03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 10:56

FIA Motorsport Games 2022

Το FIA Motorsport Games είναι μια διοργάνωση που περιλαμβάνει αγώνες σε διαφορετικές κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συμμετέχουν οδηγοί από όλο τον κόσμο κάτω από τα χρώματα της εθνικής τους σημαίας.

Το 2022 διοργανώνεται στην Μασσαλία και στην πίστα του Paul Ricard, που θα είναι ο χώρος διεξαγωγής περισσοτέρων αγωνισμάτων αλλά και άλλων δραστηριοτήτων της διοργάνωσης.

Οι αγώνες των κατηγοριών Cross Car θα γίνουν στην πίστα Autocross Veynois και αντίστοιχα οι αγώνες των κατηγοριών Rally2, Rally4 & Historic Rally στις ειδικές διαδρομές του ράλλυ Sainte Baume.

Ξεχωριστά μετάλλια θα απονεμηθούν για τους νικητές κάθε κατηγορίας όπου θα μετρούν και στη συνολική συγκομιδή της χώρας και στους τελικούς νικητές του FIA Motorsport Games. Επίσης θα υπάρχει και μια κατάταξη ανά περιοχή (regional rankings) για τις χώρες.

Το FIA Motorsport Games διεξάγεται στις 26-30 Οκτωβρίου 2022 ενώ η δήλωση συμμετοχών λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου. Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην Μασσαλία μπροστά από το μουσείο Πολιτισμών Ευρώπης και Μεσογείου.

Οι κατηγορίες αγώνων του FIA Motorsport Games είναι συνολικά 16. Πιο συγκεκριμένα:
1. GT
2. GT Sprint
3. Touring Car
4. F4
5. Rally2
6. Rally4
7. Historic Rally
8. Karting Sprint Sr
9. Karting Sprint Jr
10.Karting Endurance
11.Karting Slalom
12.Cross Car Jr
13.Cross Car Sr
14.Auto Slalom
15.Drifting
16.Esports

Η Ο.Μ.Α.Ε., θέλοντας να συμμετέχει στο FIA Motorsport Games, προσελκύει το ενδιαφέρον σε όσους επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε ένα από τα παραπάνω αγωνίσματα.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος ή παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το FIA Motorsport Games, επικοινωνήστε μαζί μας στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σε όλες τις κατηγορίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την επιλογή των συμμετεχόντων ενώ για τη κατηγορία Esports θα υπάρξει διαδικασία επιλογής μέσω time trial.

Δείτε το website του FIA Motorsport Games: https://fiamotorsportgames.com