11222019Παρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Με το 40ο Ράλλυ Παλάδιο να κλείνει παραδοσιακά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, 35 πληρώματα ετοιμάζονται για το αγωνιστικό ραντεβού του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου στη Νέα Πέραμο Μεγάρων.

Ο 6ος και τελικός γύρος του θεσμού, προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Τα 35 πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα διακρίνονται για την ποιότητα τους, με τις μάχες για τη νίκη, τόσο σε επίπεδο Γενικής Κατάταξης, όσο και για τις επιμέρους Κατηγορίες να προβλέπονται συναρπαστικές.

Στην φετινή του μορφή ο αγώνας περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή «Μέγαρα - Άγιος Ιωάννης» μήκους 8,63 χιλιομέτρων, την ειδική διαδρομή «Αλεποχώρι» μήκους 4,55 χιλιομέτρων, και την ειδική διαδρομή «Ψάθα» μήκους 7,40 χιλιομέτρων. Με τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα του 40ου Ράλλυ Παλάδιου να είναι 61.74.

Για μία ακόμη χρονιά η όμορφη Νέα Περάμος θα φιλοξενήσει την εκκίνηση και τον τερματισμό του αγώνα, ενώ η απονομή στους νικητές θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Περάμου το βράδυ του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου. Παράλληλα στη Νέα Πέραμο θα βρίσκεται και ο χώρος του Service Park. Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος στο «MrKTEO» στη γέφυρα του Ασπροπύργου.

Η Οργάνωση ενός ακόμη Ράλλυ Παλάδιο, δε θα μπορούσε να προχωρήσει δίχως την θερμή υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που συμβαίνει για ακόμη μια φορά. Το 40ο Ράλλυ Παλάδιο, τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Μεγαρέων - Μάνδρας Ειδυλλίας και την υποστήριξη της Κοινότητας Νέας Περάμου.

40ο ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΑΔΙΟ - ΠPOΓPAMMA
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ώρα 18:00-20:00 στο “MrKTEO”, Γέφυρα Ασπροπύργου.
Διοικητικός & Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος / σφράγιση των turbo: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ώρα 18:00-20:00 στο “MrKTEO”, Γέφυρα Ασπροπύργου.
1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ώρα 20:30 ΚΤΕΟ Ασπροπύργου.
Δημοσίευση πίνακα εκκινούντων/ωράρια εκκίνησης: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ώρα 21:00 ΚΤΕΟ Ασπροπύργου.
Λήξη Αναγνωρίσεων: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ώρα 17:09 (Δύση Ηλίου).
Εκκίνηση αγώνα: Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 Λιμάνι Νέας Περάμου Μεγάρων.
Τερματισμός αγώνα: Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα 20:12 Λιμάνι Νέας Περάμου Μεγάρων.
Απονομή Επάθλων: Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα 22:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Περάμου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Σωματείου: Τηλ./Fax: 2109812341, 2109821069, 6944308148, 6977660565.

ΠΙΝΑΚΑΣ Συμμετοχών

Στο πανέμορφο Λουτράκι στις 16-17 Νοεμβρίου, και συγκεκριμένα στην Σχολή Μηχανικού, έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2019. Με τις συνθήκες να είναι ιδανικές για αγωνιζόμενους και θεατές, ο 7ος και τελευταίος γύρος του θεσμού πρόσφερε πλούσιες μάχες και ανέδειξε και τους πρωταθλητές για την φετινή χρονιά.

Η διοργανώτρια Start Line, μετά από αρκετές δυσκολίες και επιμονή, δημιούργησε μία πολύ τεχνική διαδρομή με γρήγορη ροή. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό με τους οδηγούς να μένουν ευχαριστημένοι και φυσικά ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, απόλαυσε μοναδικά περάσματα. Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο στις 10:00, ενώ την Κυριακή η δράση ξεκίνησε στις 09:15, με το παραθαλάσσιο φόντο να προσθέτει μία όμορφη εικαστική πινελιά στα περάσματα των αγωνιζομένων.

Με την κατηγορία Street Legal, να συγκεντρώνει ποιοτικές συμμετοχές ξεκίνησε η αγωνιστική δράση. Ο αγώνας ήταν καθ' όλη την διάρκεια απολαυστικός με τα περάσματα των οδηγών στην γρήγορη και τεχνική διαδρομή να κρατούν το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο πολύ θεαματικός Σταυράκης Μιχάλης (BMW E36), στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα του θεσμού στην Ρόδο, Δαρζέντας Γιώργος (BMW E36). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο πάντα μαχητικός Γρηγορίου Παναγιώτης (BMW E36), γνωστός σε όλους τους φίλους του Drift ως «Spinnerakos».

Στην κατηγορία Pro, αυτή των διπλών περασμάτων, η μάχη είχε «ανάψει» από τα βαθμολογημένα περάσματα κιόλας! Η ένταση και οι μονομαχίες ήταν τόσο δυνατές με τους χιλιάδες θεατές να αδημονούν για τα τελικά περάσματα που θα έκριναν και τον πρωταθλητή για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2019.

Νικητής του αγώνα ο Χάρκας Αναστάσιος (BMW 320), που είχε ως μόνο στόχο την νίκη για να ανατρέψει την βαθμολογία του πρωταθλήματος. Επικράτησε στον μεγάλο τελικό του μεγάλου του αντιπάλου Χαντζαρά Χρήστου (BMW E36). Ο δεύτερος δεν κατάφερε εξαιτιάς ενός σπασμένου ημιαξονίου στον μεγάλο τελικό να παλέψει για την νίκη και να χαρίσει σε όλους όσους βρέθηκαν στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου μία μεγάλη τελευταία μονομαχία. Έτσι αρκέστηκε στον γύρο του θριάμβου χαιρετώντας το πλήθος καθώς αναδείχθηκε και φέτος πρωταθλητής του θεσμού.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο απίστευτος Κάνδηλας Ανδρέας (BMW E30), που επικράτησε στον ημιτελικό του μαχητικού Δήμου Σωτήρη (BMW E30), ο οποίος έκλεισε την τετράδα. Χαρακτηριστικό της μονομαχίας αυτής ήταν η χειραψία και η αγκαλιά του Δήμου προς τον Κάνδηλα και τα ανάλογα συγχαρητήρια.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Μανής Σπύρος (BMW E36), δίνοντας ωραίες μάχες και πλούσιο θέαμα κλείνοντας την χρονιά με ένα καλό αποτέλεσμα. Την εξάδα έκλεισε ο Λαγός Γιώργος (BMW E36), που δεν κατάφερε κάτι καλύτερο καθώς μικρό προβλήματα με το αυτοκίνητο τον ταλαιπώρησαν κατά την διάρκεια του αγώνα.

Μετά το τέλος των μαχών έγιναν και οι απονομές, και πλήθος κόσμου χειροκρότησε τους νικητές οι οποίοι έφυγαν με την υπόσχεση ότι θα προσφέρουν μάχες και θέαμα και την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Δηλώσεις νικητών:
1ος γενικής κατηγορία Pro: Χάρκας Αναστάσιος (BMW 320)
«Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ήρθαμε μόνο για την νίκη και ελπίζαμε για ένα πιθανό στραβοπάτημα του μεγάλου μας αντιπάλου. Θέλω να συγχαρώ με την σειρά μου τον Χρήστο Χαντζαρά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εμείς δώσαμε τα πάντα για να κερδίσουμε τον φετινό τίτλο αλλά δεν τα καταφέραμε. Το αυτοκίνητο του αντιπάλου είναι αξιοζήλευτο καθώς και η μεγάλη υποστήριξη που έχει από την ομάδα του. Χαίρομαι που εγώ και η ομάδα μου καταφέραμε να κερδίσουμε την δεύτερη θέση, με ένα αυτοκίνητο το οποίο στην ουσία έχει μια καρότσα Pro και ένα μοτέρ Street Legal. Και πάλι ευχαριστώ την ομάδα μου και όσους με στήριξαν στην φετινή προσπάθεια μου».

2ος γενικής κατηγορία Pro: Χαντζαράς Χρήστος (BMW Ε36)
«Η χρονιά για εμάς φέτος κύλησε αρκετά δύσκολα, με κάποιες μηχανικές βλάβες και κάποιες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε με αγώνες στο εξωτερικό. Για εμάς ο αγώνας στο Λουτράκι ήταν ένας τελικός αν και είχαμε ένα μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι του άξιου αντίπαλου μας Τάσου Χάρκα. Φτάσαμε στον τελικό αλλά δεν καταφέραμε εξαιτίας ενός κομμένου ημιαξονίου να προσφέρουμε θέαμα αλλά και να χαρούμε και εμείς τον αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, την οικογένεια μου, τους χορηγούς μου και φυσικά όλους όσους με στηρίζουν».

3ος γενικής κατηγορία Pro: Κάνδηλας Ανδρέας (BMW Ε30)
«Στόχος μου ήταν η διασκέδαση σε αυτόν τον αγώνα και να βρεθώ ξανά με τους συναθλητές μου. Κατάφερα και πέτυχα αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα και είμαι πολύ χαρούμενος. Ελπίζω του χρόνου να ακολουθήσω όλο το πρωτάθλημα».

1ος γενικής κατηγορία Street Legal: Σταυράκης Μιχαήλ (BMW E36)
«Ο αγώνας κύλησε όμορφα για εμένα και την ομάδα μου. Το Σάββατο μπήκαμε λίγο φοβισμένα αλλά στην συνέχεια βρήκαμε τα πατήματα μας. Στον αγώνα βρήκαμε ρυθμό και καταφέραμε να φέρουμε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν και με στηρίζουν. Εύχομαι να γίνονται τέτοιου είδους διοργανώσεις και στο μέλλον».

2ος γενικής κατηγορία Street Legal: Δαρζέντας Γεώργιος (BMW E36)
«Δεν πήραμε την πρώτη θέση που θέλαμε για να κερδίσουμε τον τίτλο αλλά για εμάς το Drift, είναι το πάθος μας. Είχαμε μία ατυχία στον τελικό με ένα λάστιχο και σταθήκαμε άτυχοι. Είμαστε χαρούμενοι για όλη την χρονιά καθώς συλλέξαμε εμπειρίες και παραστάσεις για το μέλλον. Να ευχαριστήσω αυτούς που με στήριξαν και εύχομαι του χρόνου να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί».

3ος γενικής κατηγορία Street Legal: Γρηγορίου Παναγιώτης (BMW E36)
«Η χρονιά δεν ήταν τόσο καλή για εμένα φέτος. Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα διότι είχα ανάγκη ένα θετικό αποτέλεσμα. Τελικά το καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη. Δίνουμε ραντεβού την επόμενη χρονιά».

Με τη συμμετοχή 45 υποψήφιων Κριτών και με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στη Λάρισα, το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου 2019, το Σεμινάριο της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΕΠΑ/ΟΜΑΕ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, οργάνωσης και ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, οι 45 υποψήφιοι Κριτές από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, την Αττική και άλλα μέρη της Ελλάδας, αφού διδάχθηκαν στη θεωρία και στην πράξη, έδωσαν γραπτές εξετάσεις επί των διδακτέων θεμάτων, καθώς και επί των Γενικών Κανονισμών και του νέου Εθνικού Αθλητικού Κώδικα (ΕΑΚ).

Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου διεξήχθη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου του κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το πρακτικό (με την προσομοίωση αγώνων) στη σκεπαστή αγορά Νεάπολης, με την άψογη και ζεστή φιλοξενία του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας (ΣΜΑΛ).

Μετά το σεμινάριο της Θεσσαλονίκης την 1η Σεπτεμβρίου, και τώρα και της Λάρισας, η ΕΠΕΚΕΠ της ΕΠΑ/ΟΜΑΕ θα συνεχίσει τους προσεχείς μήνες και σε άλλες πόλεις την προσπάθεια επιμόρφωσης και ανανέωσης του ανθρωπίνου δυναμικού των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου.

Με συναρπαστικές μάχες, και με τον καιρό σύμμαχο όλο το διήμερο, διεξήχθη ο 8ος και τελευταίος γύρος του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, η Ανάβαση Πλατάνι «Πιτίτσα», το Σάββατο και την Κυριακή 16-17 Νοεμβρίου 2019.

Μετά τις χρονομετρημένες δοκιμές του Σαββάτου, που συμμετείχαν οι 76 αγωνιζόμενοι που πέρασαν τον Τεχνικό Έλεγχο, Κυριακή το πρωί οι οδηγοί ρίχτηκαν στην μάχη με το χρονόμετρο στις 10 ακριβώς και τα δύο σκέλη του αγώνα ολοκληρώθηκαν με λίγες διακοπές λόγω μικροεξόδων και μηχανικών προβλημάτων, χωρίς την παραμικρή συνέπεια.

Αναλυτικά, στην Ομάδα Ν, στην Ν έως 2 Λίτρα και στην Ν3 πιο γρήγορος αναδείχθηκε ο Διονύσης Γιαννούλης με το Honda Civic Type-R της κλάσης Ν3 και συνολικό χρόνο 3:57.66, ενώ δεύτερος και με το ίδιο αυτοκίνητο ήταν ο Γιάννης Παράβαλος και τρίτος ο πρωταθλητής Ν2 για το 2019 Κίμωνας Θέος με ένα Peugeot 106 S16. Στην Ν2, νικητής ήταν ο Κίμωνας Θέος με χρόνο 4:02.73 και στην Ν4 ο Χρήστος Παλαιολόγος με συνολικό χρόνο 4:14.09.

Για την Ομάδα Α πρώτος ήταν ο Δημήτρης Βέλιος με το πανέμορφο Seat Leon και συνολικό χρόνο 3:45.61, δεύτερος ο Βασίλης Ρέκκας με Citroen Saxo και τρίτος ο Βασίλης Μπάτζανος με το ίδιο αυτοκίνητο. Στην Α έως 2 Λίτρα επικράτησε ο Βασίλης Ρέκκας με χρόνο 3:48.52, ενώ πίσω του βρέθηκαν οι Βασίλης Μπάτζανος με Citroen Saxo και Σταύρος Χατούπης με Opel Corsa. Στην Α5, πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Μπάσδελης με Nissan Micra K11 Kit Car, στην Α6 ο Βασίλης Ρέκκας, στην Α7 ο Σταύρος Χατούπης και στην Α8 ο Δημήτρης Βέλιος.

Στην Ομάδα Ε και στην Ε έως 2 Λίτρα, ο αθλητής μέλος του ΑΟΠ Βασίλης Ντέρμας με ένα Opel Kadett GTE, επικράτησε του δεύτερου Δημήτρη Παπαδιώτη(Renault Clio Williams) και του τρίτου Γιάννη Σουλάνη(Suzuki Swift 1300), ενώ ηταν και ο μεγάλος νικητής της κλάσης Ε11 με συνολικό χρόνο 3:53.51.
Στην κλάση Ε9 νικητής ηταν ο Γιάννης Σουλάνης με Suzuki Swift ενώ στην Ε10 ο Θανάσης Φάσσας με Peugeot 106 S16.

Στην κατηγορία Formula Saloon, καθώς και στην κλάση FST η τριάδα με τα Mitsubishi Lancer EVO έδωσε δυνατή μάχη - ενώ ο τέταρτος της «παρέας», Αργύρης Τσούλος με EVO 9, εγκατέλειψε την προσπάθεια του μετά από μηχανική βλάβη. Εντέλει, νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης (κεντρική φωτογραφία) με το EVO 8 και διαφορά μόλις 0,82 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Παναγιώτη Παρθένη με EVO 9, ενώ ο Πασχάλης Χατζημάρκος βρέθηκε στην τρίτη θέση με το έτερο EVO 9 της κλάσης.

Η κλάση FSA είχε ως νικητή τον Νίκο Χρυσόπουλο με Mazda RX8 και συνολικό χρόνο 3:59.12, στην FSA2L πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Μανούσης με Citroen Saxo και στην FST2 ο Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης με Audi A3 και συνολικό χρόνο 3:48.68 . Στην κλάση FST2 συμμετείχαν και 6 Skoda Fabia 1.2 του Ενιαίου Πρωταθλήματος. Στην άτυπη κόντρα μεταξύ τους, πιο γρήγορος ήταν ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος με χρόνο 4:17.14.

Άρωμα και χρώμα μιας άλλης εποχής έδωσαν τα αυτοκίνητα της κατηγορίας των Ιστορικών. Εκεί νικητής ήταν ο Γεώργιος Κατσαρός με Ford Escort MK1, δεύτερος ο Λεωνίδας Τσαγγαράς με το Opel Ascona 400 και τρίτος ο Ιωάννης Κατσικάς με ένα Ford Escort MK2. Στην κλάση 1,2,3,4 όπως και στις έως 2000 κυβικά και 1,2 πρώτος ήταν και πάλι ο Γεώργιος Κατσαρός με τον Ιωάννη Κατσικα να κερδίζει την κλάση 3.

Στους αθλητές μέλη του ΑΟΠ πιο γρήγορος ήταν ο Βασίλης Ντέρμας, δεύτερος ήταν ο Χρήστος Αυγερόπουλος με ένα Peugeot 106 S16 της κατηγορίας Α6, τρίτος ο Ηλίας Λαζανάς με Ford Puma S1600, τέταρτος ο Ουίλιαμ Καμπέρος με Ford Escort MK2, πέμπτος ο Ιωάννης Πλατανησιώτης με Peugeot 106 και έκτος ο Δημήτρης Παπαγεωργίου με ένα ακόμα Ford Escort MK2.

Ο ΑΟΠ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους αγωνιζόμενους που τίμησαν τον αγώνα με την συμμετοχή τους, το μεγάλο πλήθος των θεατών που κατέκλισε το βουνό, τους κριτές, τα στελέχη, τους χορηγούς και όλους τους ανθρώπους που συντέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το να περιμένει κανείς κάτι λιγότερο από εντυπωσιακές μάχες μέχρι το νήμα στον τελικό ενός γύρου των EKO Racing Dirt Games μοιάζει απίθανο. Η… παράδοση κρατήθηκε για ακόμα μια φορά και ειδικότερα στον 5ο και προτελευταίο γύρο του θεσμού, που διεξήχθη στο πάντα φιλόξενο Markopoulo Park, στις 17 Νοεμβρίου.

Η θερμοκρασία ανέβηκε από νωρίς το πρωί, με τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών γύρων στα 600 κ.εκ. Ο πρώτος ημιτελικός έδειξε ήδη τις «διαθέσεις» των ομόσταυλων Νώντα Καρανικόλα και Γιώργου Ζυμαρίδη της La Base Greece, που, αμφότεροι με La Base RX-01, ξεχώρισαν από τον ανταγωνισμό και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, τερματίζοντας στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, με ελάχιστα μέτρα διαφορά μεταξύ τους.

Μαζί τους στον τελικό προκρίθηκε ο «Filon», ο οποίος, μάλιστα, με το Semog Trophy σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο του πρώτου ημιτελικού. Απέναντί τους, από το δεύτερο γύρο των ημιτελικών, το εισιτήριο πρώτος πήρε ο Μιχάλης Τακιδέλλης, ο οποίος με το Speedcar Xtrem άντεξε στην ασφυκτική πίεση που του άσκησε ο «Panagiotis Roustemis» μέχρι και τον τρίτο γύρο. Εκεί ο νεαρός οδηγός της Planetkartcross Greece με το Kamikaz 3 σοφά επέλεξε να περάσει από τον joker lap, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση χάρη στη διαφορά που είχε χτίσει από τον τρίτο του δεύτερου προκριματικού, Γιάννη Ρέγγο με Semog Bravo.

Με τη σειρά εκκίνησης του τελικού πλέον να παίζει το ρόλο της, ο Μιχάλης Τακιδέλλης κινήθηκε στο όριο και στους έξι γύρους, έδειξε εντυπωσιακή αντοχή στην ακατάπαυστη -μέχρι και τον τέταρτο γύρο- πίεση του Γιώργου Ζυμαρίδη και χτίζοντας μια διαφορά ασφαλείας από εκεί και μετά, είδε πρώτος την καρό σημαία.

Στο βάθρο τους ακολούθησε ο Νώντας Καρανικόλας ο οποίος είχε καταφέρει νωρίτερα να αφήσει πιο πίσω τους «Panagiotis Roustemis» και «Filon», σε μια δική τους, πραγματικά εντυπωσιακή μάχη. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Ρέγγος με το Semog Bravo εξασφαλίζοντας και το Έπαθλο Ιδιωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επίδοση των δύο πρώτων η ομάδα La Base Greece εξασφάλισε και το Έπαθλο Κατασκευαστών για το 2019.

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ. η πρώτη θέση ήταν ξεκάθαρα υπόθεση του Γιώργου Γεωργίου. Ο Κύπριος οδηγός με το Semog Bravo τέθηκε από την αρχή του τελικού επικεφαλής και οδηγώντας καθαρά δεν απειλήθηκε ποτέ από τον ανταγωνισμό. Πίσω του τερμάτισε ο συμπατριώτης του Νίκος Θωμά με SpeedcarXtrem, ενώ το βάθρο στην κατηγορία συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με SR Crosscar.

Τα EKO Racing Dirt Games ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 14-15 Δεκεμβρίου, με τον καταληκτικό αγώνα για το 2019, που θα διεξαχθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων και θα «κρίνει» και τους τίτλους στις δύο κατηγορίες. Μετά και τον πέμπτο γύρο τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, με τη «μάχη» στα 600 κ.εκ. να αφορά τους Γιώργο Ζυμαρίδη και «Panagiotis Roustemis» τους οποίους πλέον χωρίζουν 7,5 βαθμοί στην κατάταξη, όταν αντίστοιχα, στα 750 κ.εκ. προηγείται ο Χαράλαμπος Γαζετάς με 3,5 βαθμούς διαφορά από τον Γιώργο Γεωργίου, την ίδια ώρα που στη μάχη για τον τίτλο βρίσκεται και ο Παναγιώτης Αποστόλου, που βρίσκεται επίσης 3,5 βαθμούς πίσω από τον Κύπριο οδηγό.

Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ