Print this page
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 18:47

Autocross: Ελληνική «απόβαση» στην Ιταλία



Τρεις Έλληνες οδηγοί των EKO Racing Dirt Games θα συμμετάσχουν στον τελευταίο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Autocross που θα διεξαχθεί μεταξύ 20-22 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ιταλική πίστα Maggiora Off Road Park.

Οι Γιώργος Ζυμαρίδης, Παναγιώτης Ρουστέμης και Τάκης Καϊτατζής θα συμμετάσχουν στον αγώνα Crosscar της διοργάνωσης, με Lifelive TN5 ο πρώτος και Planet Kartcross K3 οι άλλοι δύο.

Ο δυο φορές νικητής της κατηγορίας των 600 κ.εκ. Γιώργος Ζυμαρίδης, θα βρεθεί κατόπιν πρόσκλησης της ομάδα του Thierry Neuville, για πρώτη φορά σε αγώνα πίσω από το τιμόνι του ΤΝ5, μετά τις δοκιμές που είχε πραγματοποιήσει τον Απρίλιο στο Βέλγιο.

Ο νικητής του αγώνα του Διαδρόμιου, Παναγιώτης Ρουστέμης θα έχει στην διάθεση του ένα Κ3 της Planet Kartcross Γαλλίας ενώ ο Τάκης Καϊτατζής θα οδηγήσει το δικό του K3, που θα ταξιδέψει από την Ελλάδα για αυτό τον αγώνα.

Ο αγώνας της Maggiora είναι ο ένατος και τελευταίος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Autocross ενώ ο αγώνας των Crosscar αποτελεί πρόγευση του προκηρυγμένου από την FIA, για το 2020, Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Crosscar (XC). Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας συγκέντρωσε πολύ μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών, από όσες μπορούσε να δεχτεί (72), με τους διοργανωτές να επιλέγουν τους συμμετέχοντες, ανάμεσα τους φυσικά και τους ‘Έλληνες οδηγούς.

Η ελληνική αποστολή τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και η προσπάθεια των οδηγών θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Cosmote TV, με τον Γιάννη Μάριο Παπαδόπουλο να συνοδεύει την ελληνική αποστολή στην Ιταλία.