεύτερη της Ν, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Την τριάδα στην Ομάδα Ν συμπλήρωσαν οι Ηλίας Τσετσώνης-Χρήστος Κουζιώνης με Subaru Impreza N12, με τον οδηγό να ανεβάζει ρυθμό ειδική με ειδική, μόλις στη δεύτερη επαφή του με τετρακίνητο αυτοκίνητο. Το πλήρωμα τερμάτισε στην έβδομη θέση γενικής.

Μια θέση πιο πάνω τερμάτισαν οι “Backo”-“Άρης Ιαβέρης” με Ford Fiesta R2! Ο Θεσσαλονικιός οδηγός έδειξε εμφανή σημάδια βελτίωσης στον Πύργο και ανταμείφθηκε με τη δεύτερη θέση στην F2, ίσως στην τελευταία του εμφάνιση με το παλαιότερης γενιάς Ford Fiesta. Το βάθρο στην F2 συμπλήρωσαν οι τοπικοί Θοδωρής και Παναγιώτης Πανούτσος, στην πρώτη τους απόπειρα με το νεοαποκτηθέν Ford Fiesta R2, οι οποίοι βελτίωναν αισθητά τις επιδόσεις τους ειδική με ειδική, τερματίζοντας παράλληλα στην όγδοη θέση της γενικής!

Νικητές στη C3 αναδείχθηκαν οι Θεόδωρος και Θανάσης Μούγιος οδηγώντας θεαματικά το BMW 320 E30, τερματίζοντας στην ένατη θέση γενικής, εμπρός από τους Νίκο Ντάβαρη-Μιχάλη Φράγκου με Mitsubishi Lancer Evo IX. Με νίκη στη C6 ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα οι Γιάννης Κασίμης-Χρυσούλα Δικοπούλου (Toyota Yaris) κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο στην κατηγορία. Πίσω τους στην κατηγορία τερμάτισαν οι Ηλίας και Νίκος Μανούσκος με Toyota Yaris, με τους τοπικούς Δημήτρη Σταυρόπουλο και Γιάννη Φωτεινογιαννόπουλο (Toyota Yaris) να κλείνουν την τριάδα.

Στην κατηγορία C4, ταχύτεροι ήταν οι Γιώργος Μανέτας-Αναστάσιος Παρασκευόπουλος με Toyota Corolla AE111 πραγματοποιώντας έναν απροβλημάτιστο αγώνα. Τους ακολούθησαν οι Αντώνης Δημόπουλος-Χρήστος Ξύνης στην πρώτη εμφάνιση του οδηγού με το Toyota Starlet KP60 και οι Αναστάσιος Αναστασόπουλος-Αχιλλέας Παρασκευόπουλος (Toyota Corolla AE92). Στη δεύτερη θέση της C3 τερμάτισαν οι Βασίλης Ντέρμας-Γιώργος Λαδάς με BMW 320, εμπρός από τους Αναστάσιο Τσαγκαράκη-Ευστάθιο Κουφωλιά (BMW E30) και τους Καλαματιανούς Γιώργο Ρήγα-Γιάννη Γεωργιάδη (Ford Escort MKII).

Έχοντας ξεκινήσει την εμπλοκή του από τη δεκαετία του ’80, ο ‘Γιώργος Παπαμικρούλης’ κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στο Ολυμπιακό Ράλλυ, έχοντας τον Νικόλαο Λαμπρινό στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo VI. Τη σημαία του τερματισμού είδαν και οι Χαράλαμπος Γαζετάς jr-Γιώργος Φασκιώτης (Mitsubishi Lancer Evo VIII), με μια λάθος επιλογή ελαστικών να μην επιτρέπει στο πλήρωμα να κινηθεί γρηγορότερα.

Επέστρεψε μετά από δυο χρόνια αποχής στο τιμόνι του Volkswagen Golf GTi I ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου, ο οποίος με συνοδηγό τον Θανάση Σαμαρά, τερμάτισε στο τρίτο Ολυμπιακό Ράλλυ της καριέρας του. Θεαματικοί όπως πάντα οι Χρήστος και Αριστέα Χατζοπούλου τερμάτισαν σε άλλον έναν αγώνα της ΑΟΛΑΠ, όπως κι οι Γιώργος Καρούζος-Παναγιώτης Μπράβος με Toyota Corolla AE86. Πολλά μπράβο αξίζουν και στους Παναγιώτη Ανδρικόπουλο-Χρήστο Λυμπερόπουλο (Peugeot 206) που κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους, όπως και στους Παναγιώτη Λαθούρη-Χρήστο Κουφό (Toyota Starlet KP60), στην πρώτη συμμετοχή του οδηγού στους αγώνες ράλλυ! Παρά τα προβλήματα ενδοεπικοινωνίας που αντιμετώπισαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και την μικροέξοδο που είχαν στον Λάλα 3, το πλήρωμα του Starlet δεν πτοήθηκε ανανεώνοντας το ραντεβού του για το 2022!

Στους άτυχους του αγώνα συγκαταλέγονται οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος-Νίκος Ιντζόγλου (Mitsubishi Lancer Evo IX) που εγκατέλειψαν από σπασμένο ημιαξόνιο, οι Στέλιος Λαϊνόπουλος-Παναγιώτης Σπυρογιάννης (Subaru Impreza GT Turbo) από πολλαπλασιαστή και οι Αντώνης Αγγελόπουλος-Δημήτρης Τσαπέκης (MG ZR 160). Δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους από σπασμένο ημιαξόνιο οι Ιωάννης Ζούνης-Ελένη Βλαχαντώνη (Subaru Impreza N12), οι Θεόδωρος Καλαμάρας-Βίκυ Ψαράκη (Citroen Saxo VTS), οι Γιάννης Μποζιονέλος-Βαγγέλης Παναρίτης (Ford Escort MKII) και οι Μιχάλης Νομικός-Κωνσταντίνος Τροβάς (Toyota Starlet).

Ένα σπασμένο ψαλίδι έθεσε εκτός αγώνα τους Νίκο Μοσχόπουλο-Ειρήνη Κόγια Γραμματικού (Toyota Yaris), με τους Διονύση Σπανό-Σωτήρη Γκότοβο (Subaru Impreza STi R4), «Sassos»-Αλέξανδρο Ματαλιωτάκη (Peugeot 206 XS), Χρήστο Παλαιολόγο-Δημήτρη Σελλή (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Φίλιππα Ανδρικόπουλο-Διονύση Πατρινό (Peugeot 106 Rallye) και Αντώνη Τζαναβάρη-Μανώλη Παπαδάκη (Toyota Corolla AE111) να συμπληρώνουν τη λίστα των εγκαταλείψεων. Από τα 42 πληρώματα που εκκίνησαν, τερμάτισαν τα 26.

H Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) θέλει να ευχαριστήσει όλους τους αγωνιζόμενους που έλαβαν μέρος στο φετινό Ολυμπιακό Ράλλυ και να ανανεώσει το ραντεβού της για το 2022!

Νικητές επιμέρους κατηγοριών
C1: Ιωάννης Παπαδημητρίου/Νικόλαος Πετρόπουλος – Skoda Fabia Rally2 Evo
C2: Ιωάννης Μπαντούνας/Κωνσταντίνος Σούκουλης – Mitsubishi Lancer Evo VI
C3: Θεόδωρος Μούγιος/Θανάσης Μούγιος – BMW 320 E30
C4: Γιώργος Μανέτας/Αναστάσιος Παρασκευόπουλος – Toyota Corolla AE111
C5: Επαμεινώνδας Καρανικόλας/Γιώργος Βασιλάκης – Ford Fiesta Rally4
C6: Ιωάννης Κασίμης/Χρυσούλα Δικοπούλου – Toyota Yaris

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ΑΟΛΑΠ

Το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ είναι προ των πυλών και θα διεξαχθεί με 43 πληρώματα! Η αυλαία του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα πέσει στον Πύργο και όλοι οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα βρεθούν στις όμορφες ειδικές του Λάλα, της Φολόης και της Αλφειούσας την Κυριακή 14 Νοεμβρίου!

Ο αγώνας θα διεξαχθεί από το αθλητικό Σωματείο, Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) με Αρ. Αθλ. Αναγ. ΦΕ59, και γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), την Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), τον Δήμο Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Πραγματοποιείται με τη θεσμική υποστήριξη της ΔΗΚΕ Πύργου και του Λιμενικού Ταμείου Πύργου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ερμής.

Ο αγώνας αποτελείται από 7 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 88,50 km. Η ειδική διαδρομή Αλφειούσα, μήκους 8,80 km επανέρχεται μετά από αρκετά χρόνια, και θα επαναληφθεί δύο φορές. Τα πληρώματα θα διέλθουν τρεις φορές από τη γνωστή ειδική Λάλας (14,96 km) η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ η πανέμορφη ειδική διαδρομή της Φολόης, μήκους 13,01 km που θα διεξαχθεί δύο φορές. Το συνολικό μήκος του αγώνα ανέρχεται στα 239,39 km.

Παρά το γεγονός πως έχουν στεφθεί και μαθηματικά Πρωταθλητές Ελλάδος για φέτος, οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία θα οδηγήσουν το Volkswagen Polo GTi R5 στις ειδικές διαδρομές της Ηλείας, προκειμένου να πετύχουν το 5 στα 5 στο φετινό πρωτάθλημα! Το έργο τους θα επιχειρήσει να δυσκολέψει ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδος, Γιάννης Παπαδημητρίου που με συνοδηγό τον Νίκο Πετρόπουλο θα κυνηγήσουν το Κυπριακό δίδυμο, στοχεύοντας να πετύχουν την τέταρτη νίκη τους σε Ολυμπιακό Ράλλυ! Όπλο τους θα είναι ένα Skoda Fabia Rally2 Evo.

Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους πρώτους Έλληνες του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις και αισθητά βελτιωμένους σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, Γιώργο Κεχαγιά-Μάριο Τσαούσογλου που θα κάνουν τα πάντα ώστε να τερματίσουν δεύτεροι στο πρωτάθλημα, έχοντας για ακόμη έναν αγώνα στα χέρια τους το Skoda Fabia Rally2 Evo. Μια καλή εμφάνιση θα επιδιώξουν οι Ιορδάνης Σερδερίδης-Frederic Miclotte οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, οδηγώντας ένα Skoda Fabia Rally2 Evo.

Ο τοπικός ήρωας και Πρωταθλητής Ελλάδος το 2018, Γιάννης Μπαντούνας θα αγωνιστεί με στόχο ένα καλό πλασάρισμα και συνοδηγό στο Mitsubishi Lancer Evo VI τον Κωνσταντίνο Σούκουλη. Στην Ομάδα Ν, οι Γιώργος Αθανασόπουλος-Σπύρος Μπαρδάκης έχουν ανακηρυχθεί πρωταθλητές στην κατηγορία, έρχονται όμως στον Πύργο με στόχο να συνεχίσουν τις θετικές φετινές τους εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Με το «μυαλό» τους στο Κύπελλο Χώματος θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος-Νίκος Ιντζόγλου (Mitsubishi Lancer Evo IX), με τους Ντίνο Τζέμο-Ηλία Παναγιωτούνη (Mitsubishi Lancer Evo IX) να συγκαταλέγονται μεταξύ των φαβορί για επικράτηση στη Ν!

Από εκεί και πέρα, για ένα καλό πλασάρισμα στη C2 θα αγωνιστεί στο 21ο (!) Ολυμπιακό Ράλλυ της καριέρας του ο Στέλιος Λαϊνόπουλος που θα έχει τον Παναγιώτη Σπυρογιάννη στο δεξί μπάκετ του Subaru Impreza GT Turbo, όπως επίσης και οι Χαράλαμπος Γαζετάς jr-Γιώργος Φασκιώτης, στην πρώτη εμφάνιση του οδηγού σε πρωταθληματικό αγώνα με το τετρακίνητο Mitsubishi Lancer Evo VIII. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των ταχύτατων Αναστάσιου Παπαδόπουλου-Ανδρέα Βασιλόπουλου, οι οποίοι θα οδηγήσουν ένα Subaru Impreza N12.

Από τον αγώνα, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Νίκος Ντάβαρης-Μιχάλης Φράγκου (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκότοβος (Subaru Impreza STi R4). Στη C2 συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Ζούνης-Ελένη Βλαχαντώνη, με τον ταχύτερο Έλληνα στο Ράλλυ Ακρόπολις του 2012 να επιστρέφει στο τιμόνι του Subaru Impreza N12, οι Ηλίας Τσετσώνης-Χρήστος Κουζιώνης (Subaru Impreza N12), οι “Γιώργος Παπαμικρούλης”-Νικόλαος Λαμπρινός (Mitsubishi Lancer Evo VI) και οι Χρήστος Παλαιολόγος-Δημήτρης Σελλής (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Στην F2, οι πρωτοπόροι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης θέλουν να κατακτήσουν και επισήμως το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο τους στην κατηγορία με το Ford Fiesta Rally4, ενώ ελπίδες για τον τίτλο έχουν και οι Γιάννης Μποζιονέλος-Βαγγέλης Παναρίτης με το Ford Escort MKII. Με Ford Fiesta R2 θα συμμετέχουν οι «Backo»-«Άρης Ιαβέρης», οι οποίοι θα επιδιώξουν ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία, σε έναν αγώνα στον οποίο δεν έχουν γευτεί τη χαρά του τερματισμού στις δύο προηγούμενές τους επισκέψεις. Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους τοπικούς Αντώνη Αγγελόπουλο-Δημήτρη Τσαπέκη που θα οδηγήσουν ένα MG ZR 160 στις ειδικές διαδρομές της Ηλείας.

Με νέο «όπλο», ένα Ford Fiesta R2 θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο οι Θοδωρής και Παναγιώτης Πανούτσος, ενώ ανταγωνιστικοί αναμένεται να είναι οι «Sassos»-Αλέξανδρος Ματαλιωτάκης (Peugeot 206 XS). Επιστροφή στη δράση για τους Αντώνη Δημόπουλο-Χρήστο Ξύνη (Toyota Starlet KP 60), με τους Γιώργο Ρήγα-Γιάννη Γεωργιάδη να υπόσχονται πλούσιο θέαμα με το Ford Escort MKII. Άπλετο θέαμα θα προσφέρουν και οι «πισωκίνητοι» Χρήστος Χατζόπουλος και Αριστέα Χατζοπούλου με Toyota Corolla AE86, οι Θοδωρής και Θανάσης Μούγιος (BMW 320 E30) αλλά και οι Βασίλης Ντέρμας-Γιώργος Λαδάς με BMW E30.

Στην πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, τη C4, θα αγωνιστούν οι Γιώργος Μανέτας-Αναστάσιος Παρασκευόπουλος (Toyota Corolla AE 111), Αλέξανδρος Χριστοδούλου (Volkswagen Golf GTi I 1.6), Αναστάσιος Αναστασόπουλος-Αχιλλέας Παρασκευόπουλος (Toyota Corolla AE 92), Γιώργος Καρούζος-Παναγιώτης Μπράβος (Toyota Corolla AE86), Μιχάλης Νομικός-Κωνσταντίνος Τροβάς (Toyota Starlet KP60), οι Φίλιππας Ανδρικόπουλος-Διονύσιος Πατρινός (Peugeot 106 Rallye), οι Παναγιώτης Λαθούρης-Χρήστος Κουφός (Toyota Starlet KP 60), Παναγιώτης Ανδρικόπουλος-Χρήστος Λυμπερόπουλος (Peugeot 206) και οι Αντώνης Τζαναβάρης-Μανώλης Παπαδάκης (Toyota Corolla AE111). Συνεχίζει την εκμάθησή του με το Citroen Saxo VTS της C5, ο Θοδωρής Καλαμάρας, έχοντας τη Βίκυ Ψαράκη δίπλα του. Με BMW E30 GPX θα αγωνιστούν οι Αναστάσιος Τσαγκαράκης-Ευστάθιος Κουφώλιας.

Στην C6, οι Γιάννης Κασίμης-Χρυσούλα Δικοπούλου (Toyota Yaris) θα κατακτήσουν το κύπελλο στην κατηγορία σε περίπτωση που τελικά προσμετρήσει, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους τοπικούς Νίκο Μοσχόπουλο-Ειρήνη Κόγια Γραμματικού (Toyota Yaris), Δημήτρη Σταυρόπουλο-Ιωάννη Φωτεινογιαννόπουλο (Toyota Yaris), αλλά και το πλήρωμα από τη Λιβαδειά των Ηλία και Νίκου Μανούσκου (Toyota Yaris).

Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος του 42ου Ολυμπιακού Ράλλυ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Πάρκο ΣΠΚ Πύργου (Είσοδος από Οδό Κοκκίνου και Έξοδος από Οδό Πατρών) από τις 14:30 έως τις 17:30. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 20:00, θα διεξαχθεί η παρουσίαση των πληρωμάτων – Εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα.

Το Service Park θα βρίσκεται στο σχολείο -γήπεδο του Δ.Δ. Λάλα, ενώ η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 08:30 στην έξοδο του Service Park σχολείο- γήπεδο Δ.Δ. Λάλα). Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα στις 16:00.

Η Γραμματεία του Αγώνα λειτουργεί από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, στα γραφεία της ΑΟΛΑΠ (28ης Οκτωβρίου 11, 5ος όροφος Πύργος, και ώρες 19.00-21.30) και στα τηλέφωνα και FAX: 2621022165, 6937112825, 6937114349 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου και από ώρα 14.30 έως 17.30 θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό χώρο του Διοικητικού ελέγχου, στο Πάρκο ΣΠΚ Πύργου και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, από ώρες 07.00 έως 17.00 σε αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Φολόης στο Δ.Δ. Λάλα, Τ.Κ., 27066, ΗΛΕΙΑΣ Τηλέφωνο: 6937112825.

Σε όλους τους χώρους του αγώνα, θα ισχύει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΟΜΑΕ.

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του αγώνα στο www.aolap.gr και στη σελίδα της ΑΟΛΑΠ στο Facebook, www.facebook.com/aolapyrgou

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ΑΟΛΑΠ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

ΩΡΑΡΙΟ ΑΓΩΝΑ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΓΩΝΑ