Print this page
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 13:41

Βαθμοί για τον Κωνσταντίνο Κομνηνό στο Ιταλικό πρωτάθλημα Karting!

Τους πρώτους του βαθμούς σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά εθνικά πρωταθλήματα Karting της Ευρώπης πανηγύρισε ο Κωνσταντίνος Κομνηνός! Ο οδηγός της Kaitatzis Racing κατέκτησε την 9η θέση στον τελικό της κατηγορίας X30 Senior, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Ιταλικού πρωταθλήματος Karting που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου στην πίστα του Sarno.

Ο 15χρονος ξεκίνησε το διήμερο του με την ψυχολογία στα ύψη μετά την νίκη που είχε πανηγυρίσει στην ίδια πίστα, στον αγώνα προετοιμασίας VEGA Trophy που είχε γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα!

Η 10η θέση στο group του στις χρονομετρημένες δοκιμές έδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο το επίπεδο του ανταγωνισμού στην κατηγορία X30 Senior του εν λόγω θεσμού, καθώς μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου τον χώριζαν από την επίδοση της poleposition!

Στα σκέλη που ακολούθησαν, ο Κομνηνός είχε στο πρώτο την ατυχία να τεθεί πρόωρα εκτός μάχης, όμως στο δεύτερο και αποφασιστικό δεν υπήρξαν απρόοπτα και έτσι ο νεαρός οδηγός κατάφερε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του. Στο πέσιμο της καρό σημαίας είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στη 10η θέση, κερδίζοντας έτσι απευθείας την πρόκριση στους δυο τελικούς.

Η συνέχεια την Κυριακή είχε ακόμη πιο θετική εξέλιξη. Στον πρώτο τελικό εκκίνησε 27ος και έκλεισε με απολογισμό τριών κερδισμένων θέσεων, μετά από πολλές συναρπαστικές μάχες. Όμως στον δεύτερο τελικό ήταν που ο πρωταθλητής IAME Series Greece για το 2018 έκανε την πιο σπουδαία εμφάνιση του!

Μετά από μια σειρά προσπεράσεων μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία στροφή τόσο ο Κομνηνός όσο και ο προπονητής του Τάκης Καϊτατζής πήραν την ανταμοιβή της 9ης θέσης στην τελική κατάταξη και φυσικά τους πρώτους βαθμούς στη μόλις δεύτερη παρουσία του συνδυασμού σε αυτόν τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό θεσμό.

Επόμενος σταθμός στο φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Κομνηνού είναι ο τελικός του IAME Series Greece, το διήμερο 30 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου, με τη φιλοδοξία να εξασφαλίσει ένα από τα πολυπόθητα εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό του Mans.