10252024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Οκτώβριος 2024

Karras Philippe Armand

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε 8 διαφορετικές κατηγορίες.

Δυνατά ξεκίνησε ο Philippe Armand Καρράς, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά στην κατηγορία Formula 4. Στη συνέχεια, στο δεύτερο γύρο των ελεύθερων δοκιμαστικών πέτυχε την τρίτη ταχύτερη επίδοση, οδηγώντας μία Tatuus F4-T421, με τον νεαρό οδηγό να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Μια συνέχεια, η οποία περιλαμβάνει το Σάββατο 26 Οκτωβρίου δύο σειρές χρονομετρημένων δοκιμαστικών, οι οποίες θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής.

gerardis manos
Αγχωτική ήταν η ημέρα στην κατηγορία Esports GT για τον Μάνο Γεράρδη, ο οποίος κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά! Αρχικά, έπειτα από σύγκρουση που είχε με αντιπάλους του, έμεινε πίσω στην κατάταξη, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε και κατάφερε να προχωρήσει στη διοργάνωση. Το πρωί του Σαββάτου θα διεξαχθούν τα ημιτελικά στα Esports GT έπειτα από ένα σύντομο Free Practice.

Karagiannis Nikolaos
Στην κατηγορία Karting Sprint jr, ο Νικόλας Καραγιάννης έδειξε την ταχύτητά του με το «καλημέρα» πετυχαίνοντας την δεύτερη ταχύτερη επίδοση στο πρωινό Free Practice, εκμεταλλευόμενος και το γλιστερό τερέν της πίστας, εξαιτίας της βροχόπτωσης που έπεφτε κατά διαστήματα στην Aspar Circuit. Στη συνέχεια, όμως, υπέπεσε σε λάθος, με αποτέλεσμα να πετύχει τον 20ό ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου το πρόγραμμα για τον νεαρό οδηγό περιλαμβάνει δύο σειρές χρονομετρημένων δοκιμαστικών, γεγονός που σημαίνει πως θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τη θέση εκκίνησης ενόψει του Τελικού της Κυριακής.

Karras Jean Paul
Στην Karting Sprint Senior, το πρόγραμμα του Jean Paul Καρράς περιλάμβανε την Παρασκευή τέσσερις σειρές ελεύθερων περασμάτων. Ο οδηγός ήταν 11ος στα ελεύθερα δοκιμαστικά και θα τα δώσει όλα στα Σαββατιάτικα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ώστε να εκκινήσει από πιο πλεονεκτική θέση στον αγώνα της Κυριακής.

Anastassopoulos Konstantinos
Η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των αθλητών στις κατηγορίες Crosscar Junior και Crosscar Senior. Στην Senior, ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του στην ειδικά διαμορφωμένη χωμάτινη πίστα πλησίον του Aspar Circuit, εξαιτίας και της λάσπης. Γύρο με το γύρο, όμως, ανέβασε την απόδοσή του, έδειχνε να εξοικειώνεται με το «Ισπανικό» Speedcar που έχει στα χέρια του στα FIA Motorsport Games και το Σάββατο θα εκκινήσει πρώτος στο τρίτο Group στα τρία Heat, με στόχο να προκριθεί στα ημιτελικά της κατηγορίας.

Iliopoulos Vassilis
Ο Βασίλης Ηλιόπουλος που αγωνίζεται στην Crosscar Junior πήρε μια πρώτη γεύση από την χωμάτινη πίστα, έχοντας μάλιστα τη «στιγμή» του στο πρώτο σκέλος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για ένα μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε το Speedcar που είχε στα χέρια του. Οι μηχανικοί της ομάδας αποκατέστησαν τη βλάβη και ο Έλληνας οδηγός το Σάββατο είναι έτοιμος να τα δώσει όλα ώστε να προχωρήσει στα ημιτελικά.

Chantzaras Christos
Στην κατηγορία Drift που διεξάγεται πλησίον του Circuito Ricardo Tormo, ο Χρήστος Χαντζαράς πραγματοποίησε αρκετά δοκιμαστικά περάσματα, ώστε να «καταλάβει» την πίστα και να καταστρώσει κατάλληλη στρατηγική ενόψει της συνέχειας. Το άγχος δεν έλειπε από τον Έλληνα οδηγό, ο οποίος το Σάββατο θα κάνει το πρωί ελεύθερα περάσματα και το απόγευμα θα αγωνιστεί στα προκριματικά.

Avgeropoulos Giavassis
Ξεκούραση και αρκετή μελέτη των τεσσάρων ειδικών διαδρομών που απαρτίζουν το σκέλος του Σαββάτου περιλάμβανε το μενού για τους Χρήστο Αυγερόπουλο-Στράτο Γιαβάση. Το πλήρωμα θα οδηγήσει για πρώτη φορά σε αγώνα ένα Peugeot 208 Rally4, έχοντας να αντιμετωπίσει 10 αντιπάλους. Η προσπάθεια του Ελληνικού πληρώματος ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στις 9 και έπειτα από 7 ειδικές διαδρομές, θα τερματίσουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Circuito Ricardo Tormo.

Για αμεσότερη ενημέρωση για τα FIA Motorsport Games ακολουθήστε την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/omaeofficial
Instagram: https://www.instagram.com/omae_media/

6o MEGA FOUR 4X4 PATRAS Afisa mikri TELIKI 1

Η Λέσχη 4x4 Πάτρας “Skarta Ekato” μετά την απαραίτητη έγκριση της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) και της Επιτροπής 4χ4 της ΕΠΑ, διοργάνωσαν τον Αγώνα «ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ – 6ο MEGA FOUR 4Χ4 Πάτρας» την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 στην θέση Μακρυχώραφα (παλιά πίστα Motocross) στο Πετροχώρι του Δήμου Δυτικής Αχαίας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Δυτικής Αχαίας.

Επισυνάπτονται τα αποτελέσματα του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

TRIODOS2024

Στις 26-27 Οκτωβρίου το αεροδρόμιο Τριόδου Μεσσήνης θα φιλοξενήσει τον 2ο φετινό αγώνα επίτευξης χρόνου (DragDay) και το 1ο Roll Drag Racing. Ο αγώνας θα γίνει από την ΛΕΝΟΕ με την συμπαράσταση του Δήμου Μεσσήνης,της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Επισυνάπτονται οι συμμετοχές του αγώνα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Motorsport Games 2024 Avgeropoulos

H τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνει χώρα στη Βαλένθια και οι πρώτοι Έλληνες συμμετέχοντες ξεκίνησαν την προσπάθειά τους την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην παραλιακή πόλη της Ισπανίας. Στη διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά περισσότεροι από 600 αθλητές από συνολικά 85 χώρες

Motorsport Games 2024 Gerardis
Στα Esports GT, το πρόγραμμα του Μάνου Γεράρδη περιλάμβανε αρχικά 45 λεπτά ελεύθερων περασμάτων και εν συνεχεία τα προκριματικά ενόψει του αγώνα της Παρασκευής. Ο Γεράρδης τερμάτισε στη 13η θέση στο σύνολο 57 συμμετεχόντων και το πρωί της Παρασκευής θα αγωνιστεί με στόχο να περάσει στα προημιτελικά των Esports GT, τα οποία φιλοξενούνται στην εντυπωσιακή Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών της Βαλένθια.

Motorsport Games 2024 Avgeropoulos Giavassis
Τα πρώτα τους χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του Peugeot 208 Rally4 που φέρει τα χρώματα της Ελλάδας έγραψαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Χρήστος Αυγερόπουλος-Στράτος Γιαβάσης. Το δίδυμο συμμετείχε στο shakedown των FIA Motorsport Games που διεξήχθη στην πίστα του Ricardo Tormo, έκανε τέσσερα περάσματα και πραγματοποίησε τον έβδομο ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία Rally4. Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει αρκετή μελέτη των ειδικών διαδρομών στις οποίες θα αγωνιστούν το Σάββατο.

Motorsport Games 2024 Karras PH
Από εκεί και πέρα, με επιτυχία πέρασε από τη διαδικασία του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου η Formula 4 που θα οδηγήσει ο Philippe-Armand Καρράς. Το πρόγραμμα της Παρασκευής, περιλαμβάνει για τον οδηγό, ελεύθερα περάσματα και μια πρώτη γνωριμία με τη φημισμένη πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια.

Motorsport Games 2024 Chantzaras
Το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκινάει το πρόγραμμά του και ο Χρήστος Χαντζαράς. Ο Έλληνας οδηγός του drift θα συμμετάσχει το μεσημέρι της Παρασκευής στο Free Practice, το οποίο περιλαμβάνει ελεύθερα περάσματα στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα που θα φιλοξενήσει την κατηγορία Drift.

Motorsport Games 2024 Karagiannis
Δεν ξεκίνησε η δράση ακόμη στις κατηγορίες Karting Sprint Junior και Karting Sprint Senior. Ο Νικόλας Καραγιάννης που αγωνίζεται στην κατηγορία Karting Sprint Junior θα ριχτεί στη μάχη την Παρασκευή αρχικά στα ελεύθερα και στη συνέχεια στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, τα οποία θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησης του αγώνα. Αντίστοιχο πρόγραμμα θα έχει και ο Jean-Paul Καρράς που αγωνίζεται στην κατηγορία Karting Sprint Senior.

Motorsport Games 2024 Karras JP
Στην κατηγορία Cross Car Junior, το πρόγραμμα του Βασίλη Ηλιόπουλου περιλαμβάνει ελεύθερα και χρονομετρημένα περάσματα, ενόψει του αγώνα του Σαββάτου. Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος που αγωνίζεται στην κατηγορία Cross Car Senior θα συμμετάσχει την Κυριακή και αυτός στα ελεύθερα και στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, στη χωμάτινη πίστα που βρίσκεται πλησίον της Aspar Circuit και κατασκευάστηκε πριν από λίγες ημέρες, ειδικά για τις ανάγκες των FIA Motorsport Games.

Motorsport Games 2024 Iliopoulos

Motorsport Games 2024 Anastassopoulos
Για αμεσότερη ενημέρωση για τα FIA Motorsport Games ακολουθήστε την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/omaeofficial
Instagram: https://www.instagram.com/omae_media/

 

Omae news

Η Επιτροπή Αγώνων της ΟΜΑΕ ανακοινώνει πως ο αγώνας χωμάτινης ατομικής χρονομέτρησης και rallycross που ήταν προγραμματισμένος για το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην Ανάβρα από το Σωματείο ΑΡΤΕΜΙΣ.

Επίσης, ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Kart θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου στο Καρτόδρομο Αφιδνών. Διοργανωτές θα είναι τα σωματεία ΑΛΑ και ΑΡΤΕΜΙΣ.