11132019Τετ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Με 81 συμμετέχοντες θα διεξαχθεί ο τελευταίος γύρος του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, η Ανάβαση Πλατάνι «Πιτίτσα», το Σάββατο και την Κυριακή 16-17 Νοεμβρίου 2019 από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών.

Με τους τίτλους για το Πρωτάθλημα σε κάποιες από τις κατηγορίες να έχουν κριθεί, οι συμμετοχές έφτασαν τις 81, με τους ήδη Πρωταθλητές να δίνουν το παρόν και στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος για το 2019.

Το θέαμα αναμένεται συναρπαστικό μιας και οι μάχες σε όλες τις κατηγορίες θα είναι δυνατές.  Οι κατηγορίες Ν2,Ε11 και FST2 είναι οι πολυπληθέστερες του αγώνα, μιας και δήλωσαν συμμετοχή 11 αγωνιζόμενοι σε κάθε μια από αυτές. Επίσης, ιδιαίτερο χρώμα θα δώσουν τα αυτοκίνητα της κατηγορίας των Ιστορικών, στην οποία συμμετέχουν 9 αγωνιζόμενοι.

Οι επίσημες δοκιμές θα γίνουν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.30, και ο αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10.00. Ο δρόμος θα κλείσει στην κυκλοφορία μία ώρα νωρίτερα.

Παρακαλούνται οι φίλοι θεατές να υπακούουν στις υποδείξεις της Αστυνομίας και των υπευθύνων της οργάνωσης για την ασφάλεια τους και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα στο site του ΑΟΠ: www.aop.gr

ΠΙΝΑΚΑΣ Συμμετοχών

Ο Πρωταθλητής του Ισπανικού Πρωταθλήματος GT 2019 Κώστας Κανάρογλου τελείωσε τη φετινή θριαμβευτική του χρονιά με μια θέση στο βάθρο του τελευταίου, δίωρου αγώνα αντοχής, στην πίστα της Βαρκελώνης στην Καταλονία.

Έχοντας εξασφαλίσει τον φετινό τίτλο στον προηγούμενο αγώνα, προτελευταίο της σεζόν στη Χαράμα της Μαδρίτης, ο Έλληνας οδηγός ταξίδεψε στη Βαρκελώνη χωρίς άγχος, και με μοναδικό στόχο να διασκεδάσει το τελευταίο φετινό αγωνιστικό διήμερο του θεσμού.

Παρότι ήθελε να σφραγίσει τη χρονιά με μια νίκη ακόμα, ο Κανάρογλου αντιμετώπισε με το Mosler MT900 αρκετά ταχύτερα αυτοκίνητα σε μια πίστα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανώτατη ταχύτητα. Ωστόσο, ένα αγωνιστικό συμβάν, σε συνδυασμό με το handicap βάρους που δέχεται το αυτοκίνητο του πρωτοπόρου, τον καθυστέρησαν και εντέλει τον περιόρισαν στην τρίτη θέση του βάθρου.

«Η πίστα του Μοντμελό είναι πολύ γρήγορη και οι αντίπαλοί μας έχουν λίγο ταχύτερα αυτοκίνητα! Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο να κερδίσουμε, αλλά προσπαθήσαμε», είπε ο Κανάρογλου.

«Σε έναν δίωρο αγώνα πολλά μπορούν να πάνε στραβά, οπότε πιέσαμε μέχρι τέλους. Με περισσότερα από 60 αυτοκίνητα από διαφορετικές κατηγορίες, το κυκλοφοριακό ήταν ένα από τα βασικά εμπόδια και μια λάθος ‘συνεννόηση’ με τον οδηγό αυτοκινήτου μικρότερης κατηγορίας είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουμε τετ-α-κε και να καθυστερήσουμε για σχεδόν 30 δευτερόλεπτα.

»Τερματίσαμε στην τρίτη θέση και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην E2P, Escuela Española de Pilotos, για ένα καλοστημένο αυτοκίνητο και για της αλάνθαστη διαχείριση του αγώνα», κατέληξε ο Έλληνας πρωταθλητής.

 

Μία από τις δημοφιλέστερες και θεαματικότερες χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές της Ιστορίας των Ράλλυ της χώρας μας, τα «Σκούρτα», επαναφέρει στο αγωνιστικό προσκήνιο η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής για το Rally Sprint Βοιωτίας, τον αγώνα που θα κρίνει τους τιτλούχους του 2019 του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για άλλον ένα καινούριο αγώνα του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., ή, αν προτιμάτε, τη χωμάτινη παραλλαγή του πρόσφατου Ευβοιωτικού Ράλλυ, καθώς η περιοχή της Βοιωτίας «αγκαλιάζει» θερμά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό ισχύει και για τα Σκούρτα, που θα προσφέρουν απλόχερα τη φιλοξενία τους για το κέντρο του Rally Sprint Βοιωτίας 2019, με την απλόχερη βοήθεια της Τοπικής Κοινότητας Σκούρτων, καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων.

Το αγωνιστικό ενδιαφέρον στην 4η και τελευταία φετινή αναμέτρηση του Κυπέλλου Χώματος αναμένεται μεγάλο, καθώς με τα τρία περάσματα από τη μήκους σχεδόν 12 χιλιομέτρων Ειδική Διαδρομή «Σκούρτα» θα ξεκαθαρίσουν οι μάχες για τους τίτλους σε όλες τις κατηγορίες και κλάσεις του φετινού Κυπέλλου Χώματος.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής των αγωνιζόμενων ξεκινά τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, με τελευταία προθεσμία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 22/11.

Πολύτιμη είναι για το Rally Sprint Βοιωτίας 2019 και η συνδρομή του Δημοσίου ΚΤΕΟ Χολαργού, το οποίο την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 16:00-19:00 το απόγευμα θα φιλοξενήσει τον Τεχνικό και Διοικητικό Έλεγχο του αγώνα. Το επόμενο διήμερο ο αγώνας θα μεταφερθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο των Σκούρτων.

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου η αγωνιστική δραστηριότητα θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, και μετά τις τρεις διεξαγωγές της Ειδικής ο τερματισμός θα γίνει στις 14:29 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της βοιωτικής πόλης. Θα ακολουθήσει, στις 16:45 το ίδιο απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο, η απονομή των επάθλων στους νικητές κάθε κατηγορίας.

H Γραμματεία του Aγώνα θα λειτουργεί ως και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στα γραφεία του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Κύπρου 76, Περιστέρι, κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 19:00-21:00). Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού (16:00-19:00) και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο στα Σκούρτα, από τις 08:00 έως τη λήξη του αγώνα.

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Κατόπιν έγκρισης της ΕΠΑ ο 5ος γύρος των EKO Racing Dirt Games, που είναι προγραμματισμένος για τις 16-17 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί στο Markopoulo Park αντί για το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Η αλλαγή αποφασίστηκε λόγω ορισμένων εκκρεμοτήτων που κρίθηκε αδύνατο να έχουν επιλυθεί έως και την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, ενώ, τόσο η τοπική λέσχη, όσο και ο promoter του θεσμού εύχονται να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ώστε το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών να υποδεχτεί έναν γύρο του θεσμού το 2020.

Η Οργάνωση των EKO Racing Dirt Games θα ήθελε να ευχαριστήσει τους αγωνιζόμενους που στήριξαν με τη συμμετοχή τους την προσπάθεια διεξαγωγής αγώνα του θεσμού στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, όπως και να ζητήσει συγγνώμη από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Βόρεια Ελλάδα που δε θα απολαύσουν από κοντά μια αναμέτρηση Rallycross. Αξίζει να αναφερθεί ότι μία ημέρα πριν από τη λήξη τους, οι συμμέτοχες ήταν κατά πολύ περισσότερες από τις απαραίτητες για τη διεξαγωγή του αγώνα - σε όλες τις κατηγορίες των Crosscar.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του 5ου γύρου του θεσμού στο Markopoulo Park θα ανακοινωθούν άμεσα. Λόγω της αλλαγής τοποθεσίας διεξαγωγής και κατόπιν έγκρισης από την ΕΠΑ, οι συμμετοχές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.

Ολoκληρώθηκε και η έκτη έκδοση του Athens Rally Sprint, 4ος φετινός γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Νότιας Ελλάδας, στον φιλόξενο Αγιο Μερκούριο. Ένας αγώνας πολύ δύσκολος στη διοργάνωσή του, μέσα στην Αττική, σε έναν οικολογικά ευαίσθητο χώρο, για μια ακόμη χρονιά απέδειξε ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα δεν καταστρέφουν, ούτε επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Ο καλός καιρός ξανατράβηξε τους θεατές στο βουνό, που ήταν πολύ περισσότεροι από άλλες χρονιές, διάσπαρτοι στα σχεδόν 15 χιλιόμετρα της διαδρομής και θύμιζαν άλλες εποχές, που πιστεύουμε ότι θα ξαναυπάρξουν για τους αγώνες ράλλυ. Μεγάλος νικητής και πρώτος στην ομάδα C2, για άλλη μια χρονιά στο Athens Rally Sprint Sprint ο Γ.Αργυρίου με τον Δ.Πάσχο, έχοντας τέλεια γνώση του δρόμου, οδήγησαν στο όριο όπου χρειαζόταν. Δυστυχώς η μάχη που όλοι περίμεναν δεν έγινε αφού οι Π.Κύρκος με τον Γ.Σταυρόπουλο είχαν έξοδο στην πρώτη στροφή του αγώνα.

Στην δεύτερη θέση της Γενικής και πρώτοι C5 η επίδοση του αγώνα, οι Χ.Αυγερόπουλος και Ευ.Γιαβάσης που ξέχασαν ότι που και που αφήνουν και λίγο το γκάζι και μάγεψαν με τα περασματα τους, τους θεατές που τους χειροκρότησαν έντονα. Τρίτοι στην γενική κατάταξη και πρώτοι στην ομάδα C1 ισως όχι στην καλυτερη τους μέρα οι Κυπελλούχοι Ράλλυ Ασφάλτου για το 2019 Π.Καμπύλης και Σ.Σταμέλος προσπάθησαν για το καλύτερο.

Πρώτοι στα πισωκίνητα στην γλυστερή διαδρομή, ιδιαίτερα στο πρώτο σκέλος, ήταν οι Δ.Τροβάς με τον Γ.Κόλλια με την εξελιγμένη Μ3, υπερστρέφοντας και προσφέροντας πολύ θέαμα. 

Στα Ιστορικά που τίμησαν τον αγώνα με πολλές συμμετοχές, κυνηγώντας τους τίτλους της χρονιάς, πρώτοι και με πολύ καλή επίδοση στην γενική κατάταξη οι Π.Παραδείσης - Κ Ποιμενίδης. Δεύτεροι οι ταχύτατοι Ι.Τσαλαματάς με τον Ν.Μπαμπαλή και την τριάδα να κλείνουν οι Κ.Μυλωνάς με τον Η.Αγγελή.

Στην C4 πρώτοι οι σταθεροί Γ.Κοπανάκης Χ.Φαρμάκης, στη C5 οι θεαματικοί Σ.Χαλδαίος-Κ.Σαμαράς και στην C6 οι πολύ γρήγοροι Δ.Αμαξόπουλος με την Χ.Μωραίτη.

Στο Ενιαιο ΣΟΑΑ οι Π.Χαλάτσης- Ξ.Παπαγεωργίου έκαναν κορυφαία επίδοση στην 17η θέση της γενικής κατάταξης μπροστά από πολύ δυνατούς συνδυασμούς..

Έντονος συναγωνισμός, θέαμα, μάχες σε όλες τις κατηγορίες και κλάσεις, απρόπτα, πολλοί θεατές, καλός καιρός. Θα μπορούσαν να είναι οι ετικέτες ενός αγώνα που κύλησε ομαλά σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα δύσκολου να οργανωθεί.

Το Σωματείο μας θέλει να ευχαριστήσει , τους εθελοντές φίλους που ήρθαν με πολύ κέφι να μας βοηθήσουν, το Photοrallypress.gr για το φωτογραφικό υλικό, το Καρτόδρομο Αφιδνών για την αμεση βοήθεια του στο θέμα που προέκυψε με τον χώρο του τεχνικού ελεγχου, τη Nissan ΧΑΛΚΙΑΣ για την παραχώρηση των πλοηγών αυτοκινήτων, τον χορηγό μας το ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ που πάντοτε βρίσκεται κοντά μας, τα εξήντα πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα και πάνω από όλα τους πολλούς θεατές που πέρασαν ένα rally Σάββατο στον πανέμορφο Αγιο Μερκούριο._Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

K2 User

K2 Users

 • Subscribe to this user's RSS feed Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Recent items

 • Subscribe to this user's RSS feed Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Recent items

 • Subscribe to this user's RSS feed Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Recent items

 • Subscribe to this user's RSS feed Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Recent items