Print this page
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 11:22

FIA Karting Academy Trophy: Δοκιμές στην Adria για τον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου

Ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου βρέθηκε στην γειτονική Ιταλία και συγκεκριμένα στην πίστα Adria Karting Raceway με την ομάδα της Zanchi Motorsport, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον θεσμό FIA Karting Academy Trophy, όπου και θα εκπροσωπήσει την χώρα μας.

Ο συγκεκριμένος θεσμός περιλαμβάνει 3 αγώνες, σε Wackersdorf (Γερμανία 17-20/6), Adria (Ιταλία 12-15/8), kristianstad (Σουηδία 2-5/7) και αντίπαλοι του Αλέξανδρου θα είναι 50 νεαροί αθλητές από όλο τον κόσμο που διψούν για διάκριση! Μέσα από το FIA Karting Academy Trophy, έχουν κάνει τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα σπουδαία ονόματα της F1, όπως οι Charles Lecler, George Russell, Esteban Ocon, δείχνοντας πως αποτελεί το μεγάλο βήμα για τον κάθε αγωνιζόμενο που θέλει να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

Οι δοκιμές του Αλέξανδρου με την ομάδα Zanchi Motorsport στην Ιταλική πίστα, έγιναν κάτω από μεικτές συνθήκες και ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον εκπρόσωπο μας στον θεσμό να προετοιμαστεί για το μεγάλο αγωνιστικό ταξίδι που έχει μπροστά του. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό να επιβεβαιώσει ο Αλέξανδρος την σπουδαιότητα όλων όσων έχει μάθει στον προσομοιωτή όλους αυτούς τους μήνες, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας του.

Ο μόλις 14 χρονών Αλέξανδρος μοιράστηκε τις πρώτες του εντυπώσεις από τις δοκιμές στην Adria όπου κάλυψε συνολικά 160 γύρους:

Δοκιμές στην πίστα Adria Karting Raceway, ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
Είχαμε συνολικά ένα τριήμερο δοκιμών πολύ θετικό για εμάς, το γεγονός πως οι συνθήκες ήταν μεικτές με ωφέλησαν καθώς οι αγώνες πάντα είναι απρόβλεπτοι και για αυτό είναι καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Πριν βρεθείς στην συγκεκριμένη πίστα για δοκιμές, είχες προπονηθεί στον προσομοιωτή, πόσο σε βοήθησε;
Η βοήθεια του έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των δοκιμών. Δεν χρειάστηκε να μάθω από την αρχή την πίστα και αυτό με βοήθησε στο να επικεντρωθώ μόνο στην οδήγηση μου και να αντλήσουμε με την ομάδα αρκετά δεδομένα για την συνέχεια. Πιστεύω πως θα με βοηθήσει και με τις υπόλοιπες πίστες.

Πραγματοποίησες 160 γύρους όλες αυτές τις ημέρες, σε τι δούλεψες με την ομάδα και τι αποκόμισες;
Δουλέψαμε πάνω σε πάρα πολλά πράγματα για αυτό και έπρεπε να κάνουμε πάρα πολλούς γύρους. Σημαντικότερο στοιχείο που θέλαμε να βελτιώσουμε ήταν η προσομοίωση αγώνα, κάτι που καταφέραμε. Σπουδαίο κέρδος για εμένα ήταν η περαιτέρω γνώση και η οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες.

Πόσο διαφορετική ήταν η συγκεκριμένη πίστα σε σχέση ότι έχεις οδηγήσει;
Μου άρεσε πάρα πολύ η χάραξη της και ότι είχε πάρα πολλές γρήγορες στροφές. Η αλήθεια είναι ότι μου ταίριαξε αρκετά στον τρόπο με τον οποίο οδηγώ. Η διαφορά για εμένα ήταν στο θέμα της ασφάλειας καθώς υπήρχαν αρκετοί έξοδοι διαφυγής, έτσι είχες λιγότερο άγχος αν πάει κάτι λάθος.

Πως ήταν η συνεργασία σου με την Ιταλική ομάδα της Zanchi Motorsport;
Είμαι ευχαριστημένος, καθώς μου πρόσφεραν ένα πολύ ανταγωνιστικό kart, και με βοήθησαν σε αρκετούς τομείς και ειδικά στο βρεγμένο. Μου έδωσαν και αρκετές ιδέες για να δουλέψουμε στην Ελλάδα με την ομάδα μου GSR Team.

Που πιστεύεις ότι πρέπει να επικεντρώσεις την προσπάθεια σου και που πρέπει να βελτιωθείς;
Δουλεύω πολύ σκληρά και γνωρίζω πως κάθε μέρα πρέπει να είμαι και καλύτερος. Πρέπει να δουλέψω αρκετά την φυσική μου κατάσταση και ταυτόχρονα να τρέφομαι σωστά. Αυτό μου είναι αρκετά δύσκολο και λόγω της ηλικίας.

Είσαι ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο συγκεκριμένο θεσμό, σε αγχώνει αυτό, σου δίνει κάποιο κίνητρο, πως το βλέπεις σαν Αλέξανδρος;
Προσωπικά είμαι πολύ περήφανος, είναι ένα μεγάλο όνειρο για εμένα και τιμή ταυτόχρονα το να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε μια διεθνή διοργάνωση. Ναι είναι ένα έξτρα κίνητρο το οποίο προσπαθώ να το μετατρέψω σε θετική ενέργεια.

Η στήριξη του κόσμου προς το πρόσωπο σου είναι εμφανής τι θα ήθελες να πεις σε όλους αυτούς;
Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδία μου και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά εκτός από τους γονείς μου και την ομάδα που είναι πάντα δίπλα μου, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κ. Τάκη Πουρναράκη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά, τον Διευθυντή των 4Τροχών κ. Στράτη Χατζηπαναγιώτου, την Ο.Μ.Α.Ε., το Αθλητικό Σωματείο μου Α.Λ.Α.Λαμίας, τον Δήμο Λαμιέων και τον Διευθυντή Επικοινωνίας της FCA Greece κ. Ιάκωβο Κρομμύδα για την βοήθεια τους στο ταξίδι μου στην Ιταλία.

Ο Αλέξανδρος Παπαεθυμίου συνεχίζει την προετοιμασία του, ενόψει της πρεμιέρας του FIA Karting Academy Trophy. στις 17 Ιουνίου στο Wackersdorf της Γερμανίας.

[Δελτίο Τύπου]