Print this page
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 17:02

Θετική εμφάνιση για τον Θωμά Κρασώνη στη Σκωτία

Γλυκόπικρη γεύση άφησε η 5η φετινή συνάντηση για το Junior Saloon Car Championship (JSCC) στο νεαρό Έλληνα οδηγό, ο οποίος εγκατέλειψε στον 1ο αγώνα και τερμάτισε στην 6η θέση του 2ου αγώνα.

Ο 15χρονος Θωμάς Κρασώνης, που συμμετέχει στον ανταγωνιστικό θεσμό Ενιαίας μορφής Junior Saloon Car Championship, που διεξάγεται στη Μεγάλη Βρετανία με Citroen Saxo και αποτείνεται σε οδηγούς ηλικίας 14-17 ετών, έλαβε μέρος στον 5ο αγώνα της φετινής χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε στο Knockhill της Σκωτίας, στις 3-4 Ιουνίου.

Ο νεαρός Έλληνας οδηγός, που συμμετέχει στο θεσμό με την υποστήριξη της Αγγλικής ομάδας Orex Competition και της Ελληνικής BKP Motorsport, ήταν καλά προετοιμασμένος για τον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς συμμετείχε για 2η φορά στη συγκεκριμένη πίστα. Κάθε αγωνιστικό ραντεβού του θεσμού περιλαμβάνει, ως είθισται στις περισσότερες μορφές αγώνων πίστας, δύο αγώνες που προσφέρουν βαθμούς στους οδηγούς. Έτσι, ενώ ο θεσμός περιλαμβάνει συνολικά 9 συναντήσεις, οι συμμετέχοντες έχουν δυνατότητα να βαθμολογηθούν σε 18 αγώνες.

Έχοντας πλασαριστεί στην 3η θέση μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, η αισιοδοξία στην ελληνική αποστολή ήταν διάχυτη. Ο πρώτος από τους δύο αγώνες του διημέρου ξεκίνησε καλά για τον Θωμά, ο οποίος βρισκόταν στην 3η θέση της κατάταξης, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς δέχθηκε αντικανονικό χτύπημα από πίσω, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγώνα. Ο δεύτερος αγώνας είχε σαφώς καλύτερη εξέλιξη, καθώς ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε από την 4η θέση και βρέθηκε προς στιγμήν, επικεφαλής. Ένα δικό του λάθος, όταν και βρέθηκε προσωρινά εκτός πίστας, τον έριξε στη 10η θέση, προτού ξεκινήσει ένα comeback που τον βρήκε στην 6η θέση της κατάταξης, όταν έπεσε η καρό σημαία του τερματισμού.

Παρά την ατυχία στον 1ο αγώνα, ο Θωμάς Κρασώνης έδειξε για ακόμη μια φορά την ταχύτητά του, πιστοποιώντας πως είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του πολύ ανταγωνιστικού θεσμού, όπου συμμετέχουν 20 οδηγοί. Έχοντας πλέον περάσει τα μισά του JSCC, ο Θωμάς βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και όλα δείχνουν πως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη!

Χορηγοί του Έλληνα οδηγού στην προσπάθειά του είναι οι Citroen Hellas, Naturalicius Health Products, Metrolab, Samba cafe, Abloy, ενώ Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι 4ΤΡΟΧΟΙ και το gazzetta.gr.

Ο επόμενος αγώνας του Θωμά στο Junior Saloon Car Championship θα διεξαχθεί στο Croft, στις 1-2 Ιουλίου.

Ο Θωμάς Κρασώνης δήλωσε για το αγωνιστικό διήμερο: "Μετά από τις κατατακτήριες δοκιμές ήμασταν πολύ αισιόδοξοι, καθώς θεωρούσαμε ότι τουλάχιστον σε έναν από τους δύο αγώνες θα μπορούσαμε να πλασαριστούμε στην τριάδα. Δυστυχώς αυτό που περιμέναμε δεν έγινε, αλλά μας παρηγορεί το γεγονός ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και γρήγοροι. Αυτό που έχουμε συνειδητοποιήσει είναι πως η τριάδα δεν είναι πλέον απίθανος, αλλά εφικτός στόχος και ευελπιστούμε στον επόμενο αγώνα, που θα διεξαχθεί στις 1-2 Ιουλίου στο Croft, να τον πετύχουμε".

Last modified on Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 11:11