03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 04:28

Η Ελλάδα στο FIA Motorsport Games 2022

Το FIA Motorsport Games είναι μια διοργάνωση που περιλαμβάνει αγώνες σε διαφορετικές κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συμμετέχουν οδηγοί από όλο τον κόσμο κάτω από τα χρώματα της εθνικής τους σημαίας.

Το 2022 διοργανώνεται στην Μασσαλία και στην πίστα του Paul Ricard, που θα είναι ο χώρος διεξαγωγής των περισσοτέρων αγωνισμάτων αλλά και άλλων δραστηριοτήτων της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά η Ελληνική ομάδα θα συμμετέχει στο διαγωνισμό σε 4 αγωνίσματα.

Η Ελληνική αποστολή
Οι Έλληνες συμμετέχοντες στο διαγωνισμό του FIA Motorsport Games, θα μας εκπροσωπήσουν στα αγωνίσματα Rally 2, Rally 4, Drift & Esports.

Στην κατηγορία Rally 2 θα συμμετέχουν οι Νίκος Παυλίδης - Δημήτρης Αμαξόπουλος με Skoda Fabia Rally 2 ενώ στην κατηγορία Rally 4 οι Πασχάλης Χατζημάρκος - Μάριος Τσαούσογλου με Peugeot 208 Rally 4.

Στην κατηγορία Drift θα συμμετέχει ο Γιώργος Λαγός με BMW E36, ενώ στη κατηγορία του Esport θα συμμετέχει ο Χάρης Μητρόπουλος με Porsche 991.2 GT3.

Η Ελληνική αποστολή θα βρίσκεται στη Μασσαλία και στο Paul Ricard την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου για την τελετή έναρξης της διοργάνωσης ενώ μέχρι το Σάββατο 29 Οκτωβρίου θα αναμετρηθούν με τους συμμετέχοντες των άλλων χωρών. Θα ακολουθήσει ατομική απονομή στους διακριθέντες καθώς και ομαδική απονομή την Κυριακή για τις διακριθείσες χώρες.

Ο πρόεδρος της Ο.Μ.Α.Ε. Δημήτρης Μιχελακάκης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρώτη μας συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη συνάντηση όπως το FIA Motorsport Games, μια εκδήλωση που κινείται στα πρότυπα των ολυμπιακών αγώνων. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή και η προβολή των αθλητών της χώρας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Εύχομαι στους αθλητές μας καλή επιτυχία».

Team Greece
Drifting - Γιώργος Λαγός
Esports - Χάρης Μητρόπουλος
Rally 2 - Νίκος Παυλίδης - Δημήτρης Αμαξόπουλος
Rally 4 - Πασχάλης Χατζημάρκος - Μάριος Τσαούσογλου