Print this page
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 14:45

Θέμης Χαλκιάς: Έτοιμος για εκκίνηση στην Κύπρο!

Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για την τελετή εκκίνησης του Cyprus Rally. Τις δύο προηγούμενες ημέρες οι Θέμης Χαλκιάς - Λεωνίδας Μαχαίρας ολοκλήρωσαν τις αναγνωρίσεις των έξι ειδικών διαδρομών του αγώνα. Το απόγευμα της Πέμπτης η ομάδα πραγματοποίησε το πρώτο της τεστ με το Nissan Micra PROTO στα χώματα της Κύπρου προκειμένου να προσαρμόσει το στήσιμο του αυτοκινήτου στα διαφορετικά χώματα και απαιτήσεις του αγώνα.

“Οι ειδικές διαδρομές δεν έχουν καμία σχέση με αυτές των τελευταίων ετών. Πλέον ο αγώνας έχει φύγει από τις πεδιάδες και έχει επιστρέψει στα βουνά θυμίζοντας τους εκδοχές που γνωρίζαμε στον αγώνα επί εποχής WRC. Οι ειδικές περιλαμβάνουν κυρίως αργά κομμάτια και έχουν πολύ χαμηλή μέση ωριαία ταχύτητα ενώ παράλληλα είναι αρκετά σκληρές για τα αυτοκίνητα. Θυμίζει κάτι από παλιά Ακρόπολις και χρειάζεται υπομονή και τακτική προκειμένου να φτάσουμε στον τερματισμό” δήλωσε ο Θέμης Χαλκιάς.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει ένα ακόμα τεστ προσαρμογής του Micra PROTO στις απαιτήσεις του αγώνα ενώ το απόγευμα στις 19:00 σειρά έχει η ράμπα της εκκίνησης στην παραλία Φοινικούδων στην Λάρνακα.