Print this page
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 13:34

Λιβέρης: Άτυχο φινάλε στο Πανευρωπαϊκό Rotax

Μπορεί ο νεαρός Ελληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης να ήταν ο σαφώς ταχύτερος στο φινάλε του πανευρωπαικού πρωταθλήματος καρτ Rotax στο Wackersdorf της Βαυαρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως «ο διάβολος έβαλε την ουρά του» και ο Διονύσης κατέληξε στην έβδομη αντί για την πρώτη θέση.

Τα καθοριστικά περιστατικά ήταν πρώτον, η αποκόληση της πλεξούδας των ηλεκτρονικών στον πρώτο προκριματικό αγώνα που τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη και δεύτερον, μια σύγκρουση στον πρώτο τελικό όπου προσπαθούσε με θεαματικές προσπεράσεις να ξεπεράσει το χάντικαπ των προκριματικών μόνο για να ξανακυλήσει πίσω.

Πικρή παρηγοριά για τον 16χρονο έλληνα ήταν οι ταχύτεροι γύροι που σημείωσε και στους δύο τελικούς της διοργάνωσης, στον προκριματικό αγώνα που τερμάτισε και σε όλα τα ελεύθερα δοκιμαστικά που έλαβε μέρος.

Επόμενος και τελευταίος για τη φετεινή σαιζόν, αγώνας του Διονύση είναι το φινάλε του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού πρωταθλήματος BNL των Κάτω Χωρών στην περίφημη πίστα Genk του Βελγίου στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Λιβέρης αγωνίζεται με την πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης ομάδα DAEMS από το Βέλγιο στην ανώτατη διαμόρφωση DD2 των 35 ίππων, δύο ταχυτήτων και φρένων στους τέσσερις τροχούς. Τον Λιβέρη προπονεί ο κορυφαίος Έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και υποστηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-Χ ΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού φουτμπόλ Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.